Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-02@09:39:49 GMT

چند راهکار تغذيه‌اي براي داشتن قلبي سالم

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۴۶۲۱۲

خبرگزاري آريا - بيماري‌هاي قلبي عروقي يکي از دلايل اصلي مرگ و مير در دنيا است. افزايش اين نوع بيماري ناشي از تغييرات در رژيم غذايي، فعاليت بدني و مصرف دخانيات بوده که به دليل تغيير در شيوه زندگي ناشي از شهرنشيني و صنعتي شدن پديد آمده است.

به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از ايسنا، امروزه مردم نسبت به گذشته، بيشتر غذاهاي پرکالري مصرف مي‌کنند و از طرفي تحرک بدني آنان نيز کمتر از گذشته شده است، بنابراين يکي از مهمترين مداخلات به منظور پيشگيري و کنترل بيماري‌هاي قلبي – عروقي اصلاح رژيم غذايي است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عوامل موثر در بروز بيماري‌هاي قلبي
عوامل موثر در بروز بيماري‌هاي قلبي-عروقي شامل اختلال در چربي‌هاي خون و بالا بودن سطح کلسترول خون، کم تحرکي، فشار خون بالا، رژيم غذايي نامناسب، استرس و فشارهاي روحي و رواني، چاقي و استعمال دخانيات است.
توصيه‌هاي تغذيه‌اي موثر در پيشگيري و کنترل عوامل خطر بيماري‌هاي قلبي-عروقي عبارتند از:
- تعادل و تنوع در برنامه غذايي روزانه: تعادل به معني مصرف مقادير کافي از مواد غذايي مورد نياز براي حفظ سلامت بدن است و تنوع يعني مصرف انواع مختلف مواد غذايي که در پنج گروه اصلي غذايي يعني گروه نان و غلات، شير و لبنيات، گوشت، تخم مرغ، حبوبات و مغزها، ميوه‌ها و سبزي‌ها معرفي مي‌شوند.
- کاهش مصرف چربي و روغن در برنامه غذايي: سعي کنيد غذاها را تا حد امکان به صورت آب‌پز، بخارپز يا کبابي مصرف کرده و از سرخ کردن زياد غذا خودداري کنيد. همچنين مصرف غذاهاي سرخ شده، سوسيس، کالباس، خامه، چيپس، پفک، سس‌ها، مغز، دل و قلوه، کله و پاچه را در برنامه غذايي‌تان کاهش دهيد و پوست مرغ و چربي‌هاي قابل مشاهده گوشت و مرغ را قبل از طبخ جدا کرده و از قسمت‌هاي کم چرب گوشت‌ها استفاه کنيد. همچنين از گوشت‌هاي کم چرب مانند مرغ و ماهي به جاي گوشت قرمز استفاده کنيد و حداقل دو بار در هفته ماهي مصرف کنيد. چرا که چربي موجود در ماهي از انوع چربي‌هاي مفيد است. حال به جاي سرخ کردن ماهي، آن را به شکل بخارپز و يا تنوري استفاده کنيد.
- توجه به نوع روغن مصرفي: از روغن‌هاي مايع مانند روغن زيتون و روغن آفتابگردان به جاي روغن حيواني و روغن نباتي جامد، براي پيشگيري از افزايش کلسترول خون استفاده کنيد. از مصرف غذاهاي سرخ کرده پرهيز کرده و در صورت لزوم از روغن مخصوص سرخ کردني استفاده کنيد. زيرا روغن جامد هيدروژنه، حاوي اسيدهاي چرب اشباع و اسيدهاي چرب ترانس است که خطر ابتلا به امراض قلبي و عروقي را افزايش مي‌دهد. از طرفي مصرف روغن زيتون و مغزها به دليل کنترل انرژي دريافتي، بايد متعادل باشد. بنابراين از روغن‌هاي مايع معمولي(غير سرخ کردني) و روغن زيتون در سرخ کردن غذاها (به دليل حساسيت اين روغن‌ها به حرارت بالا) استفاده نکنيد.
- کاهش مصرف مواد قندي: مصرف بيش از حد مواد قندي و نشاسته‌اي مانند برنج، ماکاروني، شيريني، کيک، شکلات، مربا، عسل و نوشابه‌ها، باعث افزايش وزن، بالا رفتن فشار خون و چربي خون شده و منجر به بروز بيماري‌هاي قلبي عروقي مي‌شود. بنابراين بايد در برنامه غذايي روزانه از مصرف بيش از اندازه آنان خودداري کرد.
- کاهش مصرف نمک: مصرف نمک بايد به هنگام تهيه و طبخ غذا کاهش يابد و از نمکدان در هنگام صرف غذا و سر سفره استفاده نشود. همچنين از مصرف غذاهاي کنسرو شده و بسياري از مواد غذايي بسته‌بندي شده آماده، به دليل دارا بودن مقادير زيادي نمک و از مصرف بيش از اندازه غذاهاي شور مانند ماهي دودي، آجيل شور، چيپس، پفک، انواع شور، سوسيس و کالباس خودداري کنيد و از سبزي‌هاي تازه چون سير، ليموترش تازه، آب نارنج، آويشن، شويد و ... براي بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک استفاده کنيد.
- افزايش مصرف فيبر: فيبرها ترکيباتي هستند که در ديواره سلول‌هاي گياهان مانند سبزي‌ها، ميوه‌ها، سبوس، غلات کامل، حبوبات و مغزها وجود دارند. مصرف فيبرها خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي-عروقي را کاهش مي‌دهند و همچنين از يبوست پيشگيري مي‌کنند.
- افزايش مصرف ميوه‌ها و سبزي‌ها در برنامه غذايي روزانه: ميوه‌ها و سبزي‌ها در پيشگيري از بيماري‌هايي مانند بيماري‌هاي قلبي–عروقي و برخي از انواع سرطان‌ها به خصوص سرطان‌هاي سيستم گوارشي و يبوست موثرند. بنابراين توصيه مي‌شود که روزانه سه الي پنج واحد ميوه‌ و سبزي‌ در برنامه غذايي خود استفاده کنيد.
راهکارهاي داشتن قلب سالم چيست؟
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت، براي داشتن قلب سالم اولا فعاليت بدني، ورزش منظم، متناسب با سن و شرايط جسمي خود را فراموش نکنيد و روزانه حداقل 30 دقيقه پياده‌روي کنيد. دوم اينکه استرس و فشارهاي رواني يکي از عوامل ابتلا به بيماري‌هاي قلبي است، بنابراين روش‌هاي کنترل و برخورد مناسب با استرس را ياد بگيريد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۴۶۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: