Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-24@16:21:20 GMT

طب سنتی علت کم خونی را چه می داند؟

تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۸۶۸۰۶۵۲/طب_سنتی_علت_کم_خونی_را_چه_می_داند

طب سنتی علت کم خونی را چه می داند؟

خبرگزاری میزان- یک متخصص طب سنتی گفت: چای از لحاظ مزاجی گرم و خشک بوده و افرادی که مزاج آن‌ها گرم است در صورت مصرف آن نه‌تنها کم خونی‌شان برطرف نخواهد شد بلکه ممکن است به بیماری دیگری مبتلا شوند.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، حمید نام‌آور متخصص طب سنتی در خصوص علل ایجاد بروز کم‌خونی از منظر طب سنتی اظهار داشت: کم‌خونی به عنوان یکی از مهم‌ترین موضوعات در طب سنتی مطرح می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در طب سنتی چهار نوع خلط غالب وجود دارد، گفت: این مزاج‌های غالب صفراوی، دموی، بلغمی و سوداوی نام دارند که البته میزان صفرا و سودا فقط 2 تا 3 درصد از ساختار بدن افراد را تشکیل داده و اخلاط غالب مثل بلغم و دم حدود 97 درصد بدن را تشکیل داده است.

نام‌آور تصریح کرد: از منظر طب سنتی کم‌خونی زمانی بروز می‌کند که خلط دم که در واقع پیش‌ساز آن بلغم است این قابلیت را پیدا نکند که به دم تبدیل شود. بلغم خلطی است که از لحاظ ماهیتی «سرد و تر » بوده اما دم «گرم‌» است و در واقع زمانی که سردی به گرمی غالب شود و بدن نتواند سردی را به گرمی تبدیل کند فرد به کم‌خونی مبتلا می‌شود.

این متخصص طب سنتی گفت: در طب نوین و طب سنتی به دو روش متفاوت نگاه می‌شود بطوریکه در طب نوین وقتی شمارش تعداد گلبول‌های قرمز در آزمایش‌ها ملاکی برای تشخیص کم‌خونی محسوب شده اما در طب سنتی علاوه بر کمیت تعداد گلبول‌های قرمز به کیفیت این گلبول‌ها نیز توجه ویژه می‌شود.

وی تصریح کرد: کیفیت و تعداد گلبول‌های قرمز، هماتوکریت و هموگلوبین از جمله نکات مشخص کننده میزان کم‌خونی در طب سنتی است.

نام‌آور ادامه داد: در مواقعی مشاهده می‌کنیم که فرد مراجعه از علایمی مثل اختلالات خواب، جوش‌های صورت، و زرد بودن رنگ پوست برخوردار است اما تعداد گلبول‌های خون وی در حد معمول بوده لذا کیفیت خون وی مطلوب نیست.

این متخصص طب سنتی گفت: برای درمان این نوع اختلال سعی می شود در کنار تجویز آهن برای افراد مراکز تولید خون بدن نیز گرم شوند.

وی افزود: انسان‌ها دارای مزاج‌های متفاوت هستند و نمی‌توان مشخص و ثابتی در خصوص کم‌خونی به همه افراد تعمیم داد. طبع غالب برخی افراد سودایی است و و تا زمانی که طبع آن‌ها تغییر نکند کم‌خونی آن‌ها برطرف نمی‌شود.

این متخصص طب سنتی تاکید کرد: برای اصلاح یا پیشگیری برخی از بیماری‌ها 6 عامل اصلی تنفس، تغذیه، امراض نفسانی، واکنش‌های روانی و فعالیت‌های فیزیکی باید تصحیح شوند که با تصحیح این موارد می‌توان به درمان بیماری پرداخت.

نام آور ادامه داد: متاسفانه در فضای مجازی تبلیغاتی در زمینه درمان کم‌خونی به چشم می‌خورد که این موضوع باعث شده برخی افراد جایگاه طب سنتی و گیاه درمانی را اشتباه بگیرند.

وی گفت: در گیاه درمانی به هر یک از گیاهان خاصیتی درمانی نسبت داده می‌شود، این موضوع تا حدودی صحیح است اما نمی‌توان بدون در نظر گرفتن مزاج افراد تاثیر این گیاهان را مشاهده کرد.

این متخصص طب سنتی یاداور شد: بطور مثال چای از لحاظ مزاجی گرم و خشک بوده و افرادی که مزاج آن‌ها گرم است در صورت مصرف چای نه تنها کم خونی شان برطرف نخواهد شد بلکه ممکن است به بیماری دیگری مبتلا شوند اما در افراد بلغمی مزاج مصرف چای می‌تواند باعث برطرف شدن کم خونی شود.

وی در پایان گفت: در طب سنتی برای برخی از گیاهان خاصیت دارویی قایل هستیم اما باید این گیاهان با توجه به مزاج افراد تجویز شوند.

منبع: فارس

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۸۰۶۵۲/طب_سنتی_علت_کم_خونی_را_چه_می_داند را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: