Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا، آیت‌الله جعفر سبحانی امروز سوم بهمن ماه در درس خارج اصول در مسجد اعظم قم با اشاره به آیه «لا إِکْراهَ فِی الدِّینِ قَدْ تَبَیَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَیِّ؛ در قبول دین، اکراهی نیست. ( زیرا ) راه درست از راه انحرافی، روشن شده است» (بقره/256) گفت: برخلاف تصور برخی افراد، این آیه ناظر به عقیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  وی با بیان اینکه اسلام از دو بخش عقائد و احاکم و تکالیف تشکیل شده است افزود: «لا إِکْراهَ فِی الدِّینِ»، ناظر به بخش اول یعنی عقیده است چون عقیده با اکراه سازگار نیست و فردی را نمی‌توان به زور به چیزی معتقد کنیم زیرا عقیده امری قلبی است و قلب اگر بخواهد عقیده‌ و مطلبی را بپذیرد نیازمند دلیل و برهان است. وی با بیان اینکه برهان، موعظه و مجادله و نصیحت راه انتقال عقائد به مردم است افزود: مبلغان، منبری‌ها و رسانه‌ها باید عقائد اسلامی را همراه با برهان و دلائل عقلی برای مردم بیان کنند تا آرام آرام متقاعد شوند زیرا با فشار درست نخواهد شد. آیت‌الله سبحانی با بیان اینکه بخش دوم اسلام مربوط به احکام و تکالیف است به انتقاد ضمنی از سخنان رئیس جهمور در مورد حجاب پرداخت و تصریح کرد: احکام بر خلاف عقائد، جنبه اجرایی دارد و معنا ندارد که آزاد باشد؛ هیچ دولتی اجازه نمی دهد که مواد مخدر آزاد باشد؛ یا شراب حرام است و نمی‌توان لا اکراه را به  کار برد بنابراین اقایانی که صحبت می‌کنند باید میان احکام و عقائد فرق بگذارند که متاسفانه شیخی در حوزه هم این حرف‌ها را زده است. وی ادامه اد: حجاب از قبیل مسائل تکلیفی و احکام است بنابراین نباید آن را مانند چماقی بر سر زنان بدانیم بلکه این مسئله مرتبط با عفاف آنان است. امام سجاد(ع) فرمودند که حق چشم این است که آن را از حرام حفظ کنید و اگر می‌خواهی از آنان کمک بگیری به آناننگاه نکن؛ اگر نگاه کردی دامنتان آلوده می‌شود بنابراین حجاب مرتبط با عفت بانوان است. آیت‌الله سبحانی با بیان اینکه مسئولان نباید خود را عقل کل بدانند افزود: آقایانی که در رأس کار هستند،  مقداری از مسائل را برای حوزه بگذارند، اقتصاد، سیاست و اداره کشور برای شما؛ ولی بیان احکام شرعی را برای حوزه بگذارید. وی تاکید کرد: اگر احکام یله و رها باشد جوانان و زنانی شهوت‌خواه هستند و جامعه را آلوده می کنند و اگر مراجع و علما می‌گویند حجاب برای رفع این آسیب‌هاست البته باید ضرهای بی عفتی و بی حجابی گفته شود اما تنها با نصیحت کار درست نخواهد شد زیرا 50 درصد این مسئله با نصیحت حل می‌شود اما 50 درصد دیگر نیز باید از طریق اجرا حل شود و نیازمند امر به معروف و نهی از منکر است. وی تاکید کرد: عقائد برهانی است و با فشار نمی‌شود اما احکام اجرایی است البته احکام هم دارای فلسفه و برهان و مفاسد و مصالح است که باید برای مردم گفته شود ولی تنها نصیحت هم کافی نیست. انتهای پیام 

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۸۳۹۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: