Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@09:14:44 GMT

فراهان دیار نخبگان و جاذبه های فرهنگی و تاریخی

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۴۴۹۱۸

فراهان دیار نخبگان و جاذبه های فرهنگی و تاریخی

به گزارش ایرنا، این منطقه در مسیر جاده ابریشم قدیم قرار گرفته و در جای جای اثاری ارزشمند از دوره های تاریخی به یادگار است که هر یک فصلی از تاریخ، هنر و تمدن ایران زمین را با خود دارد.
شهر زیرزمینی ذلف آباد از مهمترین آثار تاریخی شهرستان فراهان است که در سال 1388در جریان حفاری باستان شناسی از دل خاک نمایانده شده و از عظمت و آرایه های ارزشمندی در زمینه معماری، مردم شناسی و باستان شناسی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این شهر یکی از سکونتگاه های مهم و کانون های جمعیتی در دوران ایلخانان بوده است که در پنج کیلومتری شمال شهر فرمهین واقع شده و توسط میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به صورت یک سایت موزه برای بازدید گردشگران تبدیل شده است.
شهر زیرزمینی ذلف آباد فراهان تا 200 سال قبل محل زندگی مردم بودکه بنا به مستندات تاریخی موجود در جریان نارضایتی ها از حاکمیت زمان توسط عوامل حکومت قاجاریه به آب بسته می شود و مردم فراهان مجبور به ترک آن می شوند.
تکیه فرمهین نیز از دیگر آثار فرهنگی و تاریخی شهرستان فراهان است که سبقه آن به دوره قاجار می رسدو در 45 کیلومتری شمال اراک واقع شده است.
این اثر در تاریخ 9 اردیبهشت 1382 به ‌عنوان یکی از آثار ملی در فهرست آثار ثبتی ایران به ثبت رسیده است.
امامزاده حسن الافطس از دیگر جاذبه های تاریخی و گردشگری شهرستان فراهان که قدمت آن به قرن 9 و 10 و دوره اسلامی برمی گردد و در حریم روستای اسفین این شهرستان قرار گرفته است.
بقعه این امامزاده در 11 کیلومتری شمال غرب فرمهین است و به شاهزاده حسن افطس شهرت دارد.
بنای این اثر شامل ایوان ورودی، کف شکن، حرم و نمازخانه و گنبد است که در محوطه وسیعی واقع شده است.
اصل اتاق مرقد یک فضای هشت ضلعی است که بر فراز آن، گنبد شلجمی بزرگی قرار دارد که قطر آن حدود 10 و ارتفاع آن بیش از 10 متر است.
در داخل بقعه، ضریحی چوبی با شکوه و جلوه ای خاص بر روی سکویی چهار گوش قرار دارد.
بنای این بقعه دارای سه فضای به هم مرتبط است که ابتدا باید از فضای ورودی که شامل ایوان و شبستان مستطیل شکل با سقف مسطح و پس از آن به در ورودی بنای قدیمی می رسد.
بنای قدیمی این بنا، از سطح شبستان ورودی پایین‏تر است و حدود پنج پله راه دارد و در مجاور شبستان ورودی یک فضای مستطیل شکل دیگر نیز قرار دارد که به عنوان نمازخانه از آن استفاده می‏ شود.
شالوده بنای قدیمی، از سنگ ،گل و خشت و آجر ساخته شده و معماری آن مربوط به دوره ایلخانی و صفویه است.
از دیگر آثار مذهبی، تاریخی و گردشگری شهرستان فراهان امامزاده احمد (ع)است که در دوره ایلخانی بنا شده است.
این اثر در سه کیلومتری شمال شرق فرمهین و در کنار محوطه ذلف آباد و در جاده ارتباطی فرمهین به تفرش، آشتیان واقع شده است.
تپه آسیاب خرابه اثر تاریخی دیگری است که قدمت آن به هزاره سوم و چهارم قبل از میلاد برمی گردد و در روستای گورچان به فاصله 6 کیلومتری از مرکز بخش خنجین واقع شده است .
این بنای ارزشمند در سال ۸۷ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
امامزاده احمدبن علی(ع) ذلف آباد از نوادگان امام موسی کاظم (ع) از دیگر آثار فرهنگی و تاریخی این شهرستان است که مسافران نوروزی می توانند اوقاتی را برای زیارت و بازدید آن اختصاص دهند.
این امامزاده در چهار کیلومتری شهر فرمهین و در کنار شهر تاریخی ذلف آباد قرار گرفته است.
بقایای آتشکده فردقان مربوط به دوره ساسانیان که در بخش خنجین شهر خنجین و در روستای فردقان فراهان واقع شدهاز دیگر اثار دیدنی خطه فراهان است.
این اثر در سال 1387 به ‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و از نمونه های خاص اتشکده های به جا مانده در ایران در دوران پیش از اسلام محسوب می شود.
امامزاده ساریه خاتون از ابنیه مذهبی دوره قاجاریه نیز دیگر اثری است که گردشگران نوروزی می توانند از آن دیدن کنند.
این اثر ویزگی های معماری و ظرافت های ساخت را به طور کامل از سده‌های میانه دوران‌های تاریخی پس از اسلام در خود دارد.
از دیگر آثار تاریخی و فرهنگی شهرستان فراهان برای بازدید مسافران در ایام نوروز، بقعه شاهزاده حسین از نوادگان امام موسی کاظم (ع) در روستای نظام آباد این شهرستان است که مربوط به دوره ایلخانی است که در حدود 40 کیلومتری شمال اراک و در کنار تپه باستانی احمدآباد قرار دارد.
این بنا دارای سه ایوان بزرگ، یک حسینیه و گنبدخانه‌های 2 پوشه بر فراز بخش اصلی است که ارتفاع هر یک از گنبدها 11 متر و قطر آنها 5/6 و 5/7متر است.
بقعه اصلی این بنا هشت ضلع دارد و شامل 2 پوشش آجری از بیرون و طاق ضربی گچی از داخل است.
حمام خنجین نیز از دیگر اثار تاریخی منحصر به فرد با ویژگی های دوران قاجاریه است که در این شهر وجود دارد و در سال 1386 به ‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
تپه قلعه خنجین مربوط به دوره اشکانیان است که در روستای خنجین و در نزدیکی حمام خنجین است و این اثر نیز در تاریخ 26 اسفند 1386 به ثبت ملی رسیده است.
کاروانسرای مجدالملک روستای دولت آباد فراهان یکی دیگر از بناهای تاریخی و مذهبی منطقه فراهان است که در بیش از یک قرن پیش در پنج هزار مترمربع زمین و چهار هزار متر مربع بنا ایجاد شده است.
مصالح اصلی این کاروانسرا از آجر و ساروج می باشد و در آن اتاق های کوچکی با بخاری آتشی و یک اصطبل برای نگهداری اسب و شتر با انباری علوفه و غلات که با معماری زیبای آن زمان ساخته شده، وجود دارد.
شهرستان فراهان از توابع استان مرکزی که در از شمال شهر اراک تا مناطقی از شهرستان آشتیان و تفرش را در بر می گیرد و از غرب تا مرز استان همدان نیز می‌رسد.
بیش از 200 روستای کوچک و بزرگ در این شهرستان وجود دارد که در دشت فراهان و کوه‌های اطراف پراکنده شده ‌اند و بر اساس آخرین آمار، 30 هزار و 42 نفر جمعیت در این منطقه زندگی می کنند و کشاورزی و دامداری کار اصلی مردم این شهرستان است.
3005/6013/خبرنگار: معصومه صفری***انتشار دهنده:مژگان حیدری

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۴۴۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: