Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا- روزنامه راي اليوم با اشاره به شدت گرفتن رويارويي سياسي ولفظي ميان رجب طيب اردوغان رئيس جمهور ترکيه وهم پيمانانش در ناتو نوشت: اختلاف اردوغان با اروپا به ضرر خودش و ترکيه تمام خواهد شد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري آريا، اين روزنامه در سرمقاله امروز خود به اختلاف روز افزون ترکيه با اروپا پرداخت ونوشت:سريال اختلافات ترکيه و اروپا ادامه دارد و رو به افزايش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنين تنش ميان رجب طيب اردوغان رئيس جمهور ترکيه با همسايگان وشرکاي اروپايي خود که زير چتر عضويت ناتو قرار دارند به شکل سريعي افزايش يافته است. رئيس جمهور ترکيه بار ديگر به تهديد کردن کشورهاي اروپايي پرداخت وتصريح کرد اين کشورها در صورت ادامه دشمني خود با ترکيه ديگر روي خوش امنيت را نمي بينند.
اردوغان چندين بار تهديد کرد که مرزها را به روي مهاجراني که تمايل دارند به اروپا بروند، باز مي کند. ترکيه در ماه به طور ميانگين سي هزار مهاجر به اروپا مي فرستد. اروپايي ها به ويژه آلمان ها به اتهام هايي که نازيسم يا فاشيسم يا هر دوي آنها را ياد آوري کند حساسيت خاصي دارند زيرا اردوغان اين واقعيت را به خوبي مي داند و طي هفته هاي اخير و در اوج خشم خود به دليل جلوگيري آلمان و هلند از سخنراني وزرايش در جمع ترک ها در چارچوب تبليغات براي حمايت از همه پرسي که قرار است 16 آوريل آينده برگزار شود و اختيارات رياست جمهوري را افزايش دهد در استفاده از اين دو اتهام بسيار زياده روي کرده است.
صحنه احضار سفراي ترکيه براي نشان دادن اعتراض در پايتخت هاي اروپايي امري عادي شده است و آلمان پا را از اين فراتر گذاشت زمانيکه درباره برخي فرضيه ها که مي گويد جاسوس هاي ترک از هواداران «فتح الله گولن» روحاني مخالف ترک جاسوسي مي کنند، تحقيقاتي آغاز کرد.اين در حالي است که آنکارا گولن را به دست داشتن در کودتاي نافرجام در ماه ژوئيه گذشته متهم مي کند.
«برونوکال» مدير سازمان اطلاعات آلمان روي زخم ملتهب روابط ميان کشورش با ترکيه نمک بيشتري پاشيد زمانيکه از همه خطوط قرمز عبور کرد وگفت من مخالف اين هستم که گولن پشت پرده کودتاي نافرجام بوده است. اکنون بايد منتظر حمله جديد اردوغان به آلمان باشيم که آنان را به نازيسم متهم کرد زيرا اين سخنان در مشروع بودن تدابير انتقامجويانه اش که شامل بازداشت 41 هزار نفر و اخراج صد هزار نفر ديگر از کار به بهانه دست داشتن يا همدستي آنها با کودتا بود از جمله آموزگارها، استادان دانشگاه، قاضي ها وافسران ارتش، ترديد ايجاد مي کند. پنج ميليون شهروند ترک در اروپا زندگي مي کنند و بيشتر آنها در کشورهايي که زندگي مي کنند تابعيت همان کشور را دارند و راستگرايان تندروي اروپايي از اين حملات اردوغان به منظور درخواست براي اخراج آنها يا سلب تابعيت اروپايي شان سوء استفاده مي کنند اما به نظر مي رسد اردوغان به اين تهديدها اهميتي نمي دهد زيرا باور دارد افزايش تنش با اروپا ممکن است گرايش ملي گرايي ترک ها را تحريک کند و آنها را به سمت راي دادن به نفع تغييرات در قانون اساسي که وي به دنبال آن است سوق دهد.
اردوغان مي گويد وي نظام رياست جمهوري مشابه نظام هاي آمريکا و فرانسه مي خواهد تا ثبات را در کشور برقرار کند اما کشورهاي اروپايي در مقاصد ونيت هاي وي ترديد مي کنند و مي گويند نظامي که اردوغان به دنبال ايجاد آن است نه اين است و نه آن، بلکه نظامي رياست جمهوري مطابق نظام «ولاديمير پوتين» رئيس جمهور روسيه است که به گفته آنها معناي آن «اندکي دموکراسي و سرکوب فراوان» است.
اروپايي ها سرد مزاج هستند و همانند همسايه هاي تُرک خود احساساتي نيستند به همين دليل واکنش هاي آنها آرام است اما اين آرامش، آرامش قبل از توفان ها است. آنها توقف مذاکرات را براي پيوستن ترکيه به اتحاديه اروپا آغاز کردند و به گردشگران خود هشدار دادند تعطيلات خود را در ترکيه سپري نکنند زيرا امن نيست و انتظار مي رود ميزان مبادله تجاري ميان اروپا و ترکيه که حدود 55 ميليارد دلار است (مبادله تجاري فقط با آلمان 36 ميليارد دلار است) منفي گردد.
آقاي بينعالي ييلديريم نخست وزير ترکيه و هم پيمان مورد اعتماد اردوغان سه روز پيش گفت:«معتقدم که قطع روابط با اروپا ضرري به ترکيه نمي رساند اما پنج يا شش برابر به اروپا ضرر مي رساند». ما بر اين باور نيستيم که سخنان ييلديريم درست است شايد سخنان وي در زماني که روابط ترکيه با همسايگانش شکوفا بود و سالانه ميزان رشد به 10 درصد مي رسيد درست بود اما اکنون اينگونه نيست زيرا ترکيه اين روزها با بحران هاي سخت اقتصادي روبرو است. اگر ترکيه اروپا را از دست بدهد،اردوغان و کشورش ضرر خواهند کرد و اگر در همه پرسي رياست جمهوري نيز شکست بخورد، که اين موضوع هم بعيد نيست آن وقت در اين حالت فاجعه دوگانه خواهد بود.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۵۰۶۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: