Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس دانشگاه تبریز تصریح کرد: دانشگاه تبریز بیش از 70 سال قدمت دارد و در طول این سال‌ها همواره در تحولات اجتماعی کشور اثرگذار بوده است، دانشجویان این دانشگاه نقش اساسی در پدید آمدن انقلاب اسلامی داشتند.

به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، میررضا مجیدی در کنفرانس ملی توسعه اجتماعی، الزامات، موانع و راهکارها" با اشاره به نقش دانشگاه تبریز در تحولات کشور، اظهار کرد:  یکی از محورهای اساسی در به وجود آمدن قیام 29 بهمن، دانشجویان، به عنوان سفیران و پیام رسانان انقلاب اسلامی بودند، مردم ایران پس از جریان مشروطه قدم در راه توسعه گذاشت و اندیشه‌های مختلف وارد مبارزه شدند و دانشجویان نیز به عنوان سربازان امام(ره) وارد عرصه شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه  اگر دانشگاه نبود، فرمایشات امام (ره) از تهران فراتر نمی‌رفت، ادامه داد: دانشگاه تبریز اولین دانشگاهی بود که بعد از پیروزی انقلاب بسته شد و دانشجویان در کنار عموم مردم در راهپیمایی‌ها شرکت کردند، به هنگام تشکیل سپاه و جهاد دانشگاهی، دانشجویان هسته اولیه بودند و با حضور در هشت سال دفاع مقدس نیز در پیشبرد تخصصی آن نقش داشتند.
مجیدی با تاکید بر اینکه در طول هشت سال دفاع مقدس هر جا مشکلی پیش آمد، دانشگاه‌ها اعلام آمادگی کردند، گفت: دانشگاه‌ها در تهیه تسلیحات نظامی نیز نقش داشتند و دانشگاه تبریز اولین دانشگاهی بود که پیش از دانشگاه‌های نزدیک‌تر به جبهه، اعلام آمادگی کرد؛ به طوری که دشمن برنامه ریزی خاصی برای این دانشگاه داشت.
وی بیان کرد: اکنون دانشگاه تبریز با 800 نفر هیات علمی و کارمند و با 25 هزار دانشجو که بیش از 40 درصد از آن‌ها در مقاطع تحصیلات تکمیلی مشغول به تحصیل هستند، جزو 13 دانشگاه برتر کشور است و تعداد تولیدات علمی آن رشد چشمگیری دارد.
وی در ادامه اضافه کرد: دانشگاه در تمام دنیا محور توسعه است و دانشگاه تبریز نیز در همین راستا به سوی بین‌المللی شدن، در زمره 200 دانشگاه برتر جهان قرار گرفتن و نسل سوم شدن، حرکت می‌کند.
رییس دانشگاه تبریز یکی از راه‌های توسعه اجتماعی را عبور از جامعه سنتی به جامعه صنعتی و مدرن دانست و گفت: دسترسی به خدمات آموزشی، جمعیت باسواد، سطح بهداشت جامعه و وضعیت محیط زیست از جمله شاخص‌های توسعه اجتماعی هستند و توسعه در چهار حوزه اجتماعی، فرهنگی اقتصادی و سیاسی تعریف می‌شود.
وی امنیت و خانواده را از دیگر شاخص‌های اجتماعی عنوان کرد و افزود: توسعه خانواده به عنوان رکن اساسی و زن به عنوان ستون فقرات آن باید مورد توجه قرار گیرد، وضعیت سوریه، عراق، افغانستان و لیبی از نظر امنیتی بر همه مشخص است، اما ما هزینه‌های زیادی برای امنیتی کنونی داده‌ایم که باید آن‌ها را مطرح کنیم.
وی تصریح کرد: انقلاب اسلامی ایران حرکتی برای توسعه اجتماعی بود، اما از آنجایی که نتوانستیم توسعه پایدار ایجاد کنیم با مشکل مواجه شدیم، با وجود مشکلاتی مثل حاشیه نشینی نمی‌توان توسعه ایجاد کرد.
مجیدی در ادامه تبدیل نظام دیکتاتوری به نظام مردم سالاری دینی را از عمده اهداف انقلاب اسلامی ایران عنوان کرد بود و متذکر شد: بدون مردم نمی‌توانیم برنامه‌هایمان را اجرا کنیم و سمن‌ها می‌توانند محور توسعه باشند، نهادهایی مثل آموزش و پرورش نیز امروز باید از دروس حفظی به سمت تدبیر و عقلانیت حرکت کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با وجود جنگ و مشکل در گذشته، مردم امید و اعتماد داشتند، اما امروز در این مورد هم مشکل داریم، همانطوری که جنگ را بدون دادن یک وجب خاک به پایان رساندیم، باید امروز هم مردم را امیدوار کنیم و الگوی پیشرفت اسلامی-ایرانی را که از سوی رهبر معظم انقلاب مطرح شده است را مورد توجه قرار دهیم.
انتهای پیام انتهای پیام

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۰۷۷۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: