Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بسیج از کردستان، محمدفرید سپری اظهار داشت: از چند سال قبل یک گروه از بخش زراعت دانشگاه کردستان در خصوص کاشت محصولات کشاورزی با نیاز آبی کم فعالیت می‌کنند و یکی از اعضای این گروه به نام فرزاد حسین پناهی موفق شد، روش کشت سیب زمینی با نیاز آبی کم را ابداع کنند.

وی افزود: این روش در سطح یک هکتار مزرعه آزمایشی در شهرستان دهگلان کشت شده و نتایج مطلوبی از آن در مقایسه با روش‌های قبلی حاصل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



سپری تاکید کرد: در این روش، کشت محصول در پاییز (آبان ماه) و پس از بارش‌های پاییزه صورت می‌گیرد و در اوایل تابستان نیز برداشت محصول انجام می‌شود.

وی یادآور شد: در این روش که به آن روش انتظاری نیز گفته می‌شود بذر غده‌ای بدون نیازی به آبیاری اولیه کاشته و تا پایان بارش‌های بهاره نیز آبیاری نمی‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه کردستان و مبتکر این روش کشت سیب زمینی گفت: در روش‌های سنتی و معمول سیب زمینی برای هر هکتار ۱۱ تا ۱۳ هزار مترمکعب آب نیاز است، اما در این روش هر هکتار به پنج هزار مترمکعب آب نیاز دارد.

فرزاد حسین پناهی افزود: این روش برای کشت این محصول در دشت‌های قروه و دهگلان که از دشت‌های ممنوعه استان کردستان هستند و ۹۰ درصد کشت سیب زمینی در این منطقه است، می‌تواند بسیار مناسب باشد.

وی اضافه کرد: این روش در چهار سال گذشته به صورت آزمایشی کشت شد و نتایج مطلوبی از آن حاصل گردید که میانگین برداشت سیب زمینی در این روش پنج تُن بیشتر از روش‌های سنتی و حدود ۳۷ تُن در هر هکتار است.

حسین پناهی یادآور شد: یکی از نقاط قوت دیگر این روش کشت، برداشت زودهنگام محصول (اوایل تابستان) است حال آنکه در روش‌های سنتی، برداشت سیب زمینی اوایل پاییز انجام می‌شود.

وی اظهار داشت: این برداشت زودهنگام باعث می‌شود فروشندگان سیب زمینی تازه را از استان‌های جنوبی وارد نکنند و هزینه‌های حمل نیز روی قیمت تمام شده تاثیر نداشته باشد.

هم اکنون کشاورزان ایران ۴۷ رقم سیب زمینی را در اراضی خود کشت می‌کنند که ارقامی مانند بامبا، بُرن، سانته، سانتا، فونتانا، مارسونا و میلوان از ارقام زودرس کشت شده در مزارع کردستان است.

سالانه بیش از ۹ هزار هکتار از اراضی آبی کردستان به کشت سیب زمینی اختصاص می‌یابد و حدود یک هزار و ۹۰۰ بهره بردار این محصول در این استان فعالیت می‌کنند.

کردستان با ۳۰۰ هزار تُن تولید سیب زمینی رتبه چهارم تولید این محصول در کشور را به خود اختصاص داده است.
استان کردستان یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۸۹۶ هزار و ۲۳۵ هکتار اراضی دیم معادل ۸۸ درصد و ۱۲۱ هزار اراضی آبی معادل ۱۲ درصد دارد.

انتهای پیام/۷۷۲۷

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۱۰۲۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: