Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-05@21:19:30 GMT

با 3 عامل پيشگيري از سرطان آشنا شويد

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۶۱۰۰۴

خبرگزاري آريا - امروزه سرطان بعد از بيماري‌هاي قلبي ـ عروقي به عنوان مهم‌ترين عامل مرگ‌ومير در کشورهاي دنيا مطرح است و در دهه‌هاي آينده اولين عامل مرگ‌ومير به ويژه در کشورهاي در حال توسعه خواهد بود.

به گزارش خبرگزاري آريا، يک‌سوم از کل سرطان‌هاي دنيا با توجه به سه عامل حفظ وزن مطلوب، تغذيه صحيح و نکشيدن سيگار قابل پيشگيري است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ارتباط بروز سرطان با مصرف برخي مواد غذايي به عنوان عوامل پيشگيري کننده يا بازدارنده بيانگر نقش کليدي تغذيه در ايجاد و يا پيشگيري از ايجاد سرطان هستند.
عوامل تغذيه‌اي که سبب پيشگيري از سرطان مي‌شوند عبارتند از:
- آنتي اکسيدان‌ها: اين مواد گروهي از ترکيبات در غذاها هستند که راديکال‌هاي آزاد را در بدن از بين مي‌برند يا مانع از شکل‌گيري آنها مي‌شوند. راديکال‌هاي آزاد عامل ايجاد سرطان هستند. گروهي از ترکيبات در مواد غذايي هستند که مي‌توانند راديکال‌هاي آزاد که عامل ايجاد سرطان و بسياري از بيماري‌هاي ديگر است را در بدن از بين برده يا مانع از شکل‌گيري آنها شوند. مهم‌ترين آنتي‌اکسيدان‌هاي بدن، ويتامين‌هاي ‌A، E و C، کاروتنوئيدها، سلنيوم، روي منيزيم و ليکوپن هستند.
- برخي منابع غذايي غني از ويتامين: C مرکبات، فلفل سبز، توت فرنگي، گوجه فرنگي و بروکلي است.
- منابع غذايي غني از ويتامين: E ذرت، مغزها، زيتون، سبزي‌هاي برگ‌دار و سبز، روغن‌هاي گياهي و سبوس گندم است.
- منابع غذايي کاروتنوئيدها (که پيش ساز ويتامين A هستند): هويج، ميوه‌هاي نارنجي رنگ، کدو حلوايي، طالبي، سبزي‌هاي سبز تيره، کلم پيچ، اسفناج، ذرت، تخم مرغ، مرکبات، گوجه فرنگي، گريپ فروت و هندوانه جزو اين گروه هستند.
- منابع غذايي سلنيوم: مغزهايي مانند گردو، بادام، فندق، پسته و ...، ماهي و ساير غذاهاي دريايي، قلوه، جگر و مخمرها از اين نوع مواد هستند.
- ميوه‌ها و سبزي‌ها: احتمال بروز برخي از سرطان‌ها در افرادي که روزانه ميوه و سبزي مصرف مي‌کنند کمتر است. براي پيشگيري از سرطان و ساير بيماري‌هاي مزمن روزانه حداقل پنج واحد از ميوه‌ها و سبزي‌هاي متنوع مصرف کنيد.
- فيبرهاي غذايي: ميوه‌ها و سبزي‌ها حاوي فيبر هستند و افزايش مصرف فيبر با کاهش بروز بسياري از سرطان‌ها ارتباط دارد.
- اسيد فوليک: ارتباط بين مصرف منابع غذايي حاوي اسيد فوليک مانند حبوبات،‌ اسفناج و مرکبات، با کاهش انواع سرطان‌ها ثابت شده است.
- ويتامين D و کلسيم: افزايش مصرف ويتامين D و کلسيم با کاهش احتمال ابتلا به برخي سرطان‌ها ارتباط دارد.
حال برخي عوامل تغذيه‌اي که احتمال بروز سرطان را افزايش مي‌دهند، عبارتند از:
- چربي‌ها: غذاهاي پرچرب و مواد غذايي سرخ شده، ابتلا به انواع سرطان را افزايش مي‌دهد. اسيدهاي چرب ترانس و اشباع که در کيک، کلوچه،‌ کراکر، غذاهاي حيواني، مارگارين، روغن سرخ شده، چيپس و ...وجود دارند، خطرناک‌ترين چربي‌ها هستند. بنابراين سعي کنيد چربي مورد نياز خود را از مواد غذايي مانند بادام زميني، ماهي، غذاهاي دريايي، روغن کانولا، روغن‌هاي گياهي مايع مانند روغن کنجد، مغزها و روغن زيتون تامين کنيد.
- نمک: زياده‌روي در مصرف نمک با افزايش احتمال بروز بعضي سرطان‌ها همراه است.
- مود غذايي آلوده به آفلاتوکسين: مصرف غلات، حبوبات و مغزهاي آلوده به آفلاتوکسين يعني سموم توليد شده از کپک در اين مواد غذايي، موجب بروز سرطان مي‌شود.
- گوشت: زياده‌روي در مصرف گوشت قرمز و گوشت‌هاي فراوري‌شده با افزايش احتمال بروز سرطان ارتباط دارد.
- روش‌هاي نامناسب تهيه و طبخ مواد غذايي مانند پخت گوشت در حرارت بالا، فرآوري گوشت، دودي کردن، نمک سود کردن، اضافه کردن موادشيميايي و نگهدارنده به گوشت که در توليد سوسيس، کالباس و هات داگ ديده مي‌شود و کنسرو کردن گوشت، سبب توليد ترکيبات سرطان‌زا مي‌شود.
و اما توصيه‌هايي براي پيشگيري از سرطان
براي پيشگيري از بروز سرطان غذاها را به شکل سالم تهيه، ‌نگهداري و مصرف کنيد، غذاهاي فاسد شدني را در يخچال نگهداري کنيد، غذاي نيم‌سوخته و سوخته مانند کباب و جوجه کباب سوخته، نان سوخته، ته ديگ سوخته، پياز داغ سوخته، سيب زميني سرخ کرده سوخته و ...را مصرف نکنيد، از مصرف غذاي پخته شده که مدت زياد مانده باشد خودداري کنيد، براي حفظ خواص ويتامين‌هاي موجود در ميوه‌ها و سبزي‌ها، آن را در يخچال نگهداري کنيد، انواع گوشت را به طور کامل بپزيد و روش‌هاي صحيح پخت مانند بخارپز، آب‌پز و پختن ملايم را جايگزين سرخ کردن عميق، سوزاندن و پخت طولاني مدت کنيد.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت، همچنين سعي کنيد که غذاهاي کم چرب، کم شيرين و کم نمک ميل کرده، از انواع لبنيات کم چرب و کم نمک استفاده کنيد، مصرف غذاهاي چرب به ويژه با منشا حيواني را محدود کنيد و از انواع غذاهاي گياهي در برنامه غذايي روزانه خود استفاده کنيد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۶۱۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: