Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-29@12:22:41 GMT

تولید بافت سیستم خون رسانی از اسفناج

تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۳۴۹۲۱

تولید بافت سیستم خون رسانی از اسفناج

خبرگزاری میزان- محققان متوجه شباهت زیاد ساختار خون رسانی بدن انسان و ساختاری شدند که در برگ گیاهان برای گردش مواد مغذی وجود دارد به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، با وجود این که استفاده از فناوری چاپ سه‌بعدی در بسیاری از زمینه‌ها از جمله تولید اندام‌های زنده امیدبخش بوده است، اما به دلیل این که تکثیر سیستم حمل و نقل سلولی مورد نیاز برای رشد بافت‌ها تاکنون امکانپذیر نبوده، ساخت اندام‌های زنده در لابراتوار هرگز به واقعیت بدل نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اما محققان دانشگاه پلی تکنیک ورکستر در آمریکا توانستند راهکار این مشکل را در گیاهان بیابند. با وجود این که گیاهان برای گردش اکسیژن، آب، مواد مغذی و مولکول‌های مورد نیاز برای رشد از یک سیستم متفاوت استفاده می‌کنند، اما شباهت‌های زیادی بین سیستم حمل و نقل سلولی در گیاهان و جانوران از جمله انسان وجود دارد. برای مثال شبکه شاخه‌ای مخروطی آوندها در گیاهان شباهت زیادی به شبکه خون رسانی در بدن انسان دارد. همچنین سلولز موجود در بافت گیاهان قابلیت سازگاری زیستی در بدن سایر موجودات را داشته و در حال حاضر نیز کاربردهای دارویی متعددی دارد.
محققان با در نظر گرفتن این حقایق در تلاشند تا سیستم گردش مواد مغذی موجود در برگ‌های اسفناج را برای تامین مواد مغذی و اکسیژن موردنیاز اندام‌های تولید شده در آزمایشگاه به کار گیرند. برای این منظور محققان سعی دارند روی برگ‌های این گیاه ماهیچه‌های قلبی را رشد دهند و سپس جریان خون را از رگ هایی که درون برگ وجود دارند به گردش درآورند. بدین ترتیب حداقل از لحاظ نظری می‌توان بین سیستم توزیع مواد غذایی گیاه و رگ های خونی اندام تولید شده پیوندی را برقرار کرد که امکان تامین مواد مغذی و اکسیژن مورد نیاز بافت زنده را فراهم می‌کند. منبع:شفا آنلاینانتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۳۴۹۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: