Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-23@22:03:20 GMT

خواص حلوا ارده / حلوا ارده چاق کننده است؟ / مضرات حلوا ارده

تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۳۵۷۲۳۵/خواص_حلوا_ارده_حلوا_ارده_چاق_کننده_است_مضرات_حلوا_ارده

خواص حلوا ارده / حلوا ارده چاق کننده است؟ / مضرات حلوا ارده

خواص حلوا اره / روش تهیه حلوا ارده برای صبحانه / حلوا ارده چاق کننده است؟ / حلوا ارده در طب سنتی / مضرات حلوا ارده / فواید حلوا ارده / حلوا ارده و خواص آن / خواص حلوا اره چیست

خواص حلوا اره

بداع و نحوه دستیابی به فن آوری تولید حلواارده را به شیخ بهایی نسبت می‌دهند.به طوری که در تاریخ آمده
است: شاه عباس به دنبال جیره غذایی مناسبی برای سربازانش بود که اولا، مقوی و انرژی‌زا، ثانیا حمل و نقل
آن آسان و ثالثا برای شرایط جنگی مناسب بوده و برای مصرف نیاز به گرم کردن نداشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به دنبال این
قضیه بود که مرحوم شیخ بهایی با همکاری شیرینی سازان آن زمان چیزی را که امروز به نام حلواارده معروف
است اختراع نمود.البته بدیهی است کیفیت و نحوه ساخت آن با حلواارده امروزی تا حدودی متفاوت می‌باشد.در حال حاضر در
دیگر کشورهای جهان از قبیل: یونان، ترکیه، یوگسلاوی، لبنان، عربستان و کشورهای شوروی سابق نیز حلواارده تولید می‌شود که البته
که از نظر کیفیت، نحوه تولید و مواد تشکیل دهنده با حلواارده ایرانی تفاوت دارد.حلواارده‌ای که در استان یزدو به
ویژه در شهرستان اردکان تولید می‌شود، به دلیل این که فاقد هرگونه افزودنی شیمیایی است و هنوز به روش سنتی
و تا حدودی دستی تولید می‌شود، طعم و مزه طبیعی و نسبت به حلواارده‌ای که به روش صنعتی تولید می‌شود،
طرفداران بیشتری دارد.حلواارده، غذایی مقوی برای صبحانه حلواارده یکی از مغذی ترین مواد غذایی صبحانه ما ایرانی‌ها محسوب می‌شود.این ماده
حاوی پروتئین،ویتامین B، D، E، لستین و حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع است و هر گرم آن ۵ کالری و۳۰
درصد چربی دارد.حلواارده برای تقویت بدن و کاهش اشتها مناسب است.افراد می‌توانند این ماده را به خاطر شیرینی آن با
پنیر یا ماست مصرف کنند

کنجد: کاهش دهنده کلسترول خون، حاوی اسیدهای چرب اشباع نشده، منیزیم، مس، روی، کلسیم، فسفر، ویتامین‌های گروه B. و E.، تقویت استخوان‌ها و کاهش ابتلا به بیماری پوکی استخوان، افزایش توان باروری درزوجین بویژه مردان، رفع فقر آهن در خون، درمان و جلوگیری کننده از ابتلا به بیماری‌های اعصاب و روان، افزایش سوخت و سازبدن، حاوی آنتی اکسیدان‌های ضروری برای بدن و پیشگیری کننده از ابتلا به بیماری سرطان، جلوگیری از بروز سردرد و حملات میگرنی را می‌توان نام برد.

روش تهیه حلوا ارده برای صبحانه

یک تابه را برروی شعله قرارداده، روغن ریخته حرارت دهید.
درظرفی دیگر شیرو شکر را مخلوط کرده روی حرارت قراردهید تا قوام آمده حالت نیمه جامد پیدا کند.
پس از قوام آمدن ظرف را از روی شعله برداشته پودر کنجد سابیده شده را به آن اضافه کنید.
به مدت دو دقیقه مایع حلوا ارده را استراحت دهید تا اجزای آن به آرامی با هم ترکیب شوند. 
به آرامی مخلوط را به هم بزنید به طوری که کنجدها خمیر نشوند.
دراین مرحله حلوا ارده شما آماده است و می‌توانید آن را داخل قالب ریخته و با پسته یا بادام تزئین کنید.
این خوراکی را باید در یخچال نگهداری کنید، زیرا احتمال کپک زدن اجزای آن وجود دارد.

حلوا ارده چاق کننده است؟

ارده از کنجد تهیه شده که حاوی چربی خیلی بالایی است. البته حاوی املاح زیادی است ، ولی در رژیم نباید مصرف شود. عسل در رژیم ممنوع است، زیرا هر قاشق مرباخوری آن 60 کالری انرژی دارد. خرما هم اثر سیر کنندگی دارد و هم ویتامین A و 2 عدد خرمای رطب و یا 4 عدد خرمای خشک برای 1 روز در رژیم مجاز است.

خاصیت اصلی انواع شیره و ارده، انرژی‌زا بودن آنهاست و برای فصل زمستان که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن خود احتیاج دارد، بهترین غذا محسوب می‌شوند. اما حواس‌تان باشد که هر دوی این مواد به غیر از انرژی‌زا بودن، درصد بالایی کالری هم دارند و اگر شما فرد کم‌تحرکی هستید که روزانه بیش از 20دقیقه پیاده‌روی منظم ندارید یا ورزش نمی‌کنید، بدانید که با خوردن این دو ماده مغذی، حتما چاقی و عوارض آن انتظارتان را می‌کشد.

حلوا ارده در طب سنتی

در کتب طب سنتی با نام رهشی امده است و ان عبارت است از کنجد پوست گرفته بریان که نرم ساییده شده باشد و به صورت مایع در اید و روغن ان را نگرفته باشند . از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی گرم وتز است . و از مظر خواص معتقدند که برای تقویت نیروی جنسی و تقویت بدن مفید است . اگر به طور غلیظ خورده شود دیر هضم و ثقیل است و اشتها را از بین می برد برای رفع این عوارض آن را باید با عسل و سرکه مخلوط کرد و خورد .

* ارده نرم کننده ی سفتی ها و ورم ها ی سفت داخلی است و دمل ها زرا نیز نرم می کند و مسکن درد ان است هم چنین ضماد و مالیدن ان نیز همین خواص را دارد     .
* در مناطق خاور دور از نظر خواص دانه ی کنجد متفق القول اید که مغذی و نرم کننده است . برای نرم کردن سینه مفید است و ملین و مسهل است      .
* مدر قاعده آور است .

دانه های سیاه کنجد از نظر خواص ترجیح داده می شود .

* این دانه ها به عنوان پاد زهر مورد توجه است و به علاوه برای معالجه ی بی حسی ، کرختی ، فلج ، یبوست و کاهش فشار خون بالا تجویز می شود .

* هم چنین برای رفع بیماری ها ی رحم توصیه می شود .

* مدر قاعده اور است . دانه های سیاه کنجد از نظر خواص ترجیح داده می شود .

* همچنین برایرفع بیماری های رحم توصیه می شو . روغن دانه های کنجد جانشین برتری برای روغن زیتون است و به عنوان ظرف برای تهیه پمادها ، ماده مفیدی است و برای این کار باید سر را با آن مالش داد .
* برگهای کنجد لعاب زا می باشد و نرم کننده و محلل است دم کرده ن برای ردشد موی سر نافع است دم کرده گیاه کامل مدر است.

مضرات حلوا ارده  زیاده روی در مصرف حلوا ارده به دلیل میزان بالای مواد قندی موجود در آن برای بیماران دیابتی مضر بوده و این افراد بایستی در مصرف آن احتیاط کنند. میزان چربی و کالری موجود در حلوا ارده بسیار بالا بوده، لذا مصرف بیش از حد آن موجب چاقی و اضافه وزن میگردد، همچنین افراد مبتلا به چربی خون بایستی از مصرف حلوا ارده پرهیز کنند. طبع حلوا ارده گرم بوده و افراط در مصرف آن برای افراد گرم مزاج مناسب نبوده، موجب غلیظ شدن صفرایشان میشود و در برخی افراد باعث بروز جوش در صورت و بدن آنها میگردد. نکته مهم که در مورد مصرف حلوا ارده، توجه به کیفیت آن است. اگر حلوا ارده کاملا از روغن کنجد تهیه شده باشد، ارزشمند است اما ممکن است برخی کارخانه‌ های سازنده حلواشکری و ارده، روغن‌ های دیگری را با آن مخلوط کنند که این ارزش کنجد و روغن کنجد یا همان ارده را زیر سوال می‌ برد.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۵۷۲۳۵/خواص_حلوا_ارده_حلوا_ارده_چاق_کننده_است_مضرات_حلوا_ارده را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: