Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-20@11:02:20 GMT

کاهش ۲.۸ درصدی قیمت جهانی مواد غذایی

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۲۱۹۱۹۸۶۳/کاهش_۲_۸_درصدی_قیمت_جهانی_مواد_غذایی

کاهش ۲.۸ درصدی قیمت جهانی مواد غذایی

قیمت مواد غذایی در ماه مارس(۱۱ اسفند ۱۳۹۵ الی ۱۱ فروردین ۱۳۹۶) به دلیل فراوانی عرضه و پیش‌بینی‌ها درباره برداشت‌ مناسب محصولات با روندی نزولی مواجه شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نمایندگی فائو درایران، شاخص بهای مواد غذایی فائو در ماه مارس به رقم متوسط ۱۷۱ واحد رسید که نسبت به ماه گذشته میلادی (فوریه) ۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۸ درصد کاهش نشان می‌دهد. با این وجود رقم یاد شده هنوز هم ۱۳.۴ درصد بالاتر از سطح سال گذشته میلادیاست.

شاخص بهای مواد غذایی فائو که بر اساس شاخص وزن تجاری، بازارهای بین‌المللی را رصد می‌کند به پنج گروه کالایی اصلی شامل حبوبات و غلات، روغن‌های گیاهی، محصولات لبنی، گوشت و شکر تقسیم می‌شود.

فائو همچنین اولین پیش‌بینی خود درباره عرضه و تقاضای غلات در سال جاری میلادی را منتشر کرده و اعلام داشته است که با توجه به رسیدن موجودی انبارهای غلات در جهان به سطحی تقریباً بی‌سابقه، شاهد «فصلی دیگر توأم با آرامش نسبی در بازار» خواهیم بود.

براساس گزارش فائو، شاخص بهای غلات فائو از ماه فوریه بدین سو در پی افت قیمت گندم و ذرت به میزان ۱.۸ درصد کاهش داشته و تقریباً به سطح ماه مارس سال ۲۰۱۶ رسیده است.

شاخص بهای روغن نباتی فائو در ماه یاد شده میلادی ۶.۲ درصد افت را نشان می‌دهد. در ماه مارس قیمت روغن پالم و روغن سویا به دنبال پیش‌بینی‌ها درباره افزایش تولید این محصولات پایین آمد و بهای روغن آفتابگردان و روغن کلزا نیز به دلیل عرضه بیش از انتظار، کاهش یافت.

براساس این گزارش، تقاضای ضعیف واردات و پیش‌بینی‌ها درباره ورود شکر برزیل به بازارهای بین المللی به دنبال میزان بالای برداشت و کاهش مصرف داخلی در این کشور برای تولید بیواتانول، منجر به کاهش ۱۰.۹ درصدی شاخص بهای شکر فائو شد و این شاخص به پایین‌ترین سطح خود از ماه می ۲۰۱۶ بدین سو رسید.

شاخص بهای لبنیات فائو نیز در پی عرضه مناسب شیر به میزان ۲.۳ درصد در ماه مارس افت کرد. این در حالی است که شاخص مذکور هنوز هم بسیار بالاتر از سطح سال قبل گزارش شده است.

افزایش تقاضای آسیا برای واردات گوشت گاوی و سایر انواع گوشت منجر به افزایش ۰.۷ درصدی شاخص بهای گوشت فائو شد.

فائو در تازه‌ترین گزارش عرضه و تقاضای غلات پیش‌بینی کرده است که تولید جهانی غلات در سال ۲۰۱۷ بالغ بر ۲ هزار و ۵۹۷ میلیون تن باشد، که تنها ۹ میلیون تن کمتر از بیشترین میزان تولید در سال ۲۰۱۶ است.

از سوی دیگر انتظار می‌رود تولید برنج در جهان یک درصد افزایش یافته و به ۵۰۴ میلیون تن برسد. افزایش سطح زیر کشت در هند و اندونزی و همچنین تولید بالای این محصول در برزیل و چین، بیشتر از کاهش تولید در مناطقی مانند سریلانکا که دچار خشکسالی شده است، خواهد بود.

مصرف جهانی غلات در سال ۲۰۱۷ فقط ۰.۸ درصد رشد داشته و به ۲ هزار و ۵۹۷ میلیون تن خواهد رسید. کاهش سرعت رشد مصرف غلات نسبت به رقم ۲.۲ درصد سال قبل ناشی از آهنگ کندتر رشد استفاده از غلات برای تغذیه حیوانات و نیز تولید سوخت‌های زیستی به مانند اتانول است.

فائو با تطبیق پیش‌بینی‌ها درباره عرضه و تولید، حجم انبار غلات جهان در انتهای سال ۱۸-۲۰۱۷ را ۶۸۰ میلیون تن تخمین می‌زند. این رقم نسبت به فصل زراعی گذشته تنها ۲ میلیون تن کاهش نشان داده و نسبت ذخایر-به-مصرف جهانی را در سطح قابل قبول ۲۵.۴ درصد قرار می‌دهد.

انتظار می‌رود ذخایر گندم با افزایش ۲.۵ درصدی به ۲۴۶.۶ میلیون تن برسد، در حالی که ذخایر ذرت احتمالاً دچار افت ۴ درصدی شده و با توجه به افت شدید تولید این محصول توسط چین و آمریکا به ۲۰۷ میلیون تن کاهش یابد. پیش‌بینی می‌شود که حجم انبارهای برنج جهان نیز در رقم ۱۷۰ میلیون تن ثابت بماند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۱۹۸۶۳/کاهش_۲_۸_درصدی_قیمت_جهانی_مواد_غذایی را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: