Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا- آسوشيتدپرس در گزارشي به اين موضوع پرداخت که کره شمالي چگونه آزمايش هاي خود را انجام مي دهد و اينکه چرا اين امر را ادامه مي دهد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري آريا، آسوشيتدپرس در گزارشي از توکيو درباره آزمايش هاي موشکي کره شمالي نوشت: بياييد فرض کنيم شما کره شمالي هستيد و بمبي هسته اي داريد که شديدا به دنبال آزمايش کردن آن هستيد و باز هم فرض کنيم ترجيح مي دهيد بخشي از جزئيات حساس محرمانه بماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فيزيکدان ها، زمين شناسان، تحليلگران تصاوير، تعدادي از بهترين ارتش هاي جهان و مراکز هاي نظارتي که توسط سازمان هاي غير انتفاعي ايجاد شده است؛ شکست دادن همه اين فناوري ها که عليه شما صف آرايي کرده است پيروزي کمي به شمار نمي رود. ولي در نهايت ظاهرا به نظر مي رسد همه اين متخصصان به چيز چندان زيادي دست نمي يابند. طي 10 سال گذشته اين مطلب مشخص شد که تعيين کردن بخشي از جزئيات مهم مربوط به آزمايش هسته اي کره شمالي که يک دشمن علاقه مند به دانستن آنها است، کار دشواري است. به سبب افزايش فعاليت ها در سايت آزمايشي کره شمالي، نگراني ها از نزديک بودن يک آزمايش ديگر در حال افزايش يافتن است ولي اين فعاليت ها مي تواند اقدامي ساختگي با هدف ايجاد نگراني بي مورد باشد. در زير نگاهي داريم به اينکه کره شمالي چگونه آزمايش هاي خود را انجام مي دهد و اينکه چرا اين امر را ادامه مي دهد.
تونل هاي کوه منتپ (MOUNT MANTAP)
کره شمالي پنج آزمايش هسته اي انجام داده که همگي در اعماق يک کوه از جنس گرانيت در منطقه اي دور دست موسوم به کوه منتپ بوده است. مکان اين سايت آزمايشي را همه مي دانند. اين محل، هدفي مطلوب براي ماهواره هاي تجسسي است. کره شمالي نيز در فيلمي تبليغاتي در سال 2010 به معرفي اين مکان پرداخت. در ميانه اين کوه که 2205 متر ارتفاع دارد سه ورودي اصلي به درون تونل هايي افقي وجود دارد. اين تونل ها حدود يک کيلومتر يا بيشتر طول دارند. مطالعات روي تونلي که براي آزمايش دوم استفاده شده بود نشان داد اين تونل به شکل قلاب ماهيگيري است. اين آزمايش در سال 2009 انجام شد و در فيلم تبليغاتي کره شمالي به آن پرداخته شد. بمب در دورترين بخش تونل قرار داده شد. زاويه هاي و گوشه هاي بخش قلابي شکل اين تونل براي انحراف و گرفتن بخش اعظم قدرت انفجار به کار مي رود. اين تونل 9 يا 10 گوشه تيز با تيغه هاي حائل و بن بست دارد تا از اين طريق قدرت جذب افزايش يابد. براي جلوگيري از فرار مواد پرتاب شده به درون اتمسفر و نيز مهار بيشتر انفجار، ترکيبي از سيمان با شن و ماسه و يا ساير مواد براي بستن بخش هاي مختلف تونل استفاده مي شود. جديدترين آزمايش احتمالا در 700 متري زير کوه صورت گرفت. کره شمالي همواره آزمايش هاي خود را بين ساعات هشت تا 10 صبح انجام داده است.
مخفي کاري کره شمالي
کار مخفي نگه داشتن اولين آزمايش خود را در سال 2006 خوب انجام نداد. گازهاي شناسايي شده در اتمسفر زمين به دانشمندان کمک کرد به اين نتيجه برسند که پيونگ يانگ بمب پلوتونيوم آزمايش کرده است. داده هاي لرزه نگاري نشان داد اين آزمايش بيش از آنکه يک انفجار باشد به منزله صداي فشفشه بوده است. در سال 2009 کره شمالي تونل جديدي استفاده کرد و در نتيجه اين گازها مشاهده نشد. در سال 2013 ايزوتوپ هاي زنون شناسايي شد ولي اين کار زماني طولاني بعد از وقوع آزمايش بود. ميزان اين ايزوتوپ ها آن قدر پايين بود که نمي شد مشخص کرد آيا بمب آزمايش شده از پلوتونيوم استفاده کرده است يا از اورانيوم غني سازي شده. تعيين اين امر بسيار مهم است زيرا که ذخاير پلوتونيوم کره شمالي محدود است ولي در عوض اورانيوم طبيعي زيادي در اختيار دارد. غني سازي اورانيوم به کره شمالي اجازه مي دهد ذخاير بيشتري داشته باشد و مخفي نگه داشتن تاسيسات غني سازي اورانيوم نيز راحت تر است. باور عمده بر اين است که کره شمالي هر دو را آزمايش کرده است. کره شمالي اعلام کرده ژانويه سال قبل يک بمب هيدروژني آزمايش کرده است. سپتامبر گذشته نيز اين کشور قدرتمندترين بمب خود را تا کنون آزمايش کرد. اين کشور ادعا مي کند اين آزمايش نشان داد پيونگ يانگ مي تواند کلاهک هسته اي را روي يک موشک بالستيک دور برد قرار دهد.
ديويد آلبرايت، فيزيکدان و موسس سازمان غيردولتي موسسه علم و امنيت بين الملل در واشنگتن دي سي مي گويد در شرايطي که شواهد بهتري نباشد، هيچ يک از اين ادعاها را نه مي توان تاييد و نه رد کرد. به گفته وي «شواهد کنوني نمي تواند ماهيت آزمايش را تعيين کند.»
ارزيابي تبعات
هر آزمايش موجي از انتقاد و تحريم هاي شديدتر احتمالي و يا حداقل اجراي جدي تر تحريم هاي اعمال شده را با خود به همراه مي آورد. ولي کره شمالي بارها اعلام کرده است ايجاد توان بازدارندگي هسته اي را براي مقابله با آنچه که اين کشور تهديد ناشي از تهاجم تحت هدايت آمريکا مي داند بخش اصلي راهبرد دفاع ملي خود قرار داده است. اندکي تظاهر و خودنمايي نيز از منظر نظامي مي تواند سود زيادي داشته باشد. نشانه هاي مشخص بهبود نيز در آزمايش هاي کره شمالي ديده مي شود. درباره قدرت انفجاري واقعي آزمايش ها نيز بحث ها ادامه دارد، و اين هم جز آندسته از جزئياتي است که تعيين دقيق آن مشخص نيست با اين حال اين امر نيز شاهد روندي رو به رشد بوده است به گونه اي که قدرت انفجاري جديدترين آزمايش اين کشور بين ده تا 30 کيلوتن بود. براي مقايسه مي توان گفت بمبي که روي هيروشيما انداخته شد قدرت انفجاري حدود 20 کيلوتن داشت.
آلبرايت گفت از اين مسئله نگران است که کره شمالي در حال تلاش براي تسلط يافتن بر کاربرد مواد بمب هاي گرما هسته اي يا هيدروژني است از قبيل ليتيوم-6 با گريد تسليحاتي.
به گفته وي کره شمالي احتمالا در حال بررسي طرح هاي جديد گداخت هسته اي است از قبيل بمب هاي داراي هسته ترکيبي پلوتونيوم و اورانيوم غني سازي شده. نتيجه اين کار بمب هاي کوچکتر ولي به مراتب کشنده تر است که کاربرد آنها روي موشک ها نيز راحت تر خواهد بود. به عبارت ديگر بايد منتظر آزمايش هاي بيشتر باشيم.



منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۶۷۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: