Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-20@01:02:16 GMT

قوه قضائیه نباید خود را پشت پرونده ها پنهان کند

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۷۰۲۷۸

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه گفت: قوه قضائیه نباید خود را در دادگاه و پشت پرونده ها پنهان کند بلکه باید با حضور در جامعه به مسائلی مانند تعیین مجازات های جایگزین بیاندیشد.

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، محمدباقر الفت روز شنبه در مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره ملی ایده ها و فرصت ها در صندوق نوآوری و شکوفایی، نگاه اجتماعی کنونی دستگاه قضا به مسائل را محصول تفکر رئیس قوه قضاییه دانست و اظهار داشت: این جشنواره آخرین جشنواره در دوره مسئولیت آیت الله آملی لاریجانی است و وی فرصتی را فراهم کرد تا دستگاه قضا به سمت چنین فعالیت هایی حرکت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این مقام مسئول در دستگاه قضایی ابراز امیدواری کرد نگاه اجتماعی قوه قضائیه به مسائل همچنان تقویت شود و چنین چشمه هایی خشک و به فراموشی سپرده نشود.

الفت برگزاری جشنواره ملی ایده ها و فرصت ها را بزرگترین کمک به کنترل آسیب های اجتماعی دانست و گفت: کار اجتماعی با سرمایه گذاری و از خودگذشتگی ممکن است. بنابراین نفع مادی تعجب آور است ولی می توان از نفع مادی به عنوان مشوق جوانان استفاده کرد و به دامنه فعالیت های نوآورانه اضافه کرد.
سرهنگ عین الله جهانی معاون اجتماعی راهور ناجا نیز در این جشنواره به حوادث رانندگی اشاره کرد و گفت: حوادث و تصادفات رانندگی در سال گذشته جان 16 هزار و 201 نفر از هموطنان ما را گرفت و 335 هزار نفر نیز مجروح شدند.

وی با بیان اینکه حوادث و عوارض آن هفت درصد تولید ناخالص ملی کشور را می بلعد، به موضوع همیاران پلیس اشاره کرد و افزود: در حال حاضر10 میلیون نفر همیار پلیس داریم و باید دید از این ظرفیت 10 میلیون نفری چگونه می توان برای پیشگیری از تخلفات رانندگی بهره برد.
این مقام مسئول در پلیس راهور ناجا با بیان اینکه همیاران پلیس، 18 درصد در کاهش تخلفات رانندگی موثر هستند گفت: در سیزدهمین کنفرانس بین المللی پیشگیری از مصدومیت های ناشی از حوادث رانندگی که در تایلند برگزار شد، تولیدات کشور ما از بین 130 کشور جهان رتبه دوم را بدست آورد که در کشور خودمان باید برای تبلیغ آن هزینه بپردازیم.

رضا انصاری نماینده مجلس شورای اسلامی نیز گفت: اگر بخواهیم از منظر اجتماعی به مسائل اقتصادی نگاه کنیم، برگزاری چنین جشنواره هایی می تواند گره گشا باشد تا فرصتی برای ایده ها ایجاد شود و ما به عنوان نمایندگان مردم بتوانیم نظرات پژوهشگران را در کمیسیون صنایع و معادن مجلس پیگیری کنیم.
وی افزود: مسئولان دولتی همچون وزیر ارتباطات و صندوق نوآوری در دولت می توانند هم اندیشی هایی در این زمینه داشته باشند.

نماینده مردم داراب با اشاره به شاخص های اقتصاد جهانی گفت: از برنامه چهارم توسعه کشور مبحثی با عنوان اقتصاد دانایی محور مطرح شده و همانگونه که رهبر معظم انقلاب تاکید کردند باید از اقتصاد مونتاژ به اقتصاد نوآور حرکت کنیم.
وی از ضرورت تشکیل اتاق های فکر برای حمایت از پژوهش های نوآورانه سخن گفت و افزود: معاونت اجتماعی قوه قضاییه فرصتی را برای هم اندیشی در این زمینه فراهم کرده ولی باید این هم اندیشی ها با کمیسیونهای مجلس و دولت نیز ایجاد شود.

مهدی افتخاری دبیر شورای ارتقای آگاهیهای عمومی، اطلاع رسانی و افکارسنجی قوه قضائیه نیز با ارائه گزارشی از روند برگزاری این جشنواره گفت: ۲۷۰ طرح به جشنواره رسید و پس از ارزیابی ۱۹۰ طرح ۱۵ تیم انتخاب شد.
وی افزود: ۷۸ ایده از استان خراسان رضوی، ۷۳ طرح از استان تهران و ۲۳ ایده از استان البرز بیشترین طرح های رسیده از سراسر کشور است.
در پایان این مراسم از برگزیدگان تجلیل شد.

در چهارمین جشنواره ملی ایده ها و فرصت ها با محوریت کار آفرینی اجتماعی ۱۵ تیم برگزیده به رقابت پرداختند.
جوایز این جشنواره در دو بخش آزاد و دانش آموزی اعلام شد که به سه تیم بخش آزاد مبلغ 6 میلیون، چهار میلیون و سه میلیون تومان پرداخت می شود و به یک تیم از بخش دانش آموزی سه میلیون تومان اهدا می شود.
محورهای این جشنواره شامل سه محور اصلی آسیب ها و جرائم فضای مجازی، جرائم اقتصادی و امور حقوقی می باشد و یک بخش ویژه به پذیرش ایده ها در حوزه های طراحی نرم افزار تلفن همراه، نرم افزار رایانه ای، بازی رایانه‌ای، اسباب بازی و پویانمایی اختصاص دارد.

در محور آسیب های فضای مجازی مسائلی همچون سرقت اطلاعات شخصی، امنیت پرداخت های الکترونیک، شناسایی هویت متخلفان در فضای مجازی، حریم خصوصی و هرزه نگاری مجازی بررسی می شود.
در محور جرائم اقتصادی به موضوع های اختلاس، ارتشاء، تبانی در معاملات دولتی، پولشویی، امور بیمه، جعل سند عادی و رسمی، امور بانکی و معوقات بانکی، شفافیت مالی، کلاهبرداری از طریق فروش مال غیر، کلاهبرداری اینترنتی و کلاهبرداری با شیوه مهندسی اجتماعی مورد بررسی قرار می گیرد.

در محور حقوقی نیز به مسائلی همچون مشاوره های حقوقی، استخدام وکیل مناسب، دریافت آموزش حقوقی، ارائه آگاهی حقوقی، بهینه سازی روندهای رسیدگی به پرونده ها در قوه قضاییه پرداخته می شود.
رقابت ۱۵ گروه در روزهای اخیر انجام شده و امروز نظر هیات داوران اعلام شد.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۷۰۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: