Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-02@02:18:18 GMT

۳۳۰۰ هکتار از اراضی نهاوند به کشت چغندرقند اختصاص یافت

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۴۶۹۷۷

۳۳۰۰ هکتار از اراضی نهاوند به کشت چغندرقند اختصاص یافت

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند گفت: همزمان با سال زراعی جدید که از اواخر اسفند ماه سال ۹۵ آغاز شد بیش از سه هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی نهاوند زیر کشت چغندرقند رفت.

احمد باقری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در نهاوند اظهار داشت: سال‌های قبل سطح زیرکشت چغندرقند در نهاوند بیش از سه هزار و 500 هکتار بود که به دلیل مشکلاتی که کارخانه‌های قند برای کشاورزان پیش آوردند سطح زیر کشت این محصول در سال زراعی جدید بر اساس سهمیه اعلام شده استان بیش از دو هزار و 500 هکتار بود که به دلیل استقبال کشاورزان به سه هزار و 300 هکتار افزایش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: با کارهای ترویجی امسال تلاش شد تا از سطح زیرکشت چغندرقند به دلیل کمبود منابع آبی کاسته شود تا کشاورزان سایر محصولات کم آب‌بر را جایگزین کنند ولی استقبال کشاورزان بیشتر از سهمیه پیش‌بینی شده است.

مدیر جهاد کشاورزی نهاوند افزود: کارخانه‌های طرف قرارداد کشاورزان شهرستان نهاوند را کارخانه قند همدان، لرستان، نقش‌جهان و بنیاد جانبازان اصفهان تشکیل می‌دهند که پیش‌بینی می‌شود امسال بیش از 200 هزار تن محصول تحویل این کارخانه‌ها شود.

باقری افزود: شهرستان نهاوند در سال‌های گذشته با تولید بیش از 180 هزار تن چغندرقند 70 درصد تولید استان همدان را به خود اختصاص داد که پیش‌بینی می‌شود امسال این مقدار به 200 هزار تن افزایش یابد و رتبه نخست برداشت و تولید چغندرقند را شهرستان نهاوند کسب کند.

وی با اشاره به حمل این میزان محصول تولید شده توسط 13 هزار کامیون در موقع برداشت محصول اظهار داشت: در تمامی مراحل به ویژه برداشت بیش از 13 هزار دستگاه انواع کامیون به مدت 100 روز محصول تولیدشده در نهاوند را به کارخانه‌های کرمانشاه، همدان، اصفهان و اراک، حمل می‌کنند که سبب اشتغال‌زایی چند هزار نفر در مدت هفت ماه می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند عنوان کرد: افزایش تولید چغندر در این شهرستان با توجه به فعالیت و نظر کارشناسان بخش زراعت در چند سال اخیر نشانگر برنامه‌‌‌ریزی خوب و کارشناسی شده توسط ناظران مزارع جهاد کشاورزی شهرستان در رعایت اصول کاشت، داشت و برداشت محصولات زراعی به‌ صورت 100 درصد مکانیزه است.

وی بیان کرد: محصول تولیدی چغندرقند نهاوند به دلیل استفاده کمتر از کودهای شیمیایی و ریز مغزی و مرغوبیت در میزان قند طبیعی که درصد آن بین 15 تا 27 درصد است، به استان‌های همدان، تهران، اصفهان، کرمانشاه و لرستان ارسال می‌شود.

باقری گفت: محصول تولیدی چغندرقند نهاوند برای تهیه قند، شکر و تفاله برای خوراک دام‌ها به کارخانه‌ها تولید قند و شکر حمل می‌شود و در زمینه کاشت، داشت و برداشت این محصول در شهرستان بیش از 730 نفر به مدت هفت ماه به‌ طور مستقیم و چند هزار نفر به‌ صورت غیرمستقیم اشتغال به کار دارند.

وی افزود: میزان متوسط عملکرد تولید چغندرقند کشور 38 تن در هر هکتار در استان همدان حدود 45 تن در هکتار است ولی در سال‌های گذشته یک کشاورز نهاوندی با تولید بیش از 120 تن در هکتار رکورد کشوری را شکست.

انتهای پیام/

R41405/P1377/S6,75/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۴۶۹۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: