Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-05-02@02:07:10 GMT

کامیابی و ناکامی اقتصاد ایران در سال 95 و افق 96

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۴۴۱۰۵

کامیابی و ناکامی اقتصاد ایران در سال 95 و افق 96

به اعتقاد کارشناسان کنترل تورم مهمترین موفقیت و بی ثباتی نرخ ارز و گرایش بازار اقتصادی به واردات و واسطه گری از مهمترین چالش های اقتصادی در سال 95 بود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، طهماسب مظاهری کارشناس اقتصادی گفت: از نظر رده بندی کسب و کار در گذشته در رده 150 بودیم و امروز بازار کسب و کار کمی بهتر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مظاهری گفت: نقدینگی در دولت جدید نیز از 600 هزار به 1300 هزار میلیارد تومان رسیده است یعنی اگر چه دولت یازدهم توانسته نقدینگی را افزایش دهد اما کسب و کار و تولید رشد زیادی نداشته است. از اینکه با دنیا اقتصادی ارتباط داشته باشیم بسیار خوب است اما نه اینکه مواد خام و اولیه صادر شود و ما فقط وارد کننده کالای مصرفی باشیم.طهماسب مظاهری گفت: لازمه بدست آوردن سود و راه اندازی سرمایه های خصوصی در تولید و بازار کسب و کار؛ بهبود ارتباط دو طرفه بین سرمایه گذاران و تولید کنندگان با دولت است. در این دولت تصمیم به تک نرخی کردن ارز گرفته شد تا قاچاق را ریشه کن کند، بانک مرکزی در سال گذشته سه مرتبه قول داد این کار را عملی کند اما عملی نشد.طهماسبی به دولت توصیه کرد به کنترل کردن اگر نرخ ارز را پایین نگه دارید یا اصلاحا سرکوب کنید ، تولید کننده داخل به خاک سیاه می نشیند و واردات سودآور می شود و گرفتن حق گمرکی برای وارد کننده مرقوم به صرفه است که از طریق قاچاق گمرک را دور بزند. اگر نرخ ارز آزاد شود ارزش افزوده تولیدات داخلی بهبود می یابد و صادرات رونق می یابد همچنان که در بخش کشاورزی اینگونه بود.مظاهری گفت: نرخ تورم در ابتدای کار این دولت 45 درصد بوده است که تا پایان سال 95 به 9 درصد رسید و این یک توفیق اقتصادی بوده است اما منابع مالی بسته شده است.وی افزود: کشور ما ویژگی خاصی دارد و آن واریز پول نفت به خزانه است و سپس اقدام به خرج کردن می کند. یکی از عوامل رشد فزاینده
اشتباه دولت از حد تورم اقتصاد که بابت نرخ سود بانکی وقتی به 20 تا 25 درصد رسیده است و نرخ تورم 8 درصد است نتیجه اینکه کسی نمی تواند وام بگیرد و بعنوان منبع تامین مالی تولید کند.او توصیه ای به دولت کرد و گفت: بهتر است دولت، گیر و گور های سرمایه گذاری در فضای کسب و کار می کند را برطرف کنند تا تولید و اشتغال رونق یابد.در سال 96 باید مراودات اقتصادی و تولید را رونق دهد.مظاهری با تاکید بر سود بالای بانکی گفت: باید تورم 2 تا 3 در صد باشد تا تولید و کشش اقتصادی ایجاد کند. وی افزود: اگر سود سپرده گذاری در سیستم بانکی برسد دیگر شاهد افزایش نقدینگی در بانک ها نخواهیم بود و سرمایه ها به تولید و اشتغال رو خواهد آورد در عین حال نرخ ارز باید پایین بیاید.ابراهیم رزاقی کارشناس اقتصادی دیگر مهمان برنامه درباره مهمترین چالش اقتصاد سال 95 گفت: هر اقتصادی برای خود مبانی دارد که مبانی اقتصاد ایران بر پایه سرمایه نولیبرال صندوق محلی پول پیاده شده است. وقتی پایه اقتصاد این است، پول، بانک صنعت و کشاورزی در صنعت و واردات در آن چارچوب حل و فصل می شود.وی افزود: از 27 سال پیش بیشتر وابستگی اقتصادی داشته ایم چون به قانون اساسی توجه نکرده ایم. اصل 43 و 44 واینکه اقتصاد در جمهوری اسلامی ایران وسیله است نه هدف.
وی افزود: سیر تنزلی اقتصاد در ایران در سال 95 به اوج خود رسید، یکی از دلایل آن این بوده است که فکر اقتصادی این بوده است که سرمایه های خارجی بیشترین اقتصاد ما را تشکیل می دهد. نظریه دیگر این است که ما می توانیم بدون توجه به اینکه خارجی ها بیایند درست کنیم چرا که خارجی ها از ما مواد اولیه می خواهند اما ما می توانستیم با اقتصاد مقاومتی کاری کنیم که تولید به سمت استفاده از مواد داخلی انجام شود اما ما وابستگی به خارج را بیشتر کرده ایم. در برجام فکر کردیم که می توانیم با برداشتن تحریم ها سرمایه گذاری خارجی را بیشتر کنیم اما آنها تحریم ها را برنداشتند وتعاملات خارجی نتوانست مشکلات اقتصادی را حل کند.

رزاقی در ادامه افزود: تولید در کشور ما دوگانه شده است؛ نفت را می فروشیم از درآمد نفت کالای مصرفی وارد می کنیم برای رونق بازار، که این باعث می شود تولید قربانی کالای خارجی شود.
وی گفت: بالاترین سود سرمایه از تولید نیست بلکه از واردات است. تمام فعالیت های دلالی، خرید و فروش سودآوری بالا دارد که سرمایه ها به آنجا می رود و موجب بحران می شود. دولت به جای جمع آوری نقدینگی های بالا به صورت مالیات بهتر است آن را به سمت تولید سوق دهد. رزاقی گفت: افزایش نرخ تورم به نفع واردکنندگان است. دولت برای کسانی که در واردات شرکت می کنند تبعیض قائل می شود. وی گفت: برای رونق تولید دولت نباید اجازه دهد که یک نفر در کشور بیکار باشد.

منبع: شبکه خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۴۴۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: