Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-03-29@09:19:49 GMT

علوم حوزوی باید پیشران تحول در علوم انسانی باشند

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۹۴۳۷۶/علوم_حوزوی_باید_پیشران_تحول_در_علوم_انسانی_باشند

علوم حوزوی باید پیشران تحول در علوم انسانی باشند

به گزارش حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، حجت الاسلام علیرضا پیروزمند عضو هیئت علمی فرهنگستان علوم اسلامی قم در سومین نشست از سلسله نشست های مطالعات اسلامی علوم انسانی در مشهد گفت: سه رکن مهم پیشرفت یک تمدن شامل تولید دانش مناسب، بازمهندسی ساختارها و تولید محصولات مناسب با آنها است و تولید دانش نقش زیربنایی در این پروسه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: در میان علوم نیز علوم انسانی نقش پیشران سایر علوم را دارد چرا که سایر علوم در خدمت انسان است و این علوم انسانی است که در صدد شناسایی ماهیت و نیازهای اصیل انسان است. حال وقتی سخن از تمدن‌سازی اسلامی در میان است بالضروره تحول علوم انسانی بر اساس آموزه‌های دینی مورد نیاز است لذا علوم دینی و حوزوی باید پیشران این تحول باشد، بنابراین نقش حوزه‌های علمیه در این حرکت بسیار مهم است.

وی ضمن اشاره به طیف گسترده دیدگاه‌های پیرامون علم دینی، مساله اصلی در فرایند تحول علوم انسانی، را بازنگری جدی در منطق و نرم افزارهای طراحی نقشه راه تحول در علوم انسانی دانست و به ترسیم الگوی تحول مبتنی بر پایه اسلامی‌سازی علوم انسانی شامل تحول محتوای علوم انسانی، تحول برنامه علوم انسانی و  تحول سازمان علوم انسانی پرداخت و افزود باید باور کرد که برای تاثیرگذاری و کنشگری فعال در این میدان باید پذیرفت که تحول یک امر اجتماعی است و لذا فقط در یک حرکت جمعی، قابل تحقق است، لذا تحول در سازمان علوم انسانی و به تبع آن تحول در برنامه آن، مقدم بر تحول در محتوای آن خواهد بود.

پیروزمند امکان تنظیم نظام راهبردهای تحول علوم نسانی، امکان تنظیم نقشه راه و امکان انقباض در سه مولفه و انبساط در نوزده هزار مولفه را از جمله قابلیت‌های الگوی پیشنهادی، برشمرد و سه گام اساسی در این فرایند را پالایش علم موجود، پیرایش علم موجود و تحول یکپارچه در علم موجود دانست.

شایان ذکر است در مرحله اول سلسله نشست‌های مطالعات اسلامی علوم انسانی که از سوی مرکز تخصصی طوبی با مشارکت مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان، دانشگاه فردوسی، دانشگاه باقرالعلوم(ع) و مجمع عالی حکمت اسلامی مشهد، با حضور اساتید خواهر و فرهیختگان حوزه و دانشگاه، برگزار می‌شود شش نشست تخصصی با موضوعات چیستی، فلسفه و روش‌شناختی علوم انسانی، مبانی و چالش‌های تحقق علم دینی و گام‌های تولید علمی برگزار گردیده است.

این برنامه پس از یک فرصت مطالعاتی در زمینه علم دینی، با موضوع اسلام و مسائل علوم انسانی در سه گرایش اسلام و مسائل تعلیم تربیت، اسلام و مسائل علوم اجتماعی، اسلام و مسائل حقوق تشکیل خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۹۴۳۷۶/علوم_حوزوی_باید_پیشران_تحول_در_علوم_انسانی_باشند را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: