Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@19:22:43 GMT

آيا با سالمند تر شدن شادتر مي‌شويم؟

تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۵۲۵۲۶

خبرگزاري آريا -
شايد فکر کنيد که با بالا رفتن سن شادي افراد کمتر مي‌شود، اما شواهد زيادي وجود دارد که عکس اين نتيجه‌گيري را نشان مي‌دهد؛ يعني ما با سالمندتر شدن شادتر مي‌شويم.يک نظرسنجي از 340000 نفر در سراسر آمريکا نشان داد با افزايش سن شادي افراد بيشتر مي‌شود. اما اين نظرسنجي علت اين پديده را روشن نمي‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



دکتر آرتور استون، استاد روانشناسي در دانشگاه ايالتي نيويورک در استوني بروک سرپرست اين پژوهش بر اساس نظرسنجي گالوپ درباره علل احتمالي اين پديده مي‌گويد: "ممکن است علت تغييرات محيطي باشد، يا تغييرات روانشناختي که باعث مي‌شود که شيوه نگرش ما به دنيا تغيير کند، يا حتي علل زيست‌شناختي در کار باشد-براي مثال تغييراتي در مواد شيميايي مغز يا غدد درون‌ريز."

اين نظرسنجي تلفني شامل افرادي در سنين 18 تا 85 مي‌شد. اين نظرسنجي نشان داد که افراد در 18 سالگي احساس شادي بسياري دارند. اما به طور پيشرونده‌اي تا رسيدن به 50 سالگي شادي‌شان کاسته مي‌شود.

اما پس از گذر از 50 سالگي است که افراد با افزايش سن احساس شادي بيشتري مي‌کنند. و هنگامي به 85 سالگي مي‌رسند حتي نسبت به 18 سالگي‌شان رضايت بيشتري از خودشان دارند.

اما چرا افراد سالمندتر شادترند؟ دلايل گوناگوني براي شادتر شدن با بالا رفتن سن ابراز شده است:
احترام عميق‌تر به ارزش زندگي.
احساس کاميابي
توانايي بيشتر درک فراز و نشيب‌هاي زندگي
توانايي زندگي کردن در زمان حال و نگران آينده نبودن
رسيدن به اين دانايي که نمي‌توان همه افراد را در همه اوقات راضي کرد
گرايش به داشتن نگرشي مثبت‌تر نسبت به موقعيت‌ها.

يک بررسي دانشگاه شيکاگو نيز همچنين نشان داده است که شادي با افزايش سن بيشتر مي‌شود. پژوهشگران از نمونه بارزي از امريکاييان درباره ميزان شاد بودن‌شان پرسش کردند. اين پرسش با مصاحبه‌هاي رودررو با نمونه‌هاي جمعيتي از 1500 تا 3000 نفر انجام مي‌شد.

نظريه پژوهشگران شيکاگويي اين بود که افراد سالمندتر به اين علت شادترند که با افزايش سن صفات مثبت روانشناختي بيشتري مانند يکپارچگي شخصيتي و عزت نفس پيدا مي‌کنند؛ اين نشانه‌هاي بلوغ شخصيتي باعث ايجاد احساس بيشتر بهزيستي کلي در فرد مي‌شود.

سوزان تورک، روانشناس در دانشگاه کاليفرنياي ايروين در اين باره مي‌گويد: "افراد سالمندار بهتر مي‌توانند تشخيص دهند که چه چيزي آزارشان خواهد داد و بيشتر مي‌توانند با محيط‌‌‌شان کنار بيايند."

يک بررسي ديگر به عواطف مثبت و منفي افراد در طول يک دوره 23 ساله و مقايسه مشارکت‌کنندگان بر حسب گروه سني پرداخت. نتايج نشان داد که نوجوانان بيش از ساير گروه‌هاي سني عواطف منفي گزارش کردند، اما به نظر مي‌رسيد که هشتاد ساله‌ها کمترين عواطف منفي را دارند.
منبع:همشهري

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۵۲۵۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: