Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-02@15:06:23 GMT

اسپيس‌ايکس راکت فالکون 9 را با موفقيت فرود آورد

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۶۵۴۸۲

خبرگزاري آريا - شرکت فضايي اسپيس‌ايکس، صبح امروز با موفقيت يک راکت فالکون 9 را پرتاب کرد و سپس فرود آورد.

صبح امروز، شرکت فضايي آمريکايي اسپيس‌ايکس که دفتر اصلي آن در کاليفرنيا واقع شده است، توانست به کمک راکت فالکون 9، يک ماهواره‌ي ارتباطي را در مدار زمين قرار دهد و سپس با موفقيت راکت فالکون 9 را مجدداً روي زمين فرود آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرود موفقيت‌آميز فالکون 9 در صبح امروز، يک دستاورد بزرگ براي اسپيس‌ايکس است و اين شرکت را يک گام ديگر به تحقق هدف اصلي خود نزديک‌تر مي‌کند. اسپيس‌ايکس در تلاش است با فراگير کردن استفاده از راکت‌هاي چندبار مصرف، هزينه‌ها را تا حد زيادي کاهش دهد.راکت‌هايي که براي پرتاب ماهواره و محموله به فضا مورد استفاده قرار مي‌گيرند، يک‌بار مصرف هستند و پس از خروج از جو زمين و انجام مأموريت، از بين مي‌روند؛ به همين جهت، هزينه‌‌ي پرتاب هر راکت بسيار زياد است. شرکت اسپيس‌ايکس مي‌خواهد سنت‌شکني کند و با راکت‌هاي چندبار مصرف فالکون 9، هزينه‌هاي مأموريت‌هاي فضايي را کاهش دهد. راکت‌هاي فالکون 9 مي‌توانند پس از خارج شدن از جو زمين و انجام مأموريت، مجدداً به زمين بازگردند و روي سکوي شناور يا ثابت فرود آيند. پيشرانه‌ي راکت فالکون 9 که صبح امروز پرتاب شد، توانست نيروي لازم جهت فرود راکت را نيز فراهم کند و اين راکت به‌صورت دقيق و کنترل‌شده، روي يک سکوي شناور در اقيانوس اطلس فرود آمد.ايلان ماسک، بنيان‌گذار و مديرعامل شرکت اسپيس‌ايکس، پس از پرتاب و فرود موفقيت آميز راکت فالکون 9 در صبح امروز، طي يک بيانيه رسمي گفت:من فکر مي‌کنم امروز، يک روز فوق‌العاده براي فضا بود. منظور من اين است که ما اکنون مي‌توانيم با يک پيشرانه، راکت را پرتاب کنيم، فرود آوريم و دوباره اين فرآيند را تکرار کنيم! همان‌طوري که مي‌دانيد، گران‌ترين بخش يک راکت، پيشرانه است. کاري که ما امروز کرديم، يک انقلاب در عرصه‌ي پروازهاي فضايي است.راکت فالکون 9، ساعت 2:57 دقيقه بامداد جمعه 11 اسفند به وقت تهران، از پايگاه فضايي کندي در فلوريدا به فضا پرتاب شد. 32 دقيقه پس از پرتاب، ماهواره‌ي ارتباطي SES-10 با موفقيت از راکت جدا شد و در مدار قرار گرفت. اين ماهواره پس از جداسازي، توسط سيستم پيشرانه‌ي خود در موقعيتي نزديک به استوا قرار مي‌گيرد تا بتواند براي کارائيب، برزيل و ديگر نواحي آمريکاي جنوبي و مرکزي، خدمات ارتباطي و تلويزيوني ارائه دهد.شرکت اسپيس‌ايکس از دو سال پيش تا به امروز، توانسته است چندين راکت فالکون 9 را پس از پرتاب، با موفقيت روي سکو فرود آورد. اسپيس‌ايکس چند تلاش ناموفق داشته که البته با توجه به تازه بودن اين فناوري، کاملاً طبيعي است؛ اما اين شرکت توانست پس از چند شکست و غلبه بر مشکلات، پرتاب‌هاي اخير را با موفقيت انجام دهد که جاي اميدواري دارد. راکتي که صبح امروز به فضا پرتاب شد و روي زمين فرود آمد، پيش‌تر نيز به فضا پرتاب شده بود و اين يعني تلاش‌هاي ايلان ماسک بالاخره به ثمر نشسته‌اند. چند راکت ديگر نيز که پيش‌تر با موفقيت روي زمين فرود آمده‌اند، مجدداً براي پرتاب آماده مي‌شوند؛ با توجه به اطلاعات ارائه‌شده از سوي اسپيس‌ايکس، قرار است امسال 6 راکت ديگر نيز به فضا پرتاب شوند و روي زمين فرود آيند.
دانلود ويديو با کيفيت HD 720p | SD 360pبسياري از مشتريان اسپيس‌ايکس، هنوز به راکت‌هاي دست دوم اين شرکت اطمينان ندارند و يک راکت کاملاً جديد را ترجيح مي‌دهند؛ اما اگر اسپيس‌ايکس بتواند بي‌نقص بودن راکت‌هاي دست دوم خود را همانند امروز ثابت کند، مشتريان اين شرکت تقاضاي بيشتري خواهند داشت و خاطر جمع خواهند شد. با گسترش استفاده از راکت‌هاي چند بار مصرف، راکت‌هاي يک‌بار مصرف پرهزينه کنار گذاشته مي‌شوند و هزينه‌ها به شکل چشمگيري کاهش مي‌يابند که تمام اين‌ها به لطف زحمات ايلان ماسک و همکاران او است.پيش از اسپيس‌ايکس، برنامه‌ي شاتل‌هاي فضايي ناسا نيز چندبار مصرف بود و پس از هر پرتاب، پيشرانه‌هاي سوخت جامد آن به درون اقيانوس اطلس سقوط مي‌کردند. ناسا اين پيشرانه‌ها را مجدداً به مراکز فضايي باز مي‌گرداند و از آن‌ها در پرتاب‌هاي بعدي استفاده مي‌کرد. اين باعث صرفه‌جويي در هزينه‌ها مي‌شد؛ اما از طرفي پيچيدگي‌هاي تعمير و نگهداري از سيستم شاتل‌هاي فضايي، هزينه‌‌ي بسيار زيادي داشت و صرفه‌جويي‌ها را بي‌معني مي‌کرد.شرکت اسپيس‌ايکس اميدوار است با پيشرفت سيستم راکت فالکون 9، اين راکت را به راه‌حلي تجاري تبديل کند. اين شرکت فضايي بر اين باور است که مي‌توان با گسترش سيستم‌هاي اين راکت، از هر پيشرانه تا 10 بار استفاده کرد و حتي شايد بتوان با سطح خاصي از نوسازي، پيشرانه‌ها را تا 100 بار نيز به‌ کار گرفت.ايلان ماسک در خصوص پرتاب صبح امروز مي‌گويد:اين نخستين راکت دست دومي بود که ما به فضا پرتاب کرديم. ما روي پرتاب اين راکت حساسيت بسياري به خرج داديم و با دقت تمامي قسمت‌هاي راکت و مراحل پرتاب را بررسي کرديم. بدنه‌ي اصلي راکت همچنان سالم است و پيشرانه‌ها نيز سالم هستند؛ اما شايد ما برخي قطعات يدکي را که در مورد سلامت آن‌ها ترديد داريم، تغيير دهيم که باز هم مي‌گويم، بعيد است نيازي به اين کار باشد. ما اکنون تغييرات سخت‌افزاري راکت را به صفر رسانده‌ايم و اين راکت ظرف مدت زمان 24 ساعت مجدداً آماده‌ي پرتاب است. اکنون تنها چيزي که راکت براي پرتاب نياز دارد، سوخت است.ديگر شرکت‌هاي رقيب اسپيس‌ايکس نيز فاصله‌ي خود را با اين شرکت کمتر مي‌کنند. جف بزوس، مديرعامل شرکت بلو اوريجين مي‌گويد اين شرکت توانسته‌ است يک راکت و سيستم کپسول چندبار مصرف زير مداري را براي پنج‌بار با موفقيت پرتاب کند و فرود آورد. شرکت بلو اوريجين اکنون يک راکت مداري چندبار مصرف به نام New Glenn را توسعه مي‌دهد. شرکت يونايتد لانچ اليانس (United Launch Alliance) که وظيفه‌ي پرتاب مهم‌ترين محموله‌هاي دولت آمريکا را بر عهده دارد، اعلام کرده است يک راکت جديد طراحي مي‌کند که موتورهاي آن به کمک چتر به زمين بازمي‌گردند.شما در مورد راکت‌هاي چندبار مصرف چه فکر مي‌کنيد؟

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۶۵۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: