Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-03-28@17:55:29 GMT

دستگاه‌ها باید در رابطه با عملکرد خود به مردم و رسانه‌ها پاسخگو باشند

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۲۱۹۸۸۹۸۲/دستگاه_ها_باید_در_رابطه_با_عملکرد_خود_به_مردم_و_رسانه_ها_پاسخگو_باشند

دستگاه‌ها باید در رابطه با عملکرد خود به مردم و رسانه‌ها پاسخگو باشند

استاندار آذربایجان شرقی گفت: با توجه به این مسئله و انتظار مردم و رسانه‌ها در مورد پاسخگویی و اطلاع‌رسانی دستگاه‌ها باید در رابطه با عملکرد خود پاسخگو باشند و در عین‌حال اطلاع‌رسانی کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، به نقل از روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی، مجید خدابخش در دیدارهای جداگانه با اعضای هیئت مدیره انجمن صنفی روزنامه نگاران، انجمن مدیران مسئول و خانه مطبوعات آذربایجان شرقی در تبیین میزان علاقه‌مندی و باورش به رسانه‌ها، به ویژه رسانه‌های نوین اظهار کرد: در تماس با مدیران استانی اگر مدیری در فضای مجازی حضور نداشته باشد، به او تذکر می‌دهم که از امکانات این فضا برای تسریع در رسیدگی به نیازهای جامعه مخاطب بهره گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه امروز رسانه‌ها به رکنی مهم و فوق‌العاده تأثیرگذار تبدیل‌شده‌اند گفت: با توجه به این مسئله و انتظار مردم و رسانه‌ها در مورد پاسخگویی و اطلاع‌رسانی، دستگاه‌ها باید در رابطه با عملکرد خود پاسخگو باشند و در عین‌ حال اطلاع‌رسانی کنند.

استاندار آذربایجان شرقی اظهار داشت: امروز اولویت دولت حمایت از نهادهای غیردولتی و سازمان‌های مردم‌نهاد در بخش‌های مختلف است چرا که استان را با همکاری بخش خصوصی و مردم می‌توانیم توسعه دهیم.

وی با بیان اینکه دولت تنها سیاستگذار و حامی بوده و زیرساخت‌ها را بر عهده دارد، افزود: توسعه در بخش‌های مختلف قطعاً توسط مردم انجام می‌شود و باید این فرصت‌ها و زیرساخت‌ها را فراهم کنیم و در این راستا مباحث باید قانونمند شود، برای مثال در حوزه‌های رسانه‌ای وجود تشکل‌ها، واسطه ارتباط دولت و آحاد فعالان رسانه‌ای که در رسانه‌ها تلاش می‌کنند است.

استاندار آذربایجان‌شرقی بیان کرد: هر چند گفته می‌شود، مطبوعات و رسانه‌ها چهارمین رکن دموکراسی هستند اما با وجود تغییراتی که در این رابطه به وجود آمده امروز این حوزه گسترده شده و به عبارتی هر چند به‌عنوان رکن چهارم معرفی‌شده اما به رکنی مهم و فوق‌العاده تأثیرگذار تبدیل‌ شده است.

وی با اشاره به اینکه گسترش فضای مجازی به ویژه در بحث اطلاع‌رسانی، تأثیرگذاری زیادی دارد، بیان کرد: با توجه به این مسئله و انتظار مردم و رسانه‌ها در خصوص پاسخگویی و اطلاع‌رسانی، دستگاه‌ها باید در رابطه با عملکرد خود پاسخگو باشند و در عین‌ حال اطلاع‌رسانی کنند.

خدابخش در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش رسانه در توسعه، بحث نقد و انتقاد بیان کرد: نقد سازنده در جامعه باید باشد چرا که بدون نقد تکامل ایجاد نمی‌شود، هدف رسانه تنها مجیزگویی و تعریف و توصیف نیست اگر این‌گونه باشد که دیگر نیازی به رسانه نبوده و روابط عمومی‌ها می‌توانند یک‌طرفه این کار را انجام دهند.

وی ادامه داد: البته در کار نقد باید اولویت را به مسائل اساسی بدهیم، نیازهایی که می‌تواند پیشران توسعه باشند، مطالبی که ارزش قلم‌فرسایی دارند، مسائلی همچون دریاچه ارومیه که اگر درست مدیریت نشود چند استان متأثر از این مسئله خواهند شد و باید به‌خوبی در رابطه با این مسئله مدیریت انجام شود.

استاندار آذربایجان‌شرقی در مورد بحث تبریز 2018 نیز بیان کرد: در این مورد تبریز 2018 جلساتی برگزار و پروژه‌هایی برآورد شده که به دنبال آن هستیم و تلاش خواهیم کرد اتفاق بیفتد، در این راستا تعریف 655 میلیارد تومان بودجه در قانون بودجه سال 97 در دستور کار بوده و در صورت تحقق از سال 97 شروع خواهد شد.

وی ادامه داد: در کنار این مسئله آنچه امروز به دنبال آن هستیم و نیاز داریم رسانه‌ها کمک کنند، پای‌کار آمدن مردم است، هر چقدر حضور داوطلبانه مردم در چنین مسائلی بیشتر شود امتیازات بیشتری نیز به استان داده خواهد شد.

خدابخش تأکید کرد: البته پای‌کار آمدن مردم فرصتی است تا انسجام ملی تقویت شود و این کاری غرورآفرین است، برای مثال امروز دوام و حفظ عزاداری‌ها و سوگواری به دلیل حضور، پای‌کار بودن و مردمی بودن آن است و دولت تنها کار تأمین نظم و امنیت را بر عهده دارند و دیگر کارها را مردم با هزینه خود انجام می‌دهند.

وی با بیان اینکه در بحث تبریز 2018 باید موضوع گردشگری برجسته شود، گفت: قابلیت‌هایی در تبریز وجود داشته که با این عنوان انتخاب‌ شده و بر همین اساس این قابلیت‌ها باید معرفی شود و این‌ یک فرصت تاریخی است که در کنار معرفی قابلیت‌ها موجب رونق اقتصادی می‌شود.

استاندار آذربایجان‌شرقی خاطرنشان کرد: در این مسیر بخش خصوصی باید در صحنه باشد، چرا که جذب گردشگر از طریق فعالیت بخش خصوصی میسر خواهد بود.

استاندار آذربایجان‌ شرقی همچنین بر تجهیز موزه مطبوعات استان تا شروع رویداد تبریز 2018 تاکید کرد و گفت: انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام در سال 2018 میلادی فرصتی است که باید از آن به نحو احسن جهت شناساندن استان بهره‌مند شویم.

تشکیل میز کاری بین رسانه و روابط عمومی

جواد آهنگری دبیر شورای هماهنگی روابط عمومی‌های استان نیز در ابتدای دیدار اعضای هیئت مدیره انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان گفت: خوشبختانه دلسوزی، مردم مداری، پاسخگو بودن و غیره از مهم‌ترین ویژگی‌های خدابخش است که در مسئولیت‌های قبلی، ایشان را به چهره‌ای رسانه‌ای و پاسخگو برای رسانه‌ها تبدیل کرده است‌.

وی افزود: این رویکرد باید به تمامی مدیران استان نیز تسری یابد تا اصحاب رسانه و مطبوعات بتوانند سوالات و مطالب خود را از مدیران مربوطه پیگیری کنند.

وی از فعالیت 387 نشریه، خبرگزاری، پایگاه خبری، روزنامه، هفته نامه و غیره در استان خبر داد و عنوان کرد: استان آذربایجان شرقی بعد از استان تهران از لحاظ تعداد داشتن رسانه، برترین رتبه را از آن خود کرده است.

دبیر شورای هماهنگی روابط عمومی‌های استان در ادامه به بخشی از مهم‌ترین فعالیت‌ها در برگزاری جلسات متعدد میز مشترک کاری روابط عمومی‌ها با رسانه‌ها و همچنین نشست‌های موضوعی تخصصی با حضور معاونان استاندار و مدیران کل دستگاه‌های ذی‌ربط اشاره کرد و از برگزاری جشنواره فرهنگی- ورزشی مشترک روابط عمومی‌ها و اعضای انجمن‌های مطبوعات خبر داد.

آذربایجان‌شرقی باوجود ارائه خدمات به شمال‌غرب کشور تنها بودجه استانی دریافت می‌کند

در ادامه وحید زینالی رئیس انجمن صنفی روزنامه‌نگاران آذربایجان‌شرقی بابیان اینکه این انجمن نخستین انجمن صنفی روزنامه‌نگاران کشور بوده‌ از سال 82 تشکیل‌ شده و تا به امروز به فعالیت خود ادامه می‌دهد، گفت: نزدیک 150 نفر عضو انجمن هستند که بر اساس شرایط خاصی جذب انجمن شده‌اند.

وی ادامه داد: خوشبختانه در مدت فعالیت چندساله خود یکی از انجمن‌هایی است که باوجود مشکلات مالی کتابخانه تخصصی روزنامه‌نگاری را تشکیل داده و 250 عنوان کتاب تخصصی روزنامه‌نگاری در این مجموعه وجود دارد که علاوه بر اهالی رسانه برای دانشجویان رشته‌های روزنامه‌نگاری هم ارائه خدمات انجام می‌شود.

رئیس انجمن صنفی روزنامه‌نگاران آذربایجان‌شرقی اضافه کرد: با توجه به قدمت تاریخی مطبوعات استان انجمن از سال 88 به دنبال تشکیل موزه مطبوعات بوده که خوشبختانه در تفاهم‌نامه‌ای بین انجمن صنفی روزنامه‌نگاران و میراث فرهنگی این پروسه وارد مرحله اجرایی شد و بعداز اینکه یکی از خانه‌های قدیمی تبریز خانه حریری برای این امر مشخص شد تفاهم‌نامه‌ای منعقد و مرمت خانه آغاز شد که در روز خبرنگار سال جاری تمبر یادبود با حضور استاندار رونمایی شد.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه مقرر شد تا موزه مطبوعات یکی از پروژه‌های تبریز 2018 معرفی شود نیازمند این هستیم که حمایت‌ها و اقداماتی صورت بگیرد تا این پروژه به تبریز 2018 برسد.

رئیس انجمن صنفی روزنامه‌نگاران آذربایجان‌شرقی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: در حال حاضر در کل کشور نزدیک 8 هزار مجوز فعالیت رسانه‌ای وجود دارد که از این تعداد 387 مورد از استان آذربایجان‌شرقی هستند و 304 روزنامه در کشور وجود دارد که 15 روزنامه در استان آذربایجان‌شرقی است.

زینالی در ادامه بابیان اینکه آذربایجان‌شرقی باوجود ارائه خدمات به شمال‌غرب کشور تنها بودجه استانی دریافت می‌کند که این موجب بروز برخی مشکلات در بخش‌های مختلف می‌شود، گفت: اینکه باوجود ارائه خدمات به شمال غرب کشور و تنها دریافت بودجه استانی و به وجود آمدن مشکلات در حوزه بهداشت و درمان و عمرانی و بخش‌های مختلف به سؤالی در بین مردم تبدیل‌شده و انتظار دارند پاسخگویی شود.

وی با انتقاد از عدم پاسخگویی مسوولان خاطرنشان کرد: برای مثال در بحث دریاچه ارومیه نهادهایی که مسوولیت دارند در این خصوص پاسخگو نیستند، درحالی‌که مسوولان باید به مردم گزارش بدهند، اما متأسفانه برخی مدیران در طول دولت یازدهم یک‌بار هم با رسانه‌ها ارتباط برقرار نکرده‌اند.

رئیس انجمن صنفی روزنامه‌نگاران آذربایجان‌شرقی با تأکید بر اهمیت پای‌کار بودن مردم در راستای رفع برخی مشکلات، اضافه کرد: متأسفانه تا به امروز دستگاه‌ها که می‌توانستند مردم را پای‌کار بیاورند نتوانسته‌اند مردم را پای‌کار بیاورند و تا زمانی که مردم پای‌کار نباشند در هیچ کاری موفق نخواهیم شد.

وی در ادامه با گلایه از عدم مدیریت ارائه مجوز برای نشریات و رسانه‌ها، بیان کرد: در حوزه رسانه با هرج‌ومرج روبه‌رو هستیم نباید این‌گونه باشد که هرکسی از راه رسید وارد عرصه خبر و رسانه شود باید افراد آموزش‌دیده و متخصص پای‌کار باشند در غیر این صورت موفق نخواهیم بود.

سعید حبیبی عضو هیات‌رئیسه انجمن صنفی روزنامه‌نگاران آذربایجان‌شرقی با اشاره به حضور 150 نفر عضو در انجمن صنفی روزنامه‌نگاران آذربایجان شرقی بیان کرد: خبرنگاران استان در نگاه کلی خبرنگاران توسعه‌ای هستند و اگر انتقادی می‌کنند از روی غرض‌ورزی نبوده بلکه در راستای توسعه و پیشرفت امور انتقاد می‌کنند.

وی اضافه کرد: رسانه‌های استان به دنبال تخریب و حاشیه‌سازی نیستند و اگر انتقادی می‌کنند از سر دلسوزی و برای توسعه استان است.

حبیبی بابیان اینکه وضعیت رسانه‌های استان آن‌چنان‌که باید مناسب نیست و بالطبع چند هزار نفر از این مسیر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم ارتزاق می‌کنند، گفت: وجود رسانه‌های جدید همچون بحث‌های فضای مجازی نیز مزید بر این علت شده و با توجه به این مسئله نیاز است کارگروهی همچون ستاد تسهیل تشکیل‌شده و از رسانه‌هایی که فعال بودند حمایت شود تا اشتغال افرادی که در این مجموعه‌ها مشغول کار هستند حفظ شود.

وی خاطرنشان کرد: تأمین 5 هزار شغل آمار کمی نیست و با توجه به مشکلات موجود در آینده شاهد مسائل و آسیب‌های مختلفی خواهیم بود که این مسئله نیاز به حمایت‌ها و تدابیری دارد.

رسانه‌ها برای دریافت اطلاعات جهت بازنمایی خدمات دولت با مشکل روبرو هستند

در ادامه این نشست محمد عزیزی‌راد فعال رسانه‌ای بابیان اینکه رسانه‌ای بودن و شناخت رسانه‌های استان از سوی مدیریت ارشد استان یک نعمت برای استان محسوب می‌شود، بیان کرد: با توجه به بحث جریان آزادی اطلاعات که دولت تعهد و علاقه خاصی به این بحث داشته و قوانین مربوط به این موضوع آن را تصویب و ابلاغ کرده‌اند یک تفکری در پس این موضوع نهادینه‌شده و این نشان‌دهنده باور دولت به پاسخگویی به افکار مردم بوده و این مسئله را رمز و راز موفقیت می‌داند.

وی تأکید کرد: اهالی رسانه یار و یاور مدیریت استان هستند و تلاش خواهیم کرد در راستای توسعه استان قدم برداریم، اما متأسفانه در خصوص دریافت آزاد اطلاعات به‌عنوان رسانه دولتی مواقعی با مشکل مواجه می‌شویم.

محمد عزیزی‌راد خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم کمک کنیم تنها با دریافت اطلاعات دقیق این کار محقق خواهد شد در این راستا باید زیرمجموعه‌های مدیریت استان در خصوص ارائه اطلاعات به رسانه‌ها به‌دور از طی کردن بروکراسی‌های زائد اداری این کار را انجام دهند تا رسانه‌ها نیز به رسالت و وظایف خود عمل کنند.

این فعال رسانه‌ای با اشاره به اینکه در بحث دریافت اطلاعات برای بازنمایی خدمات دولت با مشکل روبرو می‌شویم، از استاندار آذربایجان‌شرقی درخواست کرد نسبت به پاسخگویی مدیران و ارائه اطلاعات جهت تنویر افکار عمومی دستورات لازم را صادر کنند.

در ادامه نشست امیر کریم زاد‌شریفی عضو هیات‌رئیسه انجمن صنفی روزنامه‌نگاران آذربایجان‌شرقی، بیان کرد: به‌واسطه فضایی که در استان حاکم بوده کمترین مشکلات را در استان شاهد هستیم و اخلاق مدارترین رسانه‌های کشور را در استان داریم.

وی افزود: یکی از بزرگ‌ترین چالش‌هایی که در استان با آن روبه‌رو هستیم بحث تعارفات است، در آذربایجان‌شرقی به خصوص سطوح مدیریتی درگیر و دار تعارفات و برخی مسائل دیگر هستند.

کریم‌زاد شریفی بیان کرد: ارتباط مدیران با رسانه‌ها باید تقویت شود، حداکثر باید سالی یک‌بار مدیران ارتباط‌گستر در استان معرفی و از آنها تقدیر شود، چراکه متأسفانه امروز جز تعداد محدودی از مدیران مابقی پاسخگوی رسانه‌ها نیستند، اگر مردم را ولی‌نعمت خود می‌دانیم باید پاسخگو باشند.

در ادامه این نشست فرینوش اکبرزاده، عضو هیئت رئیسه انجمن صنفی روزنامه‌نگاران آذربایجان‌شرقی گفت: باید تدابیری اندیشیده شود تا نهادهایی مثل انجمن صنفی روزنامه‌نگاران در تصمیم‌گیری‌های مربوط به فعالیت‌های این حوزه بیشتر دخیل باشند چرا که در بحث آموزش که بسیار نیاز است انجمن، توانایی فعالیت را دارد اما نیاز به حمایت دارد.

وی در ادامه با اشاره به طرح ساماندهی خبرنگاران و شناسنامه‌دار کردن خبرنگاران، یادآور شد: نباید هر کسی به‌صرف وجود علاقه با توجه حساسیت‌های موجود وارد رسانه شود.

عضو هیئت رئیسه انجمن صنفی روزنامه‌نگاران آذربایجان‌ شرقی ادامه داد: هر چند این طرح در کل کشور مسکوت مانده اما استان می‌تواند همچون گذشته طرح جدیدی در این رابطه ارائه دهد تا در کشور مطرح شود و فعالان رسانه‌ای واقعی بدون مشکلات فعالیت کنند.

انتهای پیام /

R7887/P1357/S6,47/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۸۸۹۸۲/دستگاه_ها_باید_در_رابطه_با_عملکرد_خود_به_مردم_و_رسانه_ها_پاسخگو_باشند را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: