Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@17:50:04 GMT

کسری تجاری هند و چین سه برابر شد

تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۵۰۶۵۶/کسری_تجاری_هند_و_چین_سه_برابر_شد

کسری تجاری هند و چین سه برابر شد

دهلی نو-ایرنا- ارزش تجارت دوجانبه هند و چین در سال 2017-18 با یک افزایش سه برابری در مقایسه با سال 2008-2009 به 90 میلیارد دلار رسیده که نشان می دهد همانطور که چین در حال تبدیل شدن به بزرگ ترین شریک تجاری هند است، موازنه تجارت میان دو کشور به نفع چین درحال تغییر است.

به گزارش ایرنا به نقل از رسانه های هند در روز پنجشنبه، کسری تجاری هند با چین در سال 2017-18 با سه برابر افزایش نسبت به یک دهه گذشته به 63 میلیارد دلار رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کسری در سال 2008-9 حدود 23 میلیارد دلار بوده است.
درحالی که کالاهای هندی به سختی راه خود را در بازار های چین پیدا می کنند اما دهلی نو به طور فزاینده به کالاهای چینی به خصوص تجهیزات الکترونیکی و ماشین آلات، دیگ های بخار و کود وابسته شده است.
دیگر واردات بزرگ هند از چین شامل اقلام پلاستیکی، آهن، فولاد و عکاسی نوری است. از سوی دیگر، هند الماس، نخ پنبه، مس و روی در میان کالاهای دیگر به چین صادر می کند.
هند هفتمین مقصد بزرگ صادرات چین است، اما در مقایسه با صادرات به چین، در رتبه 24 قرار دارد.
هند به طور مداوم به چین فشار وارد کرده است تا بازار خود را برای ورود محصولات فناوری اطلاعات و دارویی هند باز کند. هند اعلام کرده این اقدام می تواند به کاهش کسری تجاری بین دو کشور کمک کند.
هند اخیرا نگرانی های خود را نسبت به افزایش کسری تجاری با چین در سازمان تجارت جهانی مطرح کرده است. دهلی نو همچنین مسائل مربوط به محدودیت های صدور روادید چین برای متخصصان هندی و حتی چالش هایی که در صادرات خدمات فناوری اطلاعات و محصولات مانند گوشت، برنج و دارو به چین وجود دارد را در سازمان تجارت جهانی مطرح کرده است.
با این حال، هند و چین به تازگی پس از پایان ور چهارم مذاکرات موافقتنامه تجاری آسیا و اقیانوسیه که شامل بنگلادش، لائوس، کره جنوبی و سریلانکا می شد، برای کاهش تعرفه های واردات برخی از محصولات مبادله شده بین آنها به توافق رسیدند.
چین موافقت کرده است که تعرفه های گمرکی بیش از 8500 کالای هندی که عمدتا شامل مواد شیمیایی و محصولات کشاورزی است را کاهش دهد. از سوی دیگر، هند موافقت کرده که تعرفه های حدود 3000 محصول را برای چین کاهش دهد.
عمده صادرات هند به چین عبارتند از سنگ معدن، سرباره و خاکستر، پنبه، مواد شیمیایی طبیعی، سوخت های معدنی / روغن، مس و مقالات آن واردات شامل دستگاه های مخابراتی، قطعات الکترونیکی و ابزار، سخت افزار کامپیوتر، مواد شیمیایی طبیعی، پلاستیک و اقلام پلاستیکی است.
سنگ آهن، که از مواد معدنی مورد استفاده برای استخراج فلزات و یا تولید ترکیبات شیمیایی فلزات است در سال 2016-17 عمده محصول صادراتی هند به چین به ارزش 1.7 میلیارد دلار بود. این مقدار یک کاهش 73 درصدی از ارزش صادرات همین محصول در سال 2007-2008 را نشان می دهد.
پنبه دومین کالای بزرگ صادراتی هند به چین از نظر ارزش است. پنبه هند به ارزش 1.3 میلیارد دلار در سال 2016-17 به چین صادر شد که در مقایسه با سال 2007-2008 ، 18 درصد افزایش ارزش تجاری را از خود نشان داد. در سال 2007-2008 ارزش صادرات پنبه هند به چین 1.1 میلیارد دلار بوده است. اما در شش سال گذشته صادرات این محصول به چین بیش از 67 درصد کاهش داشته است.
چین بزرگترین بازار برای نخ پنبه ای هند است، با این حال صادرات از2.2 میلیارد دلار در سال 2013 به 1.1 میلیارد دلار در سال 2016 کاهش یافته است. این کاهش به دلیل افزایش واردات نخ پنبه ویتنام توسط چین است که طی یک دوره مشابه 88 درصد افزایش داشته است.
هند و چین در سال 2014 در اقدامی که به منظور ترغیب صادرات هند و کاهش کسری تجاری با چین انجام شد یک برنامه توسعه پنج ساله برای همکاری های تجاری و اقتصادی در نظر گرفتند. هدف این برنامه تقویت همکاری و دستیابی به توازن تجاری طی پنج سال آینده با تمرکز بر خدمات، به ویژه در فناوری اطلاعات و خدمات مرتبط است.
شبد**267**1424*9122

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۵۰۶۵۶/کسری_تجاری_هند_و_چین_سه_برابر_شد را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: