Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهندسان ناسا اعلام کردند که مشکل دوربین اصلی تلسکوپ فضایی هابل در حال برطرف شدن است و این تلسکوپ می‌تواند کار خود را دوباره آغاز کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، به نظر می‌رسد که قرار است تلسکوپ فضایی "هابل" (Hubble) کار خود را تا پایان این هفته آغاز کند. دوربین "" Wide Field Camera 3 که دوربین اصلی این تلسکوپ است، در تاریخ هشت ژانویه سال جاری دچار اختلال شد و ناسا بدون بیان جزئیات دقیق، فقط اعلام کرد یک اختلال ناشی از مشکل سخت افزاری ایجاد شده است اما اکنون مهندسان ناسا می‌گویند که این مشکل را برطرف کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابزار مربوط به هابل مانند ابزار هر فضاپیمای دیگری با تشخیص مشکل مکانیکی، به صورت خودکار عملیات علمی را به حالت تعلیق درمی‌آورند و در حالت ایمن قرار می‌گیرند تا مشکل مورد نظر شناسایی و برطرف شود.

در هشت ژانویه، نرم‌افزار دوربین هابل تشخیص داد که سطح ولتاژ ابزار، بیش از حد معمول است؛ در نتیجه دوربین برای پیشگیری از هر گونه آسیب احتمالی خاموش شد.

مهندسان ناسا با بررسی دقیق‌تر دریافتند که سطح ولتاژ، عادی است و به نظر می‌رسد مشکل پیش آمده، ناشی از مدارهای دوری‌سنجی باشد که اندازه‌ها را می‌خوانند و گزارش می‌دهند؛ در نتیجه، اشتباهات در داده‌های مهندسی رخ داده بودند. مهندسان، مدارهای دوری‌سنجی را دوباره تنظیم کردند تا اندازه‌ها به شکل طبیعی بازگردند.

به نظر می‌رسد با راه‌اندازی، درجه‌بندی و آزمایش دوباره، همه چیز به روال عادی بازگردد. به گفته ناسا، اگر همه موارد مطابق برنامه پیش بروند، دوربین هابل می‌تواند تا پایان هفته کار خود آغاز کند و به رصد ستارگان بپردازد.

رخ دادن چنین اشتباهاتی با توجه به عمر هابل، غیرقابل پیش‌بینی نیست. عمر مفید این تلسکوپ فضایی که در سال 1990 در مدار گردش قرار گرفت، در اصل 15 سال است اما پس از آن دوباره مورد استفاده قرار گرفت. فضانوردان آخرین بار در سال 2009، هابل را به صورت حضوری تعمیر کردند اما برخی از مشکلات آن مانند همین مشکل اخیر، از زمین نیز قابل تعمیر هستند.

به گفته ناسا، عملیات تلسکوپ فضایی هابل، حداقل تا سال 2021 ادامه خواهند داشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۰۹۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: