Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساتین»
2024-04-20@11:56:59 GMT

قیمت طلا و سکه در ۳۰ سال گذشته +جدول و نمودار

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۶۲۰۶۶

قیمت طلا و سکه در ۳۰ سال گذشته +جدول و نمودار

قیمت طلا در ۳۰ سال گذشته ، نمودار قیمت طلا در ۲۰ سال گذشته ، “نمودار” قیمت طلا در ۱۰ سال گذشته در ایران ، نمودار قیمت طلا در ۵۰ سال گذشته ، نمودار قیمت طلا در ۵ سال گذشته ، قیمت طلا در سال ۱۳۵۰ ، قیمت هر گرم طلا در سال ۷۶ ، قیمت ربع سکه سال ۱۳۷۰ ، قیمت سکه طرح قدیم ، جدول قیمت سکه در ۱۰ سال گذشته ، قیمت سکه قبل از انقلاب ، قیمت سکه در سال ۹۵ ، قیمت سکه در سال ۱۳۸۶ ، قیمت سکه از سال ۹۰ تا ۹۵ ، بالاترین قیمت سکه در چند سال اخیر ، قیمت ربع سکه سال ۸۴ ،قیمت ربع سکه تاریخ پایین ، قیمت طلای جهانی در ۵۰ سال گذشته ، جدول قیمت طلا در ۵۰ سال گذشته ، قیمت سکه طلا در سال ۱۳۵۰ ،قیمت طلا در سال ۱۳۳۰

سکه طرح قدیم

یک روی این سکه بنام علی بن ابیطالب بود شش بار تکرار «علی» به خط معقلی تزیینی در داخل یک شش ضلعی، و قید عبارت «بانک ملی ایران» در زیر آن) و بر روی دیگر آن تصویر بارگاه علی بن موسی الرضا به همراه عبارت «نخستین بهار آزادی» و تاریخ ۱۳۵۸ منقوش بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قیمت هر قطعه سکه تمام بهار طرح قدیم در سال ۵۷ معادل ۴۲۰ تومان، در سال ۵۸ معادل یکهزار و ۳۰۰ تومان، در سال ۵۹ حدود دو هزار و ۴۰۰ تومان، در سالهای ۶۰ تا ۶۲ معادل ۳ هزار و۵۰۰ تومان، در سال ۶۳ حدود ۳ هزار و ۹۰۰ تومان، در سال ۶۴ حدود ۴ هزار و ۴۱۸ تومان و در سال ۶۵ حدود ۶ هزار و ۵۰۰ تومان بوده است.

عیار و وزن سکه طرح قدیم و جدید با هم هیچگونه تفاوتی ندارند، اما سکه طرح قدیم دیگر ضرب نمی شود و باندهای مافیایی بازار سکه هر از گاهی به بهانه نایب بودن آن را از بازار جمع می کنند و پس از کسب سودهای فراوان دوباره آن را به بازار سرازیر می کنند.

سکه طرح جدید

عیار طلا: ۹۰۰ در هزار؛
وزن سکه: ۸٫۱۳۵۹۸ گرم؛
قطر سکه: ۲۲ میلیمتر؛
یک روی سکه دارای نگاره امام خمینی و قید سال ضرب (۱۳۷۰) در ذیل تصویر؛یک روی سکه دارای نگاره آرامگاه علی بن موسی الرضا امام هشتم (ع) و درج عبارت «بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران» در بالای تصویر و عبارت «بهار آزادی» در پایین تصویر.

سکه طرح جدید با تصور حضرت امام(ره) در سال ۷۴ توسط بانک مرکزی وارد بازار شد و متوسط نرخ آن در سال مذکور حدود ۴۱ هزار و ۲۵۹ تومان بود، نرخ این سکه در سال ۷۵ کاهش یافت و ۴۰ هزار و ۷۸۵ تومان شد، در سال ۷۶ نیز روند نزولی خود را ادامه داد و نرخ آن به ۳۸ هزار و ۵۱۱ تومان کاهش یافت، اما در سال ۷۷ با روندی صعودی به ۴۵ هزار تومان رسید واین روند صعودی همچنان ادامه داشت تا این در سال ۷۸ در نرخ ۵۸ هزار و ۶۱۵ تومان فروخته شد.

نیم سکه

سکه نیم بهار آزادی از سال ۷۷ توسط بانک مرکزی وارد بازار سکه کشور شده است، قیمت آن به طور متوسط در سال مذکور معادل ۲۴ هزار و ۶۴۸ تومان، در سال ۷۸ حدود ۳۳ هزار و ۷۹۰ تومان، در سال ۷۹ حدود ۳۸ هزار و ۴۴۵ تومان، در سال ۸۰ معادل ۳۶ هزار و ۱۱۵ تومان، در سال ۸۱ حدود ۳۴ هزار و ۵۹۰ تومان، در سال ۸۲ معادل ۳۹ هزار و ۹۵۰ تومان و در سال ۸۳ حدود ۴۶ هزار و ۴۷۰ تومان بوده است.

ربع سکه

ربع سکه تمام بهار آزادی نیز از سال ۷۷ یعنی از همان سالی که سکه نیم بهار وارد بازار شد، به عرصه خرید و فروش بازار سکه افزوده شد، متوسط نرخ این نوع سکه در سال مذکور ۱۳ هزار و ۸۵۰ تومان، در سال ۷۸ حدود ۱۸ هزار و ۲۱۸ تومان، در سال ۷۹ حدود ۲۲ هزار و ۴۱۹ تومان، در سال ۸۰ معادل ۲۱ هزار و ۳۱۹ تومان، در سال ۸۱ معادل ۲۱ هزار و ۶۵۷ تومان و در سال ۸۲ حدود ۲۴ هزار و ۲۳۵ تومان بوده است.

قطعوزن کل (گرم)وزن طلای خالص (گرم)حد ترخّص وزن در هزارقطر دایره (میلیمتر)عیار در ۱۰۰۰عیار در ۲۴ربع۲٫۰۳۳۲۵۱٫۸۳۰۵۹۵۵۱۰۱۶۹۰۰۲۱٫۶نیم۴٫۰۶۶۵۳٫۶۶۱۱۹۱۵۱۹۹۰۰۲۱٫۶یک۸٫۱۳۵۹۸۷٫۳۲۲۳۸۲۲٫۵۲۲۹۰۰۲۱٫۶سکه گرمی

سکه گرمی نیز به عنوان دیگر سکه ضرب و منتشر شده توسط بانک مرکزی است که از بهمن ماه سال ۱۳۸۹ با قیمت ۴۴ هزار و ۷۰۰ تومان وارد بازار شد و هم اکنون نرخ آن به حدود ۷۷ هزار تومان رسیده است.

نرخ سکه ها روزانه توسط بانک مرکزی اعلام می شود، این نرخ ها بر اساس قیمت طلای جهانی است، البته تحولات بازار نفت و طلا و برخی مسائل سیاسی و اقتصادی نیز در نرخها تاثیرگذار است.

قیمت جهانی طلا (قیمت جهانی طلا به صورت یک اونس (۳۱٫۱۰۳ گرم) طلای خالص اعلام می‌شود)؛

ارزش دلار به ریال (در دوره‌هایی که دلار با چند نرخ متفاوت عرضه می‌شود، معیار قیمت دلار در بازار است)؛

هزینه ضرب سکه توسط بانک مرکزی (تقریباً معادل هفت‌هزار تومان، طبق برآورد سال ۱۳۸۶)؛

کارمزد عرضه سکه در بانک (تقریباً معادل پانصد تومان، طبق برآورد سال ۱۳۸۷)؛

مالیات بر ارزش افزوده (این مالیات در هنگام عرضه سکه از بانک به خریداران محاسبه می‌شود و در معاملات سکه مجدداً محاسبه نمی‌شود)

قیمت ارز و مسکوک طلا را در بازار آزاد تهران در ۳۰ بهمن ماه ۱۳۴۰

سکه پهلوی ۸۸ تومان

نیم پهلوی ۴۴ تومان

ربع پهلوی ۲۳ تومان

شمش طلا هر مثقال ۴۴ تومان

قیمت انواع مسکوک در بازار تهران در سال ۵۸ به شرح زیر بود:

ربع پهلوی ۳۲۰ تومان

نیم پهلوی ۶۷۵ تومان

یک پهلوی ۱۴۰۰ تومان

دونیم پهلوی ۳۵۰۰ تومان

پنج پهلوی ۷۰۰۰ تومان

ده پهلوی ۱۶۰۰۰ تومان

یک بهار آزادی ۱۵۰۰ تومان

سالقیمت سکه قدیم (تومان)قیمت سکه جدیدقیمت نیم سکهقیمت ربع سکه
۵۷۴۲۰۵۸۱۵۰۰۵۹۲۴۰۰۶۰۳۵۰۰۶۱۳۵۰۰۶۲۳۵۰۰۶۳۳۹۰۰۶۴۴۴۱۸۶۵۶۵۰۰۶۶۱۱۲۵۷۶۷۹۹۳۹۶۸۱۰۹۲۲۶۹۱۲۷۰۷۷۰۱۲۴۴۷۷۱۱۲۴۰۹۷۲۱۶۴۸۸۷۳۳۰۳۵۲۷۴۴۴۱۶۹۴۱۲۵۹۷۵۴۱۲۷۳۴۰۷۸۵۷۶۳۸۸۳۳۳۸۵۱۱۷۷۴۵۰۹۲۴۵۰۰۰۲۴۶۴۸۱۳۸۵۰۷۸۵۸۷۴۱۵۸۶۱۵۳۳۷۹۰۱۸۲۱۸۷۹۶۰۵۱۲۵۶۷۰۰۳۸۴۴۵۲۲۴۱۹۸۰۶۰۸۲۰۵۴۳۸۸۳۶۱۱۵۲۱۳۱۹۸۱۶۹۹۶۰۶۲۹۰۱۳۴۵۹۰۲۱۶۵۷۸۲۸۶۱۵۰۷۶۵۸۰۳۹۹۵۰۲۴۲۳۵۸۳۱۰۴۵۳۷۹۰۱۶۰۴۶۴۷۱۲۸۲۳۹۸۴۱۲۲۸۹۰۱۰۶۶۰۰۵۴۴۷۰۳۲۱۳۰۸۵۱۶۷۹۶۷۱۴۴۲۱۰۷۲۶۰۰۳۷۷۰۳۸۶۱۹۰۶۷۸۱۷۲۸۷۰۸۸۲۵۰۴۶۹۷۹۸۷۲۳۱۶۴۹۲۰۵۳۸۰۱۰۵۰۰۰۵۴۱۰۱۸۸۲۸۸۰۰۰۲۷۰۰۰۰۱۳۶۰۰۰۷۰۰۰۰۸۹۴۳۵۰۰۰۳۸۳۰۰۰۱۹۵۰۰۰۱۰۶۰۰۰۹۰۸۰۲.۰۰۰۷۹۹.۰۰۰۳۹۴.۰۰۰۲۰۸.۰۰۰۹۱۱.۳۴۵.۰۰۰۱.۳۷۷.۰۰۰۷۰۵.۰۰۰۴۲۸.۰۰۰۹۲۹۵۰.۰۰۰۹۵۳.۰۰۰۵۰۵.۰۰۰۲۸۳.۰۰۰۹۳۹۴۲.۰۰۰۹۴۵.۰۰۰۵۰۲.۰۰۰۲۸۰.۰۰۰۹۴۱.۰۱۲.۰۰۰۱.۰۱۰.۰۰۰۵۲۲.۰۰۲۸۱.۰۰۰۹۵۱.۱۸۶.۰۰۰۱.۱۹۸.۰۰۰۷۱۹.۰۰۰۳۸۹.۰۰۰۹۶۱.۵۷۳.۰۰۰۱.۶۲۰.۰۰۰۷۸۴.۰۰۰۴۹۸.۰۰۰۹۷۲.۱۶۰.۰۰۰۲.۲۳۸.۰۰۰۱.۱۱۶.۰۰۰۶۳۵.۰۰۰بررسی قیمت جهانی طلا در ۵۰ سال گذشته

جریان شناسی تاریخی بازار طلا از سال ۱۹۷۱ نشان می‌دهد قیمت جهانی طلا طی ۳۹ سال ۴۰ برابر شده و از ۳۵ دلار در این سال به ۱۴۱۴ دلار در نوامبر ۲۰۱۰ رسیده است.

رویترز طی گزارشی از سیر تحولات قیمت جهانی طلا از اوایل دهه ۱۹۷۰ میلادی تا سال ۲۰۱۰ اعلام کرد قیمت طلا در سال ۱۹۷۱ بالغ بر ۳۵ دلار در هر اونس بود که این رقم فقط طی ۳۹ سال ۴۰ برابر شده و به ۱۴۱۴ دلار رسیده است:

اوت ۱۹۷۱: ریچارد نیکسون رییس‌جمهور وقت آمریکا ارتباط طلا با دلار را که از سال ۱۹۴۴ بر اساس پیمان برتون وودز برقرار شده بود از بین برد و قیمت طلا در آن تاریخ به ۳۵ دلار در هر اونس رسید.

اوت ۱۹۷۲: آمریکا ارزش دلار را کاهش داد و قیمت طلا به ۳۸ دلار در هر اونس رسید.

مارس ۱۹۷۳: اکثر قدرت‌های اقتصادی جهان سیستم ارزی شناور را اجرا کردند.

مه ۱۹۷۳: آمریکا بار دیگر ارزش دلار را کاهش داد و قیمت طلا به ۲۲/۴۲ دلار رسید.

ژانویه ۱۹۸۰: طلا به رکورد بی سابقه ۸۵۰ دلار رسید. رشد نرخ تورم در پی افزایش قیمت نفت، دخالت نظامی شوروی در افغانستان و تاثیرات انقلاب اسلامی ایران مهم‌ترین علل افزایش قیمت جهانی طلا بود.

اوت ۱۹۹۹: قیمت جهانی طلا به کمتر از ۷۰/۲۵۱ دلار رسید. نگرانی از تصمیم بانک‌های مرکزی جهان برای کاهش ذخایر طلا و فروش بیشتر طلا از سوی شرکت‌های معدنی تاثیر زیادی در کاهش قیمت طلا داشت.

اکتبر ۱۹۹۹: قیمت طلا به بالاترین حد خود در دو سال رسید و از مرز ۳۳۸ دلار در هر اونس گذشت. تصمیم ۱۵ بانک مرکزی اروپایی برای اعمال محدودیت در فروش طلا مهم‌ترین علت این افزایش قیمت بود.

فوریه ۲۰۰۳: قیمت طلا به بالاترین حد خود در چهار سال و نیم قبل از آن رسید. اشغال نظامی عراق توسط آمریکا مهم‌ترین علت افزایش قیمت طلا بود.

دسامبر ۲۰۰۳ و ژانویه ۲۰۰۴: قیمت طلا به بالای ۴۰۰ دلار رسید. افزایش تقاضا از سوی سرمایه‌گذاران بین‌المللی مهم‌ترین عامل افزایش قیمت طلا بوده است.

نوامبر ۲۰۰۵: قیمت طلا برای نخستین بار از سال ۱۹۸۷ به بیش از ۵۰۰ دلار رسید.

آوریل ۲۰۰۶: قیمت جهانی طلا از مرز ۶۰۰ دلار گذشت و به بالاترین رکورد خود از سال ۱۹۸۰ رسید. افزایش تنش‌های سیاسی در جهان و کاهش ارزش دلار مهم‌ترین عوامل رشد قیمت طلا بوده است.

مه ۲۰۰۶: قیمت طلا به بیش از ۷۳۰ دلار در هر اونس رسید. افزایش تنش در خصوص برنامه هسته‌ای ایران و کاهش ارزش دلار تاثیر زیادی در افزایش قیمت طلا داشت.

ژوئن ۲۰۰۶: قیمت طلا با ۲۶ درصد کاهش به ۵۴۳ دلار رسید. فعالیت‌های سفته‌بازی تاثیر زیادی در کاهش قیمت جهانی طلا داشت.

۷ نوامبر ۲۰۰۷: قیمت طلا به بیش از ۴۰/۸۴۵ دلار رسید که این رقم در ۲۸ سال گذشته بی سابقه بوده است.

دوم ژانویه ۲۰۰۸: قیمت طلا به بالای ۸۵۰ دلار رسید.

۱۳ مارس ۲۰۰۸: قیمت طلا برای نخستین بار در تاریخ به بیش از ۱۰۰۰ دلار رسید.

۱۷ مارس ۲۰۰۸: قیمت طلا به بیش از ۸۰/۱۰۳۰ دلار رسید.

۱۷ سپتامبر ۲۰۰۸: قیمت جهانی طلا ۹۰ دلار دیگر افزایش یافت.

۲۰ فوریه ۲۰۰۹: قیمت طلا به ۴۰/۱۰۰۵ دلار در هر اونس رسید. بحران اقتصادی و مالی آمریکا و جهان تاثیر زیادی بر نوسانات قیمت جهانی طلا در این مدت داشته است.

۲۴ آوریل ۲۰۰۹: چین اعلام کرد میزان ذخایر طلای خود را از سال ۲۰۰۳ تاکنون ۷۵ درصد افزایش داده است و این ذخایر به بیش از ۱۰۵۴ تن رسیده است.

۷ اوت ۲۰۰۹: بانک‌های مرکزی اروپا توافق نامه مربوط به محدود کردن فروش طلا را به مدت ۵ سال دیگر تمدید کردند.

۸ سپتامبر ۲۰۰۹: قیمت طلا برای نخستین بار از فوریه ۲۰۰۹ به سوی ۱۰۰۰ دلار در هر اونس حرکت کرد. نگرانی از روند رشد و رونق اقتصادی جهان مهم‌ترین عامل این مساله بوده است.

اول دسامبر ۲۰۰۹: قیمت طلا برای نخستین به بالای ۱۲۰۰ دلار رسید.

سوم دسامبر ۲۰۰۹: قیمت طلا به بیش از ۱۰/۱۲۲۶ دلار رسید. کاهش ارزش دلار و تصمیم بانک‌های مرکزی جهان برای افزایش ذخایر طلا مهم‌ترین عوامل رشد فزاینده قیمت طلا بوده است.

۱۱ مه ‌۲۰۱۰: قیمت طلا به رکورد جدید ۱۲۳۰ دلار رسید.

۲۱ ژوئن ۲۰۱۰: قیمت جهانی طلا به بیش از ۹۰/۱۲۶۴ دلار رسید. نگرانی از وضعیت بازارهای مالی و ادامه روند نزولی ارزش دلار مهم‌ترین علل افزایش قیمت طلا بوده است.

۱۴ سپتامبر ۲۰۱۰: قیمت طلا به رکورد جدید ۷۵/۱۲۷۴ دلار رسید که نشانگر نااطمینانی‌های جدیدی در خصوص وضعیت اقتصادی جهان بوده است.

۱۶ تا ۲۲ سپتامبر ۲۰۱۰: قیمت طلا به بیش از ۱۰/۱۲۹۶ دلار رسید. تصمیم فدرال رزرو آمریکا مبنی بر تزریق ۶۰۰ میلیارد دلار دیگر به اقتصاد بحران زده این کشور علت اصلی افزایش قیمت طلا بوده است.

۲۷ سپتامبر ۲۰۱۰: قیمت طلا برای نخستین بار به بیش از ۱۳۰۰ دلار رسید.

۷ اکتبر ۲۰۱۰: قیمت جهانی طلا به بیش از ۱۳۶۰ دلار رسید. ادامه روند نزولی ارزش دلار پایین بودن نرخ بهره بانکی در آمریکا و تزریق نقدینگی بیشتر در اقتصاد آمریکا تاثیر زیادی در این روند داشته است.

۱۳ اکتبر ۲۰۱۰: قیمت جهانی طلا به بیش از ۱۳۷۵ دلار رسید.

۹ نوامبر ۲۰۱۰: قیمت طلا همچنان به روند صعودی خود ادامه داد و به ۱۴۱۴ دلار در هر اونس رسید.

۱۹۶۷$۳۵.۵۰۱۹۶۸$۴۳.۵۰۱۹۶۹$۴۱.۰۰۱۹۷۰$۳۸.۹۰۱۹۷۱$۴۴.۶۰۱۹۷۲$۶۳.۸۴۱۹۷۳$۱۰۶.۴۸۱۹۷۴$۱۸۳.۷۷۱۹۷۵$۱۳۹.۲۹۱۹۷۶$۱۳۳.۷۷۱۹۷۷$۱۶۱.۱۰۱۹۷۸$۲۰۸.۱۰۱۹۷۹$۴۵۹.۰۰۱۹۸۰$۵۹۴.۹۰۱۹۸۱$۴۰۰.۰۰۱۹۸۲$۴۴۷.۰۰۱۹۸۳$۳۸۰.۰۰۱۹۸۴$۳۰۸.۰۰۱۹۸۵$۳۲۷.۰۰۱۹۸۶$۳۹۰.۹۰۱۹۸۷$۴۸۶.۵۰۱۹۸۸$۴۱۰.۱۵۱۹۸۹$۴۰۱.۰۰۱۹۹۰$۳۸۶.۲۰۱۹۹۱$۳۵۳.۱۵۱۹۹۲$۳۳۳.۰۰۱۹۹۳$۳۹۱.۷۵۱۹۹۴$۳۸۳.۲۵۱۹۹۵$۳۸۷.۰۰۱۹۹۶$۳۶۹.۰۰۱۹۹۷$۲۸۷.۰۵۱۹۹۸$۲۸۸.۷۰۱۹۹۹$۲۹۰.۲۵۲۰۰۰$۲۷۲.۶۵۲۰۰۱$۲۷۶.۵۰۲۰۰۲$۳۴۲.۷۵۲۰۰۳$۴۱۷.۲۵۲۰۰۴$۴۳۵.۶۰۲۰۰۵$۵۱۳.۰۰۲۰۰۶$۶۳۵.۷۰۲۰۰۷$۸۳۶.۵۰۲۰۰۸$۸۶۹.۷۵۲۰۰۹$۱,۰۸۷.۵۰۲۰۱۰$۱,۴۲۰.۲۵۲۰۱۱$۱,۵۳۱.۰۰۲۰۱۲$۱,۶۶۴.۰۰۲۰۱۳$۱,۲۰۴.۵۰۲۰۱۴$۱,۱۹۹.۲۵۲۰۱۵$۱,۰۶۰.۰۰۲۰۱۸$۱,۲۹۸.۷۲

نمودار قیمت طلا در ۵۰ سال گذشته

ساتین

منبع: ساتین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت saten.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساتین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۶۲۰۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: