Web Analytics Made Easy - Statcounter

کرمانشاه - ایرنا - مدارا با قاچاقچیان دام کرمانشاه به پایان رسیده و از این پس سرنوشت دام‌های قاچاق کشتار و عرضه در بازار است؛ از سوی دیگر پای دلالان نهاده‌های دامی که بازار گوشت استان را آشفته کرده‌اند به میز محاکمه باز شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، افسارگسیختگی قیمت گوشت قرمز و مرغ در کرمانشاه سبب شده که دادستانی هم وارد ماجرا شود؛ این در حالی است که این استان معدن دام کشور است و مازاد تولید گوشت قرمز آن بیش از 10 هزار تن در سال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پیرو دستور دادستان کل کشور به دادستان های مراکز استان ها و با هدف نظارت بر قیمت ها و جلوگیری از گرانفروشی، کم ‌فروشی و احتکار، دادستانی کرمانشاه برای ساماندهی آشفته‌ بازار کالاهای اساسی استان روز یکشنبه جلسه ای با حضور جمعی از مسئولان اقتصادی استان در محل دادسرای عمومی و انقلاب کرمانشاه برگزار کرد که در آن آخرین وضعیت بازار گوشت قرمز، گوشت مرغ، شکر، برنج وارداتی و روغن نباتی بررسی شد.
بیشترین آشفتگی مربوط به حوزه گوشت است، طوری که در هفته های اخیر قیمت گوشت قرمز در سطح استان کرمانشاه از 65 تا حدود 90 هزار تومان و گوشت مرغ از 12 تا نزدیک 15 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم عرضه می شود.

** تفاوت قیمت کالاهای اساسی پذیرفتنی نیست
معاون پیگیری حقوق عمومی دادستان عمومی و انقلاب کرمانشاه در این جلسه با اشاره به وضعیت اقلام اساسی در بازار کرمانشاه گفت: واقعیت این است که قیمت بسیاری از این اجناس در مناطق مختلف استان متفاوت بوده که این موضوع پذیرفتنی نیست.
حسن ایمانی مقدم تاکید کرد: دستگاه قضایی استان نسبت به تامین اقلام اساسی مورد نیاز مردم با قیمت مناسب دغدغه مند است و در این زمینه با جدیت و قاطعیت ورود کرده است.
او از مسئولان دستگاه‌های متولی تولید، تامین و توزیع اقلام اساسی خواست که آخرین وضعیت این اقلام در بازار و موجودی انبارها و نیز راهکار لازم برای ساماندهی به وضعیت موجود را ارائه کنند.

** گوشت توزیع شده تنها چهار درصد نیاز مردم بوده است
علی اسماعیلی، معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه با مناسب خواندن وضعیت نظارت این سازمان بر بازار گفت: در زمینه کالاهای اساسی غیر از گوشت قرمز، هیچ کمبودی در بازار وجود ندارد و موجودی انبارهای استان هم خوب است.
به گفته او ، طی 9 ماه گذشته 850 تن گوشت قرمز منجمد وارد و در استان توزیع شده اما با توجه به سرانه مصرفی 13 کیلویی، گوشت های توزیع شده تنها 4.4 درصد از نیاز مردم استان را برآورده کرده در حالی که نیاز روزانه استان 71 تن است.
آنچنان که اسماعیلی بیان کرد: همین میزان اندک گوشت منجمد هم به روش سنتی در 46 مرکز توزیع شده که تبعا بخشی از آن به دست مصرف کننده واقعی نمی رسد.
او افزود: اکنون سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در حال نهایی کردن نرم افزار توزیع بر اساس کد ملی سرپرست خانوار است تا مانع از سودجویی برخی افراد شود.

** قیمت فعلی گوشت مرغ معقول است
در عین حال بهرام خانی، معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: ظرفیت تولید گوشت قرمز در استان 36 هزار تن است که بر مبنای سرانه مصرف 13 کیلوگرم، تولید فعلی 10 هزار تن بیشتر از میزان مصرف استان است که امکان صادرات آن وجود دارد.
به اعتقاد خانی افزایش قیمت ارز سبب شده که صادرات دام به صورت غیررسمی به سایر استان ها و از آنجا به خارج کشور افزایش پیدا کند.
او با بیان اینکه هیچ کمبودی از نظر تولید گوشت قرمز در استان نداریم، گفت: مشکل فعلی گران بودن قیمت گوشت قرمز است که این موضوع هم مخصوص استان کرمانشاه نیست و در کل کشور وجود دارد که دلیل آن هم خروج بی رویه دام از کشور است.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان تاکید کرد: تنها راهکار موجود واردات و توزیع گوشت قرمز در سطح بازار است که این کار در حال انجام است اما چون شیوه توزیع آن مناسب نیست برخی افراد سودجو می‌توانند چندین بار گوشت دریافت کنند. این مشکل هم با اجرای سامانه نرم افزاری توزیع حل می شود.
خانی همچنین در مورد گوشت مرغ نیز گفت: نیاز استان به گوشت مرغ سه هزار و 200 تن در سال است که تولید ما بسیار بیشتر از این رقم است.
به گفته او ، تولید هر کیلو گوشت مرغ برای مرغداران حدود هشت هزار تومان تمام می‌شود و به همین دلیل قیمت فعلی خرده فروشی ها معقول و مناسب است.
خانی در عین حال به گرانی نهاده های دامی و مشکل پرداخت بهای آن به خارج از کشور هم اشاره کرد و گفت: 22 کارخانه تولید خوراک دام و طیور در استان کرمانشاه حدود یک میلیون تن ظرفیت تولید دارند که ما بر عرضه آنها نظارت داریم.

** قیمت مرغ مناسب اما گوشت قرمز گران است
اسماعیل پرویزی فر، مدیرکل پشتیبانی امور دام استان کرمانشاه هم مشابه سخنان خانی و اسماعیلی را بیان کرد و گفت: در تامین گوشت قرمز و گوشت مرغ هیچ کمبودی نداریم.
به اعتقاد او ، قیمت فعلی گوشت مرغ مناسب است و مشکل موجود تنها در گران بودن گوشت قرمز است. پرویزی فرد گفت: قیمت 12 تا 12 هزار و 500 تومان برای هر کیلوگرم گوشت مرغ معقول است.
پرویزی فر با اشاره به اینکه از ابتدای سال تاکنون 910 تن انواع گوشت قرمز وارداتی در استان توزیع شده گفت: با توجه به قیمت حدود 2.5 برابری گوشت گرم در قصابی ها نسبت به گوشت وارداتی، گرایش مردم به خرید گوشت منجمد زیاد است اما تامین کل این نیاز شدنی نیست.
او از افزایش واردات دام و گوشت از سایر کشورها در آینده نزدیک خبر داد و گفت: تلاش می‌کنیم که سهمیه بیشتری برای توزیع در استان کرمانشاه جذب کنیم.

** چرا قیمت اعلامی با قیمت فروش متفاوت است؟
در میانه جلسه داریوش جودکی، مدیرکل تعزیرات استان کرمانشاه وارد بحث شد و با انتقاد از قیمت‌های فعلی گوشت قرمز و گوشت مرغ در بازار گفت: مردم نمی پذیرند که یک مسئول ارشد کشوری قیمت گوشت مرغ را 9800 تومان اعلام کند اما با نرخ 12 هزار تومان در بازار به فروش برسد.
او با تاکید بر ضرورت برخورد با شبکه ها و واسطه های عرضه کننده نهاده های دامی گفت: چرا نهاده‌های دامی در شبکه رسمی توزیع نمی‌شود؟
به گفته جودکی ، باید با کسانی که نهاده های دامی را با ارز 4200 تومانی وارد کرده اند اما آن را به درستی در بازار توضیح نکرده اند، برخورد کرد زیرا سود این توزیع آشفته به جیب دلالان و واسطه‌ گران می رود و هزینه آن را مردم باید بدهند.
جودکی تاکید کرد: اگر قیمت نهایی گوشت قرمز مشخص نشود امکان برخورد موثر و مناسب با متخلفان وجود ندارد زیرا مبنایی برای تشخیص تخلف در دست نیست.

** به سراغ واسطه‌ها و دلالان رفته‌ایم
معاون پیگیری حقوق عمومی دادستان کرمانشاه نیز گفت: سامانه توزیع درستی برای عرضه نهاده های دامی در استان وجود ندارد.
او به دستگاه‌های متولی توزیع گوشت تاکید کرد: انتظار دستگاه قضایی این است که گوشت قرمز با اولویت محلات حاشیه نشین و فقیر در قالب یک سامانه مناسب توزیع شود تا به دست مصرف کننده واقعی برسد.
ایمانی مقدم با بیان اینکه برای تولید هر کیلوگرم گوشت مرغ حدود پنج کیلو نهاده دامی نیاز است افزود: این نهاده‌ها با ارز 4200 تومانی وارد کشور می‌شود اما شرکت‌های واسطه ای با سوءاستفاده از عدم نقدینگی مرغداران این نهادها را با قیمت های بالاتر عرضه می کنند و حتی کمترین زمان تحویل آن به مرغدار دست کم یک ماه طول می کشد.
وی تأکید کرد که دستگاه قضایی استان با جدیت به سراغ این واسطه‌ها و دلالان رفته و برای این کار از دستگاه های امنیتی و ناجا هم کمک می گیرد.
او همچنین از باز شدن پای دلالان نهاده‌های دامی به پای میز محاکمه خبر داد و گفت که برخی از آنان اکنون در بازداشت هستند.

** مشکل در سطح کلان است نه خرده ‌فروشی
رامین پهلوانی، معاون بازرسی و نظارت اتاق اصناف کرمانشاه نیز گفت: وقتی اعلام می شود گوشت مرغ باید به قیمت 9800 تومان به فروش برسد بازرس ما در خرده فروشی با فاکتور خرید 11 هزار و 800 تومان فروشنده مواجه می شود؛ حال سوال این است که با این مشکل چه کنیم؟
او با بیان اینکه مشکل گرانفروشی در رده اصناف خرد نیست بلکه در سطح کلان است ، گفت: تنها در آذرماه 610 مورد بازرسی داشته‌ایم که طی آن 150 فقره گرانفروشی، کم‌فروشی، تداخل اجناس و عدم نصب قیمت وجود داشته است.
پهلوانی تأکید کرد که تعداد نیروهای بازرسی اتاق اصناف بسیار کم است و این در حالی است که تنها 50 فروشگاه زنجیره ای در کرمانشاه وجود دارد.
او از مردم خواست که با بازرسی اتاق اصناف همکاری کنند و در صورت مشاهده تخلف آن را به شماره 124 گزارش کنند.

** نقره داغ شدن قاچاقچیان دام
سرهنگ محمدرضا امیری، رئیس پلیس آگاهی استان نیز در این جلسه گفت: در 9 ماهه منتهی به آذر 97 حدود 12 هزار راس دام قاچاق در مرزهای استان توقیف شده که متاسفانه این دامها تنها به مبدا برگشت داده شده اند و هیچ مجازاتی برای متخلف در نظر گرفته نشده است.
به گفته او ، خروج دام از استان بیشتر از آنکه از نوار مرزی و سمت عراق باشد به سمت استان های جنوبی از جمله خوزستان و هرمزگان است.
ایمانی مقدم هم در باره قاچاق دام و خروج با مجوز آن از استان گفت: از حدود 10 روز پیش طی مکاتبه‌ای به نیروی انتظامی و دادستان های شهرستان ها اعلام کرده ایم که قاچاق و خروج دام از استان ممنوع است و دام های قاچاق هم پس از توقیف کشتار و با قیمت مصوب در بازار عرضه می شوند.
به گفته او اگر تشخیص دادستان بر استرداد پول فروش گوشت دام های قاچاق باشد، مبلغ آن به مالک برگشت داده می شود در غیر این صورت به حساب دولت واریز می شود.
البته محمدی نماینده معاونت امور اقتصادی استانداری کرمانشاه با بیان اینکه حدود 80 درصد علت مشکلات اقتصادی جنگ رسانه ای گفت: امکان ممنوع کردن خروج دام از استان وجود ندارد زیرا اگر ما این کار را بکنیم دیگر استان ها هم اجازه واردات گوشت به کرمانشاه را نمی‌دهند.

** توافق برای تعیین کمیته قیمت گذاری دام زنده
یکی دیگر از موضوعاتی که معاون دادستان کرمانشاه به آن ورود کرد و اصرار داشت که راهکاری برای آن پیدا شود، موضوع قیمت گذاری دام زنده بود؛ ایمانی مقدم با بیان اینکه تاکنون قیمت گذاری دام زنده به عنوان مهم ترین حلقه تعیین قیمت گوشت مورد بی توجهی قرار گرفته تاکید کرد: معاونت امور اقتصادی استانداری با همفکری، بررسی و ارزیابی ابعاد مختلف این موضوع راهکار خود را برای قیمت گذاری دام در میادین فروش دام استان ارائه کند.
کارشناس معاونت اقتصادی استانداری هم پذیرفت که در تهیه و ارائه این راهکار همکاری لازم را انجام دهد و مقدمات تشکیل یک کمیته قیمت گذاری با حضور مسئولان مربوطه را مهیا کند.
اما معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان مدعی شد که با توجه به درصد متفاوت افت لاشه‌های دام سبک امکان قیمت گذاری آن وجود ندارد.
با این حال معاون دادستان کرمانشاه تاکید کرد: می ‌توان تمام این ملاحظات را در یک فرمول جامع گنجاند و بازار را از آشفتگی فعلی نجات داد زیرا تا زمانی که یک قیمت مشخص برای عرضه دام و گوشت وجود نداشته باشد، قیمت ها متفاوت و متعدد است و امکان برخورد مناسب نهادهای نظارتی با متخلفان هم وجود ندارد.
در پایان این جلسه گزارشی هم در مورد وضعیت برنج، روغن و شکر مطرح و عنوان شد که کمبودی درعرضه این اقلام در بازار وجود ندارد و ذخایر انبارها هم در این زمینه مناسب است.
کرمانشاه با 2 میلیون نفر جمعیت در مرکزیت استان های کردستان، لرستان، ایلام و همدان قرار دارد.
7444/8066
گزارش از عبدالله الماسی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۶۱۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: