Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر کرمی در گفتگو با خبرآنلاین، به بررسی دستاوردهای سفر رئیس جمهور به روسیه و مباحث مطرح در این دیدار می پردازد. دیدار رئیس جمهور کشورمان با ولادیمیر پوتین به منظور ادامه و توسعه همکاری ها میان تهران و مسکو در سطوح دو جانبه و نیز تعامل قدرتهای اصلی منطقه برای ارتقاء ثبات و امنیت منطقه‌، همکاریهای چند جانبه و بین المللی، مقابله با تروریسم و سایر تهدیدات منطقه ای و موارد دیگر انجام می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر جهانگیر کرمی در خصوص اهمیت سفر رئیس جمهور با توجه به دعوت رسمی روسیه گفت:

به گزارش نامه نیوز ، این سفر نهمین دیدار روسای جمهور ایران و روسیه در چهار سال اخیر و سومین حضور رئیس جمهور ایران در روسیه است. این سفر در شرایطی برگزار می شود که روابط دوجانبه اقتصادی و تجاری ایران و روسیه در سال های گذشته افزایش پیدا کرده است. بعد از وقفه ای حدوداً 5 ساله در این روابط که به خاطر تحریم ها اتفاق افتاد، در چهار سال گذشته این روابط گسترده تر شده است و روند رو به رشدی را نشان می دهد. در حال حاضر روابط تجاری دو کشور چیزی در حدود 3 میلیارد دلار است و مجموعه ای توافقاتی که انجام شده است و 10 سندی که در حوزه های اقتصادی، تجاری، فنی و گردشگری بین ایران و روسیه امضا خواهد شد، چشم اندازی برای افزایش مناسبات اقتصادی تا 10 میلیارد دلار را نشان خواهد داد. در مسایل منطقه ای ایران و روسیه موضوعات مهمی در مورد مبارزه با تروریسم، امنیت و ثبات منطقه ای و همچنین بحران سوریه را مورد بحث قرار می دهند. در مسایل بین المللی نیز ایران به عنوان یک قدرت بزرگ منطقه ای و روسیه به عنوان یک قدرت بزرگ جهانی، در موضوعات فرامنطقه ای و جهانی منافعی مشترکی با یکدیگر دارند که سفر رئیس جمهور کشورمان برای گفتگو پیرامون این موضوعات انجام می شود.

کارشناس مسایل اوراسیا در خصوص پیشرفت و گسترش روابط میان ایران و روسیه در سال های اخیر اظهار داشت: به نظر من با توجه به کاهش بی سابقه ای که چهار سال قبل در روابط ایران و روسیه وجود داشت و شاخص تجاری که به یک میلیارد دلار رسیده بود و از رقم چهار میلیارد دلار سال 1380 تا 1386 به یک میلیارد دلار رسیده بود، در چهار سال گذشته و از ابتدای دولت یازدهم تلاش شد تا جلوی روند نزولی معاملات تجاری گرفته شود و به تدریج روند رو به رشدی در روابط تجاری آغاز شد و درسال گذشته برای اولین بار حجم روابط تجاری به سال های قبل از تحریم نزدیک شد.

وی در خصوص همکاری های منطقه ای دو کشور تصریح کرد: روابط ایران و روسیه به شکل ساده ای نبوده است. یعنی در حوزه های منطقه ای شامل آسیای جنوبی و مرکزی، حوزه دریای خزر، منطقه قفقاز جنوبی و مسایل منطقه خاورمیانه شده است. این روابط هم پیشینه ای از همکاری های مثبت را در منطقه و هم یک سری از اختلافات و تعارضات را در حوزه منافع ملی دو کشور دربر می گیرد. در حوزه منطقه ای بازیگرانی همواره بوده اند و وجود طرف ثالث روابط ایران و روسیه را تحت تاثیر قرار داده اند. اما جلوگیری از اقدامات مخرب بازیگران فرامنطقه ای، دو کشور را برای همکاری به سمت هم سوق داده است. با وجود شرایط جدید در سوریه و نشست های ژنو و آستانه، مذاکرات ایران و روسیه نیز پیچیده تر شده است. در بحران سوریه بازیگران دیگری به شکلی جدی تر وارد شده اند و شرایط آینده سوریه را نامعلوم کرده است و بیان نگرانی های متقابل بین دو کشور نیز از دیگر موضوعات مهم در این دیدار به شمار می رود.

منبع: نامه نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namehnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نامه نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۴۵۱۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: