Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-19@04:37:51 GMT

توصیه‌هایی برای مواجهه با حساسیت به داروهای تزریقی

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۲۱۹۷۲۹۹۶/توصیه_هایی_برای_مواجهه_با_حساسیت_به_داروهای_تزریقی

یک فوق تخصص بیماری‌های ریه گفت: حساسیت به داروها از جمله پنی‌سیلین ممکن است حاد و کشنده باشد بنابراین پیش از تزریق هر دارو، پزشک را از این موضوع مطلع کنید.

دکتر حشمت‌الله توکل در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: حساسیت در سه وضعیت فوق حاد، حاد و مزمن وجود دارد که حساسیت به داروها و گاهی به برخی غذاها ممکن است حاد و کشنده باشد؛ این عارضه "آنافیلاکسی" نام دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: فردی که به برخی داروها یا غذاها حساس باشد، ممکن است در مواجهه با مقدار کمی از این مواد نیز دچار علائم شدید تنفسی دچار شود. در این شرایط علاوه بر انقباض برونش‌ها، راه‌های هوایی و بروز علائمی شبیه به آسم، ممکن است دچار ورم حنجره نیز شود.

فوق تخصص بیماری‌های ریه مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز گفت: هنگام بروز این علائم، فرد احساس خفگی خواهد کرد. این نوع حساسیت از نوع آلرژی حاد به شمار می‌رود و در این وضعیت نیاز به خدمات ضروری و سریع جهت پیشگیری از انسداد کامل راه‌های هوایی وجود دارد.

توکل افزود: شخصی که سابقه این‌گونه حساسیت‌ها را دارد باید پیش از تزریق هر دارویی، پزشک را از این موضوع مطلع کند. همچنین تزریق دارو چه پنی‌سیلین و هر داروی دیگری، باید در محیطی انجام شود که امکانات لازم جهت مقابله با بروز هرگونه عوارض ناشی از حساسیت به دارو وجود داشته باشد.

وی درباره تاثیر تست دارو پیش از تزریق در پیشگیری از این عوارض گفت: ممکن است در مواردی تست تزریق دارو نیز موجب ایجاد واکنش شود. این‌که این تست تا چه اندازه موثر است، جای سوال است؛ اهمیت موضوع اینجا است که تمایل به تزریق دارو افزایش پیدا کرده ولی تصور این‌که داروهای تزریقی قوی‌تر و بهتر هستند، تصور درستی نیست.

این فوق‌تخصص بیماری‌های ریه گفت: اصراری که بیماران به پزشکان در این زمینه دارند زیاد است ولی توصیه می‌شود تا آنجا که ممکن است از داروهای غیرتزریقی استفاده شود و اگر استفاده از داروی تزریقی ضرورت داشت، تاکید بر این است که بیمار یا در بیمارستان بستری شده باشد یا این‌که تزریق در محیطی انجام شود که در صورت بروز واکنش حساسیتی حاد، مرکز درمانی آمادگی ارائه خدمات تنفسی و احیا را داشته باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۷۲۹۹۶/توصیه_هایی_برای_مواجهه_با_حساسیت_به_داروهای_تزریقی را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: