Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-06@01:14:23 GMT

تحقق اقتصاد مقاومتی در گرو پویایی صنعت و تولید داخلی

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۶۲۸۸۳

تحقق اقتصاد مقاومتی در گرو پویایی صنعت و تولید داخلی

فعال حوزه‌ی اقتصاد انرژی منابع انسانی جوان را یکی دیگر از ظرفیت‌های بالقوه کشور بیان کرد و ادامه داد:با مدیریت هدفمند این منابع انسانی می‌توان شتاب بیشتری در جهت افزایش تولید دانش‌محور و تحقق اقتصاد دانش‌بنیان انتظار داشت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛امیرحسین رحیم زاده در گفت و گو با خبرگزاری علم وفناوری در کهگیلویه و بویراحمد کلیدی‌ترین محرکه‌ی اقتصاد هر کشوری رابخش صنعت دانست و اظهار داشت:ایران اسلامی با دارا بودن منابع سرشار انرژی به‌ویژه نفت، گاز و منابع معدنی، قدرت و امکان فراوانی را در جهت حصول پیشرفت‌های علمی و فناوری در عرصه‌های مختلف دارد و حائز جایگاه ممتازی در منطقه و جهان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود:استفاده‌ی هدفمند و بهینه از این منابع خدادادی باعث شتاب رشد اقتصادی کشور خواهد شد.

فعال حوزه‌ی اقتصاد انرژی منابع انسانی جوان را یکی دیگر از ظرفیت‌های بالقوه کشور بیان کرد و ادامه داد:با مدیریت هدفمند این منابع انسانی می‌توان شتاب بیشتری در جهت افزایش تولید دانش‌محور و تحقق اقتصاد دانش‌بنیان انتظار داشت.

وی تصریح کرد:در چند سال اخیر بخش صنعت کشور به دلایل گوناگونی ازجمله برنامه‌ریزی‌های نا‌مناسب اقتصادی، تحریم‌های همه‌جانبه بین‌المللی و سو مدیریت، در رکود شدیدی قرارگرفته است، با توجه به این رکود شدید و کم‌سابقه در بخش صنعت، لزوم اتخاذ تدابیر و برنامه‌ریزی‌های همه‌جانبه و دانش‌محور بیش از هر زمان دیگری ضرورت دارد.

رحیم زاده با بیان این که راهکارهای گوناگونی جهت خروج صنعت و اقتصاد از شرایط رکود وجود دارد ابراز کرد: از این نکته نباید غافل شد که یکی از مهم‌ترین راهکار برون‌رفت کشور از شرایط رکود، نیل به شرایط پایدار و ثبات، تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به شرایط ویژه اقتصادی کشور در چند سال اخیر، سال ۱۳۹۵ نیز از سوی رهبر معظم انقلاب به نام «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» نام گرفت.

فعال حوزه اقتصاد انرژی یاد آور شد:در شرایط کنونی بیش از ۶۰ درصد واحد‌های تولیدی کشور تعطیل یا نیمه تعطیل‌شده‌اند و فقط ۲۰ درصد واحدهای صنعتی با بیش از ۵۰ درصد ظرفیت فعالیت می‌کنند، این آمار، نگران‌کننده بوده و برای اقتصاد و صنعت کشورمان به‌هیچ‌عنوان قابل‌پذیرش نیست.

وی به راهکارهای مهم برای تحقق اقتصاد مقاومتی و کمک به خروج صنعت کشور از رکود کم‌سابقه اشاره کرد و گفت: سرمایه‌گذاری و حمایت ازتولیدات داخلی که در این زمینه دولت راهی جز حمایت از بنگاه‌های تولیدی متوسط و کوچک، به‌خصوص شرکت‌هایدانش‌بنیان در جهت رونق فضای کسب ‌وکار و افزایش تولید ناخالص ملی ندارد.

رحیم زاده عنوان کرد:همچنین دولت با ایجاد مشوق‌های گوناگون می‌تواند سرمایه‌های در گردش در حوزه‌های غیرمولد را به سرمایه‌گذاری در بخش صنعت ترغیب کند.

وی مصرف محصولات تولیدی داخل کشور را یکی دیگر از راه کارها برای تحقق اقتصاد مقاومتی و کمک به خروج صنعت کشور از رکود کم‌سابقه عنوان و اظهار کرد:مصرف محصولات تولید داخل کشور کمک به پویایی کارخانه‌ها و اشتغال‌زایی برای نیروی کار بومی کشور شده و به‌ این‌ترتیب مردم خود را در تولید و ارتقا کیفیت محصولات سهیم می‌دانند.

فعال حوزه اقتصاد انرژی ابراز داشت:همچنین با کمک نهاد‌های فرهنگی دولتی و به‌ویژه مردمی در جهت نهادینه کردن استفاده از تولیدات کارخانه‌ها داخلی، شاهد رونق صنعت و خروج با برنامه از رکود خواهیم بود.

وی با بیان این که افزایش بهره‌وری انرژی درزمینه تولیدات داخلی و بهینه‌سازی مصرف انرژی در صنایع خرد، متوسط و بزرگ می تواند یکی دیگر از راه کار ها برای تحقق اقتصاد مقاومتی و کمک به خروج صنعت کشور از رکود کم‌سابقه باشد،بیان داشت:بخش عمده‌ای از هزینه‌های واحد‌های تولیدی کشور مربوط به هزینه‌های مصرفی انرژی اعم از برق، آب و گاز است.

رحیم زاده تصریح کرد:لزوم پایش مصرف انرژی کارخانه‌ها و به‌کارگیری صنایع از خطوط تولید مدرن برای افزایش کیفیت محصولات و کاهش شدت مصرف انرژی در بخش تولید ضروری است،علاوه بر این لزوم استفاده هر چه بیشتر از انرژی‌های تجدید پذیر مانند انرژی‌های خورشیدی،بادی، بیومس و زمین‌گرمایی جهت حفظ محیط‌زیست ضروری است.

وی چهارمین راهکار برای تحقق اقتصاد مقاومتی و کمک به خروج صنعت کشور از رکود کم‌سابقه را بهبود و استانداردسازی محصولات داخلی با نگاه صادرات محور دانست و افزود:با توجه به این‌که خام فروشی سم مهلک اقتصاد کشور است و این موضوع در فرمایش‌های رهبر فرزانه انقلاب نیز آمده، لذا افزایش صادرات غیرنفتی باعث افزایش تولید ناخالص داخلی شده و با افزایش درآمد‌های ارزی کشور زمینه برای جلب سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی برای تقویت بخش صنعت، مساعد خواهد شد.

فعال حوزه اقتصاد انرژی عنایت به حقوق مصرف‎کننده را مهمترین راهکار برای تحقق اقتصاد مقاومتی و کمک به خروج صنعت کشور از رکود کم‌سابقه بیان کرد و گفت:درحالی‌ که تولید مبنای استقلال صنعتی کشوراست، اما پایداری و ماندگاری آن مشروط بر رعایت کامل حقوق مصرف‎کنندگان خواهد بود، این امر علاوه برافزایش کیفیت کالای داخلی اشتیاق مصرف‌کنندگان را به استفاده از کالاها افزایش می‌دهد.

وی تأکید کرد:جلوگیری و برخورد شدید دولت با کالاهای قاچاق یکی دیگر از راهکار برای تحقق اقتصاد مقاومتی و کمک به خروج صنعت کشور از رکود کم‌سابقه است.

رحیم زاده ادامه داد:قاچاق کالا از یک ‌سو درآمدهای گمرکی و مالیاتی دولت را کاهش می‌دهد و از سوی دیگر باعث خروج بیحسابارز، فرار گسترده سرمایه، کاهش تولیدات صنعتی داخلی، افزایش بیکاری و مشکلاتناشی از آن می‌شود. لذا لزوم اتخاذ تدابیر نظارتی ویژه در این حوزه بیش‌از پیش احساس می‌شود.

وی توجه هر چه بیشتر به واحد‌های صنعتی خرد، کوچک و متوسط را از دیگر راهکار ها مطرح و بیان داشت:با توجه به این‌که بیشتر سهم اشتغال‌زایی کشور در واحدهای صنعتی کوچک و متوسط است، لزوم توجه هر چه بیشتر به این واحدها ضروری است.

این فعال حوزه اقتصاد انرژی درپایان یادآور شد:امید داریم دولت و ملت با همدلی بیشتری در جهت خروج بخش صنعت کشور از رکود کم‌سابقه بکوشند و در راستای تحقق شعار «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» همت عالی کنند تا شاهد شکوفایی در عرصه‌ی صنعت کشور عزیزمان باشیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۶۲۸۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: