Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا- اسکاي نيوز عربي در برنامه اي به ادعاي دخالت ايران در امور اعراب پرداخت.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري آريا، شبکه تلويزيوني اسکاي نيوز عربي در برنامه شامگاهي خود به ادعاي دخالت ايران در امور کشورهاي عربي پرداخت. محمد الحمادي سردبير رزنامه الاتحاد اماراتي در گفتگو با اين شبکه در بحر الميت و در پاسخ به اين پرسش که پس از اين که حرف و حديث هايي درباره مقابله با اقدامات ايران در يمن مطرح شد شاهد شليک چهار موشک بالستيک از يمن به سوي عربستان سعودي بوده ايم و ايران به حمايت از کودتاچيان در يمن ادامه مي دهد، ارزيابي شما از افزايش حمايت هاي ايران از کودتاچيان در يمن چيست، گفت: همه نشانه ها بر اين مسئله تاکيد دارد که ايران موضع خود را در مسئله يمن تغيير نداده است و اين کشور به حمايت خود از حوثي ها(جنبش انصارالله) ادامه مي دهد و مسئله خطرناک تر اين است که برخي از گزارش ها به تلاش ايران براي افزايش حمايت ها از حوثي ها اشاره دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بايد در نشست امروز سران اتحاديه عرب توجه ويژه اي به دخالت هاي ايران در منطقه و مشخصا در يمن شود. محموله هاي سلاح قاچاق ايران براي حوثي ها کشف و مصادره شده است و بايد جامعه بين المللي به مسئوليت هاي اخلاقي در تعامل با ملت يمن عمل کند.
وي در پاسخ به اين پرسش که در نشست ديروز وزراي خارجه اتحاديه عرب پانزده بند در محکوم کردن دخالت هاي ايران در امور عربي تدوين شده است، آيا مواضع کشورهاي عربي مي تواند بر دخالت هاي ايران تاثيرگذار باشد،گفت: مواضع کشورهاي عربي از اهميت زيادي برخوردار است. شايد يکپارچه نبودن کشورهاي عرب باعث شده است که ايران دست به اين دخالت ها در منطقه بزند و قوانين را ناديده بگيرد. دلايل دخالت هاي ايران در منطقه روشن است و بايد کشورهاي عربي موضع يکپارچه اي را اتخاذ کنند. کشورهاي عربي در تعامل با ايران هيچ سود و منفعتي ندارند. ايران هيچ دوستي در کشورهاي عربي ندارد. سياست هاي ايران نشان داده است که اين کشور تنها به دنبال منافع خود است و اهداف توسعه طلبانه و ايدئولوژيکي خود را دنبال مي کند.
وي در پاسخ به اين پرسش که به نظر مي رسد برخي از کشورهاي عربي سياست هاي ايران را براي امنيت قومي عربي خطرناک نمي دانند،گفت: اين موضع يک مشکل است. نشست سران اتحاديه عرب در بحر الميت فرصت جديدي براي اعراب است. شايد برخي از کشورها دلايل روشني درباره دخالت هاي ايران داشته باشند ولي در نتيجه بايد گفت که خطرات و تهديدات ايران روشن است و ادامه دارد. پس از توافق هسته اي ايران، کشورهاي غربي وعده داده بودند سياست هاي مداخله جويانه ايران متوقف و تهران به عنصر سازنده اي در منطقه تبديل خواهد شد ولي اين وعده ها عملي نشده است و ايران به سياست هاي خصمانه خود عليه کشورهاي عربي ادامه مي دهد و با اين وضع بايد کشورهاي عربي موضع روشني درباره منافع اعراب داشته باشند.
وي در پاسخ به اين پرسش که مقامات آمريکايي مواضع متعددي عليه دخالت هاي ايران در امور منطقه داشته اند، آيا اين مواضع عليه ايران عملي خواهد شد،گفت: آمريکا به صورت اصولي مواضع خوبي عليه ايران داشته است. ما نمي توانيم تکيه زيادي به مواضع واشنگتن داشته باشيم. در صورتي که کشورهاي عربي بتوانند موضع يکپارچه اي اتخاذ کنند، مواضع آمريکا به سود اعراب بهتر خواهد شد. اختلافات ميان کشورهاي عربي به سود اين کشورها نيست. در حال حاضر توپ در زمين کشورهاي عربي قرار دارد.
ماجد المدحجي رئيس مرکز مطالعات راهبردي صنعا هم در گفتگو با اين شبکه از بيروت در پاسخ به اين پرسش که اقدام عربستان سعودي در هدف قرار دادن موشک هاي بالستيک حوثي ها بيانگر ادامه حمايت ايران از کودتاچيان در يمن است، گفت: مسئله قابل توجه در اين عمليات شمار زياد موشک هاي شليک شده بوده است. حوثي ها همزمان چهار موشک را به سوي اراضي عربستان شليک کرده اند. به نظر مي رسد اين اقدام بيش از آن داراي پيام نظامي باشد داراي پيام سياسي است به ويژه آنکه اين موشک ها از طريق پدافند هوايي عربستان سرنگون مي شود. شايد شليک اين موشک ها به افزايش فشار ائتلاف عربي در عمليات بندر الحديده مرتبط است و حوثي ها با شليک اين موشک ها اين پيام را مي دهند که حملات موشکي خود را به سوي اراضي عربستان سعودي تشديد خواهند کرد. از سوي ديگر مواضع ايران ثابت است و حمايت هاي مختلف ايران از حوثي ها ايران ادامه دارد. به نظر مي رسد ائتلاف عربي تصميم گرفته است به سوي بندر الحديده پيشروي کند و اين مسئله اهميت زيادي در عرصه درگيري ها در يمن دارد و حوثي ها به خطرات اين تحول واقف هستند و به اين دليل تلاش مي کنند با استفاده از کارت هاي مختلف عليه عربستان اعمال فشار کنند.
وي در پاسخ به اين پرسش که آيا نزديک شدن مواضع روسيه و آمريکا در تعامل با منطقه باعث تضعيف نفوذ ايران در عراق و سوريه خواهد شد، گفت: مواضع بين المللي در مديريت درگيري هاي نفوذ در منطقه خاورميانه(غرب آسيا) از اهميت زيادي برخوردار است. تغيير سياست هاي آمريکا در تعامل با ايران تغييراتي براي نفوذ اين کشور در لبنان، يمن و سوريه خواهد داشت. پاسخ مثبت آمريکا به درخواست امارات متحده عربي براي کمک به آزاد سازي بندر الحديده يمن بيانگر مشارکت روشن آمريکا در درگيري با ايران است. همچنين کشورهاي عربي مي توانند با روس ها به تفاهم برسند تا از نفوذ ايران در سوريه کاسته شود به ويژه آنکه گزارش هايي درباره اختلاف منافع روس ها و ايراني ها در سوريه مطرح است. ايراني ها تمايلي به افزايش نفوذ روسيه در سوريه ندارند و فکر مي کنند افزايش نفوذ مسکو به سهم تهران در سوريه ضربه مي زند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۴۵۵۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: