Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - حسن ميرزاآقا بيک در جاي اصلي خودش قرار ندارد ، او بسکتباليستي است که بنا به دلايل متعددي به «راگبي» تبعيد شده است.

به گزارش خبرگزاري آريا ، البته او از اينکه به جاي فعاليت در رشته اصلي خودش در راگبي مشغول به کار است اصلا ناراضي نيست. کاپيتان سابق تيم ملي بسکتبال ايران چند سالي است که رياست انجمن راگبي ايران را بر عهده دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او که از منتقدان فدراسيون بسکتبال هم به شمار مي رود به همراه مهدي جمشيديان مديرروابط عمومي راگبي به جام جم آمدند تا گفت و گويي با آنها داشته باشيم. مثل هميشه مصاحبه با آقابيگ در اواسط کار به بسکتبال کشيد و مثل هميشه درد و دل هاي او شروع شد...

کج سليقگي درباره راگبي
حسن ميرزا آقا بيک در ابتدا گفت: « شش است اينجا (انجمن راگبي ايران) هستم. تا سال 89 راگبي ايران فدراسيون داشت اما کج سليقگي هاي زمان سعيدلو (رييس سازمان وقت تربيت بدني) باعث شد تا فدراسيون راگبي تبديل به انجمن راگبي شود.اين در حالي است که راگبي ورزشي المپيکي به شمار مي رود و علاوه بر آن مخاطبان زيادي از همان ابتدا در سراسر دنيا داشت. »

تغيير حيرت انگيز بودجه
رييس انجمن راگبي ايران درباره بودجه در نظر گرفته شده براي راگبي نيز توضيح داد: «سال 89 بودجه سازمان تربيت بدني براي راگبي يک ميليارد و هشتصد ميليون تومان بود. هفت سال گذشته و بودجه يک ميليارد و 800 ميليون توماني سال 89 به بودجه 30 ميليون توماني در سال 96 تبديل شده است. با اين بودجه تيم هاي راگبي را به تورنمنت هاي بين المللي راگبي و هفته نفره فرستاديم. در مدت اين چند سال سه دور کلاس مربي گري و داوري نيز برگزار کرديم که حاصل آن تربيت 180 مربي و 85 داور بين المللي بود. اکنون بانوان داور ايراني هم در رقابت هاي مهم آسيايي و بين المللي قضاوت مي کنند.
در اين مدت افتخاراتي مثل قهرماني غرب آسيا هم داشتيم. در سال 95 نيز به انتخابي رقابت هاي المپيک رفتيم اما تيم قدرتمندي مثل ژاپن باعث شد تا ما توفيقي به دست نياوريم.»

بازنگري اساسي
کاپيتان اسبق تيم ملي بسکتبال ايران درباره شرايط موجود در راگبي ايران راضي نيست. وي در اينباره نيز گفت: «در مورد راگبي بايد بازنگري اساسي انجام شود. با توجه به المپيکي بودن اين ورزش بايد توجهات ويژه اي را شاهد باشيم. اگر راگبي را تبديل به فدراسيون نمي کنند حداقل بودجه مستقلي را براي آن در نظر بگيرند. ديدگاهي که در ورزش وجود دارد خيلي احساسي است و همه چيز روي موج پيش مي رود. متاسفانه براي ورزش فردا فکر نمي کنند و همه نتيجه مي خواهند. »

درگيري هاي سياسي آقاي وزير
ميرزاآقابيک بدون واهمه درباره شرايط موجود انتقاد مي کند. وي چنين گفت: «راگبي از سال 2012 وارد رقابت هاي المپيک شد و حداقل تا 15 دوره آينده هست. اين ورزش مخاطب دارد اما در دستگاه ورزش ما خيلي به آن اهميت نمي دهند. هر وزيري که آمده آنقدر درگيري سياسي داشته که به ورزش هايي مثل راگبي توجه نشده است.»

مخالف سرسخت وزارت خانه ورزش و جوانان
رييس انجمن راگبي ايران از سرسخت مخالفان شکل گيري وزارت ورزش و جوانان بود. بعد از شکل گيري اين وزارت خانه نيز اتفاقات ديگري افتاد تا ميزان انتقادات ميرزاآقا بيک حتي بيشتر هم شود. آقابيک اظهار داشت: «زماني که سازمان تربيت بدني به وزارت تبديل شد من يکي از مخالفان سرسخت آن بودم. زماني که واژه «جوانان» را به آن چسباندند اوضاع حتي بدتر هم شد. اين وزارت خانه در امر ورزش موفق بود نه در رسيدگي به امور جوانان. به نظر من همه وزارت خانه ها بايد معاونت جوانان داشته باشند و نهاد رياست جمهوري هم هم صاحب «دبيرخانه جوانان» شود. چسباندن جوانان به وزارت ورزش اشتباه مجلس وقت بود. ما هيچ راهي نداريم جز اينکه مقوله جوانان را از اين وزارت خانه جدا کنيم.»



به من فرصت بدهند
اين بازيکن اسبق تيم ملي بسکتبال براي اينکه راگبي را به طور کامل احيا کند پنج سال وقت مي خواهد. او در ادامه گفت: «پنج سال به من وقت بدهند و سالي 500 ميليون نيز در اختيار من بگذارند. من تضمين مي دهم با همين بودجه روي سکوي آسيايي برويم. راگبي با اينکه از فدراسيون هاي ديگر فعال تر است اما در آموزش و پرورش هم جايي ندارد. راگبي يک ورزش بدون برخورد است و اين را مي طلبد تا جايگاه گسترده اي تري در کشور داشته باشد. »

بسکتبال خانه من است
اينجاست که نوبت به صحبت درباره بسکتبال مي شود، چيزي که درد و دل هاي آقابيک درباره آن خيلي زياد است. وي يادآور شد: «17 سال در تيم ملي بسکتبال بازي کردم، کاپيتان تيم ملي بسکتبال بودم و دو دوره در هيات رييسه فدراسيون بسکتبال حضور داشتم اما اکنون در بسکتبال جايي ندارم. بسکتبال خانه من است. من سرباز سيستم ورزش ايران هستم. هر فردي که وارد سيستم ورزش ايران مي شود بايد بهترين خدمات را انجام بدهد. مديريت بسکتبال نيز در سيستم ورزش ايران خدمات زيادي انجام داد اما اکنون ديگر وقت آن است در رابطه با رياست فدراسيون بسکتبال تصميمات جدي و جديدي گرفته شود. مشحون (رييس فدراسيون بسکتبال) زحمات زيادي براي اين ورزش کشيده است اما وقت آن است که نفرات جديدي به فدراسيون بيايند.»

تغيير بنيادي براي بسکتبال
يکي از سرسخت ترين منتقدان فدراسيون بسکتبال درباره شرايط کنوني اين رشته ورزشي گفت: «بسکتبال يک تغيير بنيادي مي خواهد. بسکتبال تهران در دهه هشتاد ليگ و مسابقات استاني داشت. آن زمان با بودجه 80 ميليون توماني به تيم هاي قهرمان مدال طلاي 18 عيار مي دادند، تلويزيون مسابقات را پخش مستقيم مي کرد و اسپانسرهاي زيادي در بسکتبال فعاليت داشتند اما اکنون حال و روز بسکتبال تهران را نگاه کنيد. وضعيت کنوني نشان مي دهد بسکتبال يک برنامه ريزي جديد مي خواهد. حرف براي گفتن زياد است.»

مداخله گري هاي يک رييس فدراسيون
آقابيک در ادامه از دخالت هاي مشحون در امور فني تيم هاي ملي بسکتبال مي گويد. وي توضيح داد: «من هرگز نمي پسندم رييس يک فدراسيون در کارهاي تيمداري و فني دخالت کند. اصلا از شان و شخصيت يک رييس فدراسيون به دور است که در کار تيم ملي دخالت کند و در امور فني نظر بدهد. ما در ميزباني هم مشکل پيدا کرده ايم. اکنون هند و پاکستان که بسکتبال چندان قدرتمندي ندارند بهتر از ما ميزباني مي کنند. متاسفانه ضعف به نحوه ميزباني ها هم رسيده است.»
مهدي جمشيديان / مدير روابط عمومي راگبي
تا پيش از اين کسي نگاهي جدي به ورزش راگبي نداشت. اثري از راگبي در مطبوعات و رسانه ها نمي ديديد. خود من شناخت زيادي در رابطه با راگبي نداشتم و بسياري فرقي بين راگبي و فوتبال آمريکايي قائل نمي شدند. اما اکنون اوضاع بهتر است و همه چيز جا افتاده. با اين حال همچنان نياز به اين احساس مي شود که رسانه ها بيشتر به ورزش راگبي بپردازند.

موافق حضور بانوان در ورزشگاه ها
رييس انجمن راگبي ايران يکي از موافقان صد در صد حضور بانوان در ورزشگاه هاست و آن را يک اصل مهم مي داند. وي در اينباره گفت: «من يک کار تحقيقي را انجام داده ام. در زمان سازمان وقت تربيت بدني حضور بانوان در ورزشگاه ها را مورد تحقيق و پژوهش قرار داده بودم. به عنوان يک کارشناس ورزشي نظر شخصي من اين است که اگر بانوان به ورزشگاه ها بيايند فضاي فرهنگي ارتقا پيدا مي کند. باور کنيد فضا اسلامي تر مي شود. چرا که حتي وقتي بدترين قشر جامعه در ورزشگاه حضور داشته باشند وقتي حضور بانوان را مي بينند سعي مي کنند رفتار بهتري داشته باشند. حضور بانوان در ورزشگاه ها بايد در مسابقات رشته هاي کم مخاطب تر شروع شود. من صد در صد موافق حضور بانوان در ورزشگاه ها هستم و حاضرم نتيجه تحقيقاتم را در اختيار همه بگذارم.
موضوع ديگر اين است که چرا وقتي ورزشکاران دختر ايراني با حجاب کامل اسلامي در رقابت هاي برون مرزي شرکت مي کنند مردان خارجي مي توانند نظاره گر رقابت هاي دختران و بانوان ما باشند اما همين شرايط در ايران وجود ندارد و حتي پدر و همسر ورزشکار نمي تواند به ورزشگاه برود؟ اين علامت سوال بزرگ جامعه ورزش ايران است. اگر اين اجازه داده شود که خانواده ها به ورزشگاه ها بروند اتفاقات بسيار خوبي مي افتد. هر چقدر محدود تر کنيم مشکلات بيشتر مي شود. با نشان دادن کار خوب کمک زيادي به ارتقاي فضاي فرهنگي موجود در ورزش مي کنيم. »

هيلدا حسيني خواه / جام جم آنلاين

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۰۱۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: