Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@13:57:54 GMT

شرکت کنندگان دوره ارزیابی قاریان به درجات جامع دست می یابند

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۲۱۹۱۱۱۳۳/شرکت_کنندگان_دوره_ارزیابی_قاریان_به_درجات_جامع_دست_می_یابند

شرکت کنندگان دوره ارزیابی قاریان به درجات جامع دست می یابند

محمدتقی میرزاجانی روز سه شنبه با ارائه گزارشی از روند برگزاری ششمین دوره ارزیابی و اعطای گواهینامه تخصصی به قاریان و مدرسان قرائت قرآن کریم به خبرنگار معارف ایرنا گفت: قاریانی که در یکی از درجات طرح شرکت می کنند، از نظر فنی، محتوایی و علمی به سطوح و درجات جامع تری نسبت به مسابقات بین المللی قرآن دست پیدا می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی از هم افزایی دوره ارزیابی و مسابقات بین المللی قرآن که از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار می شود، سخن گفت و به تفاوت های مسابقات و دوره ارزیابی پرداخت.
میرزاجانی گفت: البته مسابقات قرآن و دوره ارزیابی را می توان دو موضوع مستقل دانست و تفاوت هایی در این زمینه وجود دارد که به عنوان نمونه باید گفت شرکت کنندگان در مسابقات اوقاف با اجرای چند قطعه در مراحل مقدماتی و نهایی امتیازی را کسب می کنند ولی در دوره ارزیابی، بخشی به قرائت اختصاص دارد که با آزمون های متعدد و قطعات بلند و در عین حال مباحث نظری و دانش قاری مورد بررسی و احراز قرار می گیرد.
وی افزود: در مسابقات بین المللی قرآن فرصتی محدود و مشخص به قاری داده می شود و معمولا قاری با اضطراب به تلاوت می پردازد ولی در دوره ارزیابی زمان و فضا به اختیار قاری است و لذا اضطراب هنگام تلاوت به حداقل می رسد.
این قاری قرآن افزود: در دوره ارزیابی قاریان شرکت کنندگان یک ماه فرصت دارند تا طبق ضوابط اعلام شده، قرائت خود را در منزل یا جلسات قرآنی ضبط کرده و به دبیرخانه تحویل دهند و یا در مرحل نهایی که تلاوت خود را در استودیوی شورای عالی قرآن ارائه می کنند، چند روز فرصت دارند و با کمترین اضطراب قرائت خود را تحویل می دهند.
میرزاجانی اضافه کرد: در این صورت توانایی و هنر واقعی قاری به منصه ظهور می رسد و ما نیز آن را ارزیابی کنیم ولی در مسابقات شرکت کنندگان ممکن است نتوانند درصدی از مهارت خود را به دلیل اضطراب ارائه کنند.

** 150 نفر در نخستین مرحله دوره ارزیابی قبول شدند
مدیر برنامه ریزی و اجرایی طرح ارزیابی قاریان و مدرسان قرائت با اشاره به تجربیات به دست آمده طی پنج دوره از اجرای این طرح گفت: در این دوره بیش از 300 مدرس و قاری شرکت کردند و آثار رسیده از سوی کمیته ای از داوران برگزیده کشوری مورد بررسی قرار گرفت.
وی داوری انجام شده از آثار را نخستین مرحله از اجرای این دوره دانست و گفت: نتایج اولیه و کارنامه های شرکت کنندگان برای خودشان ارسال شده و 100 قاری و 51 مدرس قرائت قرآن مجوز حضور در مرحله بعدی را به دست آورده اند.
میرزاجانی افزود: کسانی که موفق به کسب نصاب لازم در یکی از درجات یک تا چهار شوند، در واقع از مرحله اول عبور کردند و مرحله دوم را به عنوان مرحله آزمون تلاوت و مصاحبه در اردیبهشت ماه پشت سر می گذارند.
وی اضافه کرد: مدرسان آزمون هایی را در بخش تدریس پشت سر می گذارند و قاریان نیز قطعاتی را از حفظ می خوانند و باید با ترجمه و تفسیر آن آشنا باشند و مرحله سوم این دوره نیز در شهریور ماه برگزار می شود و پرونده مرحله ششم این دوره تا آذرماه بسته خواهد شد.
این قاری قرآن با ارائه گزارشی از پنجمین دوره ارزیابی قاریان و مدرسان قرآن کریم گفت:‌ 279 نفر در دوره قبل شرکت کردند که 63 نفر پذیرفته شدند و از این میان 46 نفر قاری و 17 نفر مدرس قرآن از 16 استان بودند.
وی افزود: محمدرضا پورزرگری، حمیدرضا احمدی وفا، رحیم خاکی، امین پویا، صالح اطهری فرد، حسین رستمی، مسعود سیاح گرجی، حسن ربیعیان، اکبر ملکشاهی، محسن بادپا و مهدی عادلی قاریانی بودند که موفق به کسب گواهی درجه یک شدند.
وی افزود: این 11 قاری پس از گذراندن دوره‌ آموزش و ارتقا‌ء قاریان بین المللی که در مدت یک و نیم ساله در شورای عالی قرآن برگزار شد، توانستند مدرک درجه یک قرائت و عنوان استادی را کسب کردند.
میرزاجانی اضافه کرد: قرار است از مدرسان و قاریان درجه یک و دو در اردیبهشت سال آینده تجلیل شود.

** رشد و کمال علمی قاریان در مسیر دوره ارزیابی
به گزارش ایرنا، سیدعلی سرابی قائم مقام شورای عالی قرآن در نشست خبری ششمین دوره ارزیابی و اعطای گواهی نامه تخصصی به قاریان و مدرسان قرائت قرآن کریم گفت: استحکام جریان قرآنی کشور و هدایت آن به سوی بلوغ و کمال واقعی، نیازمند برنامه ریزی است و این دوره ارزیابی گامی در این جهت است و تمامی امتحان ها و ضوابط این دوره به عنوان عوامل تربیت یک استاد قرآنی محسوب می شود.
وی افزود: این دوره در واقع مسیر رشد و کمال علمی و فنی یک قاری قرآن را ترسیم می کند تا قاریان قرآن بدانند برای رسیدن به درجه استادی باید چه توانمندی ها و دانشی را کسب کنند.
دبیر شورای ارزیابی و اعطای گواهی نامه به قاریان و مدرسان قرآن افزود: البته برخی قاریان در میان مردم از جایگاهی به عنوان قاری بین المللی برخوردارند و هنوز بسیاری از مردم با این دوره آشنا نیستند در حالی که یک قاری محبوب ممکن است با معیارهای این طرح به عنوان استاد شناخته نشود.
سرابی از وجود دوگانگی در جامعه قرآنی سخن گفت و اظهار داشت: برخی مسیر مسابقات قرآنی را طی می کنند و بعضی نیز در مسیر دوره های ارزیابی قاریان و مدرسان قرار می گیرند که با تدبیر شورای ارزیابی و آموزشی شورای عالی قرآن تلاش می کنیم تا با ارتقاء قاریان ممتاز، این دو مسیر را یکی کنیم.
فراهنگ**1003** 1823 خبرنگار: محمدرضا جعفرملک * انتشار: طاهره نبی اللهی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۱۱۱۳۳/شرکت_کنندگان_دوره_ارزیابی_قاریان_به_درجات_جامع_دست_می_یابند را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: