Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-19@08:47:18 GMT

نقش ناسازگاری همسر دربروز سرطان

تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۹۲۹۲۵

رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه شاخص‌های اجتماعی یکی از مهمترین مؤلفه‌ها در بروز سرطان به شمار می‌رود، گفت: شاخص معنوی ارزان، قابل دسترس و مؤثر در پیشگیری از سرطان است. ناطقان: پروفسور محمداسماعیل اکبری در نشست خبری پنجمین دوره پویش ملی مبارزه با سرطان اظهار داشت: سرطان یک بیماری هوشمند است که در طول تاریخ موفق شده چهره خود را تغییر دهد و برای پیگشیری از این بیماری می‌توان اقدام کرد که البته برخی از اقدامات در این زمینه عام بوده که تعارف است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با اشاره به ضرورت پیشگیری حکومتی از این بیماری افزود: برای مقابله با سرطان باید برخی از موارد تغذیه‌ای را رعایت کرد که گاهی امکان آن وجود ندارد. به طور مثال باید از پنیرهای کم چربی استفاده کنیم در حالی که در بسیاری از فروشگاه‌ها پنیرهای پرچرب ارائه می‌شود و یا قیمت بالای گوشت قرمز مانع مصرف آن در برخی از افراد می‌شود.

پدر پزشکی جامعه‌نگر گفت: ساختار تغذیه ملی باید تغییر کند تا بتوانیم در زمینه پیشگیری از سرطان مؤثر عمل کنیم.البته نباید از شاخص‌های معنوی پیشگیری از سرطان که ا رزان قابل دسترس و مؤثر است غافل شویم.

اکبری گفت:‌استعمال سیگار مصرف الکل و چاقی عوامل خطر بروز سرطان در بسیاری از کشورها اعلام شده است که در کنار این موضوع نباید از وقوع اتفاقات بد و تاثیر آن در بروز سرطان غافل شد.

به گفته وی طلاق، مرگ همسر و شکستگی، زلزله و... از جمله عواملی است که در بروز سرطان می‌تواند بسیار دخیل باشد.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ناسازگاری همسر بدترین اتفاق در بروز سرطان سینه است و اگر شاخص‌های معنوی بین زن و مرد رعایت شود و مهربانی گسترش یابد قطعا آمار سرطان نیز کاهش می‌یابد.

اکبری تصریح کرد: هر مسئولی که امید را در جامعه کاهش دهد گویی ویروس بیماری را در جامعه تزریق کرده است لذا نباید از شاخص اعجاب‌آور ا مید در مقابله با سرطان غافل شویم. دنیا برای پیشگیری از سرطان کاهش دخانیات را مدنظر قرار داد که مشخص شد این شاخص در کاهش سرطان ریه مؤثر بوده و در سرطان‌های دیگر نقش پررنگی نداشته است. در حالی که امید سهم پررنگی در این زمینه دارد.

وی خاطرنشان کرد: شاخص‌های اجتماعی مهمترین مؤلفه در بروز سرطان است و استرس از همسر می‌تواند سبب بروز سرطان‌های همچون سرطان سینه شود.

رئیس مرکز ملی تحقیقات سرطان در ادامه درباره نمک دریایی گفت: اگر نمک دریایی، سولفات و سایر مواد غیرسالم را تصفیه شود خوب است، اما متأسفانه سنگ نمک دریایی را تصفیه نشده مصرف می‌کنند و همین مسئله باعث بروز بیماری‌های مختلفی می‌شود.

اکبری اضافه کرد: متأسفانه در برخی از نانوایی‌های سطح کشور از سنگ نمک غیر تصفیه شده استفاده می‌کنند که همین مسئله باعث بروز بیماری می‌شود.

ریس مرکز ملی تحقیقات سرطان با اشاره به اینکه باید شیمی درمانی تحت نظارت حاکمیت باشد، زیرا در کشور‌های اروپایی هر پزشکی دارو‌های شیمی درمانی را تجویز نمی‌کند، ادامه داد: استفاده از روش شیمی درمانی نشان دهنده این است که تجارت بیشتر از علم مطرح است، همین مسئله باعث بروز مشکلاتی برای کشورمان با توجه به مسائل ارزی پیش آمده جهت تأمین دارو‌ها می‌شود به طوری که امسال برای تأمین دارو‌های سال ۹۸ ممکن است مشکلات ارزی بیشتری را نسبت به سالیان گذشته داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه باید در وزارت بهداشت راهنما‌های بالینی علمی مشخصی تدوین و ابلاغ شود، افزود: باید شجاعت علمی و اجرایی برای انجام راهنماهای بالینی در کشور ایجاد شود.

اکبری اضافه کرد: برخی از دارو‌های شیمی درمانی بسیار گران هستند و رسانه‌ها باید کمک کنند تا این بار از دوش دولت برداشته شود که البته مؤسسات خیریه در زمینه پرداخت هزینه‌ها و کمک به بیماران سرطانی کمک بزرگی خواهند بود.

رئیس مرکز ملی تحقیقات سرطان ادامه داد: سالیان گذشته ۸۰ درصد از بیماران سرطانی در سال اول بیماریشان فوت می‌کردند و در سال ۹۳ تنها ۳۰ درصد از بیماران در سال اول عارضه‌شان فوت می‌کنند.

وی اضافه کرد: یکی از مشکلات امروزه پزشکی تقاضای القایی در زمینه‌های تشخیصی و درمانی است به طوری که احتمال بروز ناهنجاری بین ۳ دهم تا ۳ درصد است، اما متأسفانه بین ۱۷ تا ۳۰ درصد  مراجعان از سونوگرافی برای انجام کار‌های تشخیصی استفاده می‌کنند که همین مسئله هزینه‌های زیادی را بر حوزه سلامت و بیماران تحمیل می‌کند.

وی در ادامه بیان داشت: مسائل اقتصادی در حوزه سرطان بسیار مهم است و این بیماری یکی از گران‌ترین عارضه‌ها در دنیا محسوب می‌شود زیرا هیچ بیماری به اندازی سرطان هزینه‌بر نیست و تحقیقات زیادی در این مورد در تمام دنیا از جمله کشورمان انجام شده است.

اکبری بیان کرد: ما در سال ۹۶ یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار بابت واردات ۳ درصد داروی سرطان و ۵۰۰ میلیون دلار بابت ساخت مواد اولیه دارو‌های داخلی سرطان هزینه کرده‌ایم و متأسفانه هنوز نتوانسته‌ایم ۳ درصد باقی مانده دارو‌ها را در  داخل کشور تولید کنیم.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان با اشاره به اینکه من امیدوارم دانشمندان صنعت داروسازی به سمت ساخت ۳ درصد دارو‌های وارداتی بروند، افزود: من دارو‌های ساخت داخل را بر نوع خارجی آن ترجیح می‌دهم و متأسفانه به دلیل خروج ارز به علت واردات ممکن است کشور در آینده دچار مشکلات ارزی برای واردات دارو‌های سرطانی خارجی شود.

وی ادامه داد: درد استخوانی و ستون فقرات از بیماری‌های شایعی است که در ایران برای تشخیص آن از ام. آر. آی استفاده زیادی می‌شود و این در حالی است که استفاده از ام. آر. آی برای درد‌های ستون فقرات و اسکلتی ممنوع است.

رئیس مرکز ملی تحقیقات سرطان با اشاره به اینکه ۹۴.۷ درصد از ام. آر. آی در ایران برای درد‌های حاد در نظر گرفته می‌شود، افزود: از ام. آر. آی برای سرطان پستان در دنیا استفاده نمی‌شود، زیرا این کار باعث ایجاد انحراف در تشخیص بیماری می‌شود، امروزه سالیانه ۱۰۰۰ مورد سرطان پستان جراحی می‌شود و کشور ما بیشترین عمل‌های جراحی را در زمینه سرطان پستان دارد.

اکبری ادامه داد: اگر پزشک معالج به ضایعه‌ای مشکوک شود می‌توان در این مرحله از تست PSA استفاده کرد، زیرا من معتقدم انجام آزمایش‌های مداخلاتی اشتباهاتی را ایجاد می‌کند. منبع: فارس برچسب ها: ناسازگاری همسر ، بروز سرطان ، تغذیه ملی

منبع: ناطقان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۹۲۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: