Web Analytics Made Easy - Statcounter

بانوی کارآفرین روستایی که برای خود و 11 بانوی دیگر با کشت طلای سرخ شغل ایجاد کرده است، چنان از حال و هوا و آرامشی که از برداشت زعفران برایش ایجاد شده، سخن می گوید، که گویا در بهشت قدم برداشته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از رودآور؛ چند روزی دیگر تا هفته بسیج باقی نمانده است، بسیجی که متشکل از اقشار مختلف مردم است و در همه زمینه ها و عرصه های خدماتی، عمرانی، آموزشی و فرهنگی در لبیک به ندای ولایت همیشه پیشگام بوده و هست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از این زمینه ها بهره گیری از امکانات موجود برای کارآفرینی و ایجاد اشتغال حتی در روستاها برای کاهش مهاجرت روستانشین ها به شهرها است.  از آنجا که استان همدان و به ویژه تویسرکان منطقه مناسبی برای کشت زعفران محسوب می شود، تعدادی از بسیجیان نقاط مختلف شهرستان پای کار آمده اند تا با کشت این محصول کم آب بر هم در شرایط بحرانی کمبود آب مردم را یاری رسانند  وهم با ارائه مشاوره رایگان کشاورزان را به تولید طلای سرخ تشویق و ترغیب کنند.

به گفته «عزت یاوری» کارشناس کشاورزی استان همدان کشت زعفران با شرایط آب و هوایی همدان سازگار است و کشاورزان می توانند در این حوزه فعالیت های مؤثری داشته باشند.

همچنین «مسعود اکبری» مدیر جهاد کشاورزی تویسرکان در گفت و گو با خبرنگار رودآور گفت: خوشبختانه با توجه به شرایط کم آبی در این سال ها، کشاورزان کم کم به کشت زعفران با توجه به کم آب بری آن روی آورده اند، گرچه تعداد قابل توجهی نیست و همین توجه می تواند زمینه ساز توسعه کارشان شود.

وی اظهار کرد: در حال حاضر کشت زعفران در 20 هکتار از زمین های تویسرکان انجام می شود و برداشت خوبی هم در هکتار ثبت شده است.

و اما در کتاب زعفران از دیرباز تا امروز نوشته محمدحسن محمد حسن ابریشمی امده است که "مناطق زعفران خیز عهدباستان و بعد از اسلام تا قرن هفتم، سپاهان، بروجرد، رودآور (تویسرکان)، نهاوند، کرمانشاه، ری و قم بوده است"

در بخش دیگری از این کتاب آمده که " رویشگاه طبیعی و اولیه زعفران دامنه­های نواحی کرمانشاه، همدان، تویسرکان، بروجرد و نهاوند بوده"

همچنین خاقانی شروانی شاعر قرن 6 در شعر خود سروده:

کار همدان چه دست بالاست که اروند قــــرارگاه عنقاسـت/شهری بینی بهشـت مــرزش دهقان فلک به کشــت و ورزش

آبش به لطــافت انگبیـــن وار بادش ز نشاط زعفــــران بـــــار/ گر برزگرش در منــه کـــارد خاکش همــه زعفران بـــــرآرد

و حال از آنجا که تولید و اشتغال حرف اول رهبر انقلاب است و بر حمایت از تولید داخلی با توجه به سرمایه ها و داشته های درونی تأکید دارند، بر آن شدیم تا در گزارشی بانوی کارآفرین بسیجی را که در دوسال گذشته برای 11 نفر شغل ایجاد کرده معرفی کنیم.

او کسی نیست جزء فاطمه قلخانی عضو بسیج پایگاه فدک روستای چاشتخوره، از حوزه مقاومت حضرت فاطمه(س) شهرستان تویسرکان.

تا روستای چاشتخوره نیم ساعتی راه است، با گفت و گو با یکی از اهالی روستا گویا پنج دقیقه بیشتر مسافت طی نشد. به روستا رسیدیم و به باغ بانونی نمونه این روستا در ایجاد اشتغال برای اهالی.

بانوان بسیجی روستا پای کار هستند و این روزها فصل برداشت زعفران.

فاطمه قلخانی از هدف و انگیزه خود برای کاشت زعفران می گوید  او و خواهرش سکینه قلخانی عضو بسیج هستند و با توجه به مشاوره های این نهاد انقلابی بر آن می شوند تا در ابتدا روش مناسب کاشت، داشت و برداشت زعفران را خود به خوبی بیاموزند و بعد در دو سال گذشته با همکاری یکدیگر برای 11 بانوی دیگر همین روستا از این محصول درآمدزایی داشته اند.

حالا طلای سرخ نه تنها برای خانواده او و خواهرش درآمد زا شده، بلکه خانواده های این 11 نفر هم منبعی کسب و کاری برای خود به دست آورده اند.

قلخانی به فکر توسعه کار خود است و مجوز کاشت را هم از جهاد کشاورزی گرفته، او می خواهد آنقدر زعفرانکاری را در روستا گسترش دهد تا همه جوانان بیکار پای کار بیایند و کمتر به فکر مهاجرت از روستا به کلان شهرها بیافتند.

این بانوی کارآفرین روستایی، از تک تک قسمت های محصول زعفران بهره می گیرد تا مبدا حتی گلبرگ های زعفران هم از بین برود، از گلبرگ هایش عرق تهیه می کند تا با شربت آن، بتواند آرامشی برای خریدارانش فراهم سازد، چرا که یکی از خواص عرق زعفران آرامش بخشی است.

خواهر او نیز گاهی گلبرگ های زعفران را خشک کرده و از آن برای تزئین غذاهای مختلف بهره می گیرد.

سکینه قلخانی معتقد است، اصلا برداشت زعفران آرامش بخش است و بوی خوشی را در فضا می پیچاند و کار کردن در این فضا برایش سخت نیست، بلکه آرامشی به همراه دارد، وصف نشدنی.چنان با آب و تاب از حس خود می گوید که گویا در بهشت قدم گذاشته است.

اکنون پس از برداشت زعفران، گردهم جمع شده و شکرگوی خداوند هستی بخش می شوند

به گزارش رودآور، یکی از طرح های بسیج، به ویژه بسیج سازندگی در حوزه خدمات رسانی بهره گیری از متخصصین حوزه کشاورزی در راستای آموزش و مشاوره در این زمینه ها است، تا با توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوایی موجود، کشاورزان و باغداران به سمت کشت های پربازده و مفید جامعه سوق دهند و این گونه به تدریج با بهبود اوضاع اقتصادی هر خانواده، اقتصاد جامعه رو به پیشرفت گذارد.

بسیج سازندگی در عرصه های مختلف کشاورزی تاکنون تسهیلاتی هم در حمایت از کشاورزان پرداخت کرده و آنان را یاری رسانده است.

لینک فیلم  مربوطه در آپارات 

زنگنه

انتهای پیام/

 

زعفرانکار+بسیج+اشتغالزایی دانلود

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۵۲۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: