Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-19@22:30:33 GMT

مجمع جهاني اقتصاد

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۰۵۲۲۵

مجمع جهاني اقتصاد

خبرگزاري آريا - مجمع جهاني اقتصاد (به انگليسي: World Economic Forum) يکي از سازمان‌هاي بزرگ اقتصادي سوئيس است. اين سازمان سالانه بيشتر از 80 ميليون دلار درآمد دارد و براي بيشتر از 200 نفر فرصت شغلي ايجاد کرده‌است.
شبکه اطلاع رساني روابط عمومي ايران (شارا)-|| مجمع جهاني اقتصاد (به انگليسي: World Economic Forum) يکي از سازمان‌هاي بزرگ اقتصادي سوئيس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اين سازمان سالانه بيشتر از 80 ميليون دلار درآمد دارد و براي بيشتر از 200 نفر فرصت شغلي ايجاد کرده‌است.
بيش از يک هزار شرکت و کمپاني نام‌آور جهان با پرداخت حق عضويت، هزينه‌هاي اين مجمع را تأمين مي‌کنند که حداقل آن 42٬500 فرانک سوئيس در سال است. شرکت رؤساي شرکت‌ها در نشست داووس 18٬000 فرانک هزينه ورودي دارد. 250٬000 تا 500٬000 فرانک هم هزينه شراکت در برنامه‌ها و طرح‌هاي کنفرانس است.[1]
پيشينه
مجمع جهاني اقتصاد براي اولين بار در ژانويه سال 1971 و در شهر داووس توسط کلاوس شواب به عنوان جايي براي جمع شدن رهبران اقتصادي و سرمايه‌داران اروپايي راه اندازي شد. شواب که در آن زمان در دانشگاه ژنو تدريس مي‌کرد، داووس را براي جمع شدن اقتصاددانان، سياستمداران، صاحبان سرمايه، نظريه‌پردازان و هنرمندان انتخاب کرد. ايده اصلي اجلاس اين بود که اين افراد در يک جا جمع شوند تا درباره مسائل روز اروپا تبادل نظر کنند.[2]
بعد از اين رياست وي مجمع مديريت اروپايي که يک سازمان غيرانتفاعي بود را در ژنو راه اندازي کرد و با کمک اين مجمع سران تجاري و صنعتي اروپا را هر ساله در ماه ژانويه به داووس فرا مي‌خواند. سپس برگزاري جلسات منطقه‌اي در کشورهاي مختلف جهان بعد از برگزاري اجلاس سالانه داووس به برنامه کاري اين مجمع اضافه شد.
رويدادهاي سال 1973 ميلادي -از جمله جنگ يوم کيپور و از هم پاشيدن سيستم برتن وودز- موجب شد که اجلاس داووس به جاي تمرکز بر مسائل مديريتي، نگاه خود را به مشکلات سياسي و اقتصادي روز معطوف کند و يک سال بعد، براي اولين‌بار رهبران سياسي جهان هم به داووس دعوت شدند.[2]
از سال 1979 مجمع مديريت جهاني انتشار گزارش رقابت اقتصادي جهاني را نيز بر عهده گرفت. اما در سال 1987 «مجمع مديريت اروپا» به «مجمع اقتصاد جهاني» تغيير نام داد و با توسعه حوزه کاري خود تلاش کرد تا اختلافات و مشکلات جهاني را با ايجاد يک پلت فرم بين‌المللي حل کند.
گزارش جهاني فناوري اطلاعات
گزارش جهاني فناوري اطلاعات گزارشي است که هر ساله توسط مجمع جهاني اقتصاد با هدف مقايسه شاخص‌هاي توسعه فناوري اطلاعات تهيه مي‌گردد.
در تابستان سال 1971، کلاوس شواب " Klaus Schwab " استاد دانشگاه ژنو، 444 نفر از رؤساي شرکت‌هاي اروپاي غربي را به سمپوزيوم مديريت اروپايي " European Management Symposium " که در مرکز کنگره داوس برگزار شد، دعوت کرد. هدف او آشنا کردن شرکت‌هاي اروپايي با روش‌هاي مديريت آمريکايي بود. وي سپس مجمع مديريت اروپايي " European Management Forum " را تشکيل داد که در سال 1987 با توسعه حوزه کاري خود، به مجمع جهاني اقتصاد، تغيير نام داد و تلاش کرد تا مسائل و اختلافات جهاني را حل و فصل نمايد. مجمع متعهد به بهبود شرايط جهان بوده و يک عضو ناظر از شوراي اقتصادي و اجتماعي ملل متحد داشته و تحت نظارت شوراي فدرال سويس مي‌باشد.
مجمع در ژانويه هر سال، اجلاسي را در داوس برگزار مي‌کند. داوس، دهکده‌اي کوهستاني در شرق سويس است که شهرت آن در گذشته به واسطه آب و هواي متبوع و برگزاري مسابقات اسکي در آن بوده‌است. اجلاس داوس، نزديک به 2500 نفر از رهبران سياسي جهان، روشنفکران منتخب، رؤساي شرکت‌هاي بزرگ و خبرنگاران را براي بحث پيرامون مهم‌ترين موضوعات جهان معاصر، گردهم مي‌آورد. همچنين، مجمع سالانه 8 تا 10 اجلاس ديگر در ساير نقاط جهان برگزار مي‌کند که بخش عمده درآمد مجمع را از طريق حق عضويت و شرکت در اين اجلاس‌ها، تأمين مي‌کند.
گزارش جهاني فناوري اطلاعات " Global Information Technology Report " که به اختصار " GITR " ناميده مي‌شود، از سال 2002 توسط مجمع جهاني اقتصاد و مؤسسه آموزش کسب و کار اينسيد " INSEAD " به صورت سالانه انتشار يافته‌است. عنوان اين گزارش در سال 2013، رشد و فرصت‌هاي شغلي در يک جهان درهم تنيده " Growth And Jobs In A Hyperconnected World " مي‌باشد. گفته شده‌است که جهان از ابتداي سال 2000، بطور فزاينده‌اي درهم تنيده شده‌است.
رشد نمائي تجهيزات موبايل، داده‌هاي بزرگ، و رسانه‌هاي اجتماعي، همگي محرک‌هاي اين فرايند درهم تنيدگي هستند. درهم تنيدگي، تعريف دوباره روابط بين افراد، مصرف‌کنندگان و بنگاه‌ها، و شهروندان و دولت‌ها را ناگزير مي‌سازد.[3] اين طريق، فرصت‌هاي جديدي براي افزايش بهره‌وري و بهبود توسط بازبيني مجدد روش‌هاي انجام کسب و کار، توليد محصولات و خدمات جديد، و بهبود در روش‌هاي ارائه خدمات عمومي، حاصل مي‌گردد.
منافع تکنولوژي اطلاعات بشکل گسترده‌اي به عنوان منبعي بااهميت شناخته شده‌است تا براي آن دسته از شرکتها، کارايي کسب نمايد که اجازه مي‌دهند تا توليداتشان بهينه شده و منابعشان براي سرمايه‌گذاري‌هاي بهره ورانه ديگر، آزادسازي گردد؛ بنابراين، فناوري اطلاعات مي‌تواند نقش بااهميتي در حمايت از رشد اقتصادي و ايجاد فرصت‌هاي شغلي باکيفيت، ايفا نمايد. در اين گزارش، ميزان ديجيتالي شدن کشورها با مقياس 0 تا 100 نشان داده شده‌است. بررسي‌ها ثابت کرده‌است که افزايش در هر 10 درصد اين شاخص، موجب ايجاد 0٫75 رشد در توليد ناخالص داخلي، و 1٫02 درصد کاهش در بيکاري مي‌گردد.
گزارش " GITR " براساس شاخص آمادگي شبکه‌اي " Networked Readiness Index " يا " NRI " تهيه و ارزيابي گرديده‌است. " NRI " اثر فناوري اطلاعات را در يک سطح جهاني، ارزيابي کرده و آمادگي کشورها در استفاده از فناوري اطلاعات در اقتصادهايشان را نشان مي‌دهد.[4] اعتقاد بر آن است که " NRI " چهارچوب مفهومي مفيدي براي تصميم گيرندگان، فراهم مي‌آورد.
NRI شامل چهار زير شاخص است. سه زيرشاخص اول، به عنوان محرک‌هايي براي زيرشاخص چهارم، يعني تأثيرات فناوري اطلاعات، قلمداد مي‌گردد. اين چهار زيرشاخص، به ده رکن تقسيم شده و درمجموع، 54 شاخص مجزا را فراهم مي‌آورند. امتياز اين چهار زيرشاخص ـ متوسط امتياز اين ارکان بوده و امتياز تهايي شاخص آمادگي شبکه‌اي، متوسط امتياز اين چهار زيرشاخص مي‌باشد.
معترضان به داووس
اجلاس داووس مانند ديگر نشست‌ها و اجلاس‌هايي که ميهمانان سرشناسي از سراسر دنيا دارد، محلي براي نشان دادن اعتراض به سياست‌هاي دولتمردان هم به‌شمار مي‌رود. گروه‌هاي مخالف جهاني‌سازي، مخالفان سرمايه‌داري، چپ‌ها و سبزها هميشه از اين فرصت براي نشان دادن مخالفت‌هاي خود با سياستمداران استفاده مي‌کردند. اما به نظر مي‌رسد که معترضان ديگر تب و تاب گذشته را ندارند. زيرا آن‌ها به اين نتيجه رسيده‌اند که اجلاس داووس نقش چنداني در سياست‌هاي اجرايي بين‌المللي ندارد.[2]
بنياد آکسفام در گزارش سال 2014 خود از داووس به عنوان يکي از مهم‌ترين نهادهاي مشاوره و تصميم‌گيري‌هاي اقتصادي جهان صحبت کرده که باعث درآميختن قدرت اقتصادي با مراکز تصميم‌گيري‌هاي سياسي مي‌شود که تأثيرات مخرب آن بر نحوه مديريت جامعه، دموکراسي و گسترش فقر و بي عدالتي مشهود است.
در اين گزاترش گفته شده که اقليت صاحب قدرت اقتصادي در همکاري و هماهنگي با قدرت سياسي در سطح جهان با تقلب و فريبکاري در شيوه مديريت امور اقتصادي، دموکراسي را تضعيف کرده و شرايطي را به وجود آورده که امروزه ثروت 85 نفر از ثروتمندترين افراد با دارايي 50 درصد از جمعيت جهان برابر است.
انحصار فرصت‌ها و امکانات در دست يک اقليت کوچک باعث شده که 70 درصد از مردم جهان اکنون در کشورهايي زندگي کنند که طي سه دهه گذشته نابرابري اقتصادي در آن‌ها افزايش يافته‌است. هم‌اکنون يک درصد از مردم با ثروتي حدود 110 تريليون دلار صاحب 46 درصد از کل ثروت جهان هستند. طبق ارزيابي‌هاي اين نهاد، نابرابري اقتصادي با به خطر انداختن ثبات و امنيت اجتماعي يک خطر بزرگ براي امنيت جهاني است.[5]
منابع
[http://www.dw.com/fa-ir/ترامپ-اول-آمريکا-به-معناي-آمريکا-به-تنهايي-نيست/a-42325594 «دانستني‌هايي در مورد داووس سوئيس - جهان - 26.01.2018»]. DW.COM. 2018-01-26. بازبيني‌شده در 2018-01-27.
داووس؛ بازي سياست در پيست اسکي بي‌بي‌سي فارسي، 3 بهمن 1393
گزارش جهاني فناوري اطلاعات در سال 2013.
گزارش جهاني فناوري اطلاعات در سال 2012.
افزايش شکاف و نابرابري، ثبات و امنيت اجتماعي را به خطر مي‌اندازد بي‌بي‌سي فارسي، 6 بهمن 1392
ويکيپديا

اضافه نمودن به:
نظر شما:نام:پست الکترونيکي:نظر
کد امنيتي:
پربيننده ترين مطالب روابط عمومي مقاله روزنامه نگار نبايد «ترتيب داده شده از قبل» و القاء و يا به خواست شخص ثالث باشد
فراخوان همکاري در انتشار سالنامه تخصصي روابط عمومي 1398
آنچه بايد بدانيم!/ قدرت‌ مشاوره‌ مديريت‌
روابط عمومي دو
کتاب سال روابط عمومي ايران منتشر مي شود
آشنايي با فعاليت هاي دکتر حسن ربيعي
انتخابات هيات رئيسه شوراي روابط عمومي هاي کرمانشاه برگزار شد
سومين نشست اعضاي کارگروه روابط عمومي هاي فدراسيون هاي ورزشي برگزار شد
کارت عضويت شوراي هماهنگي روابط عمومي هاي يزد رونمايي شد
نغمه دانش آشتياني مدير امور روابط عمومي و اطلاع رساني هنروتجربه شد



مقالات
گفتگو
گزارش
آموزش
جهان روابط عمومي
مديريت
رويدادها
روابط عمومي ايران
کتابخانه
تازه هاي شبکه
آخرين رويدادها
فن آوري هاي نو
تبليغات و بازاريابي
ايده هاي برتر
بادپخش صوتي
گزارش تصويري
پيشنهادهاي کاربران
اخبار بانک و بيمه
نيازمندي ها
خدمات
خبرنگار افتخاري
بخش اعضا
دانلود کتاب
پيوندها
جستجوي پيشرفته
موبايل
آر اس اس
بخشنامه ها
پيشکسوتان
لوح هاي سپاس
پيام هاي تسليت
مناسبت ها
جملات حکيمانه
پايان نامه ها
درباره شارا
تماس با ما
Shara English
Public Relation
Social Media
Marketing
Events
Mobile
Content
Iran Pr
About Us - Contact US - Search
استفاده از مطالب اين سايت با درج منبع مجاز است
تمام حقوق مادي و معنوي اين سايت متعلق به شارا است
info@shara.ir
خبر فوري: پنج ويژگي يک متخصص روابط عمومي ممتاز

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۰۵۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: