Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - ساري - ايرنا - معاون موسسه تحقيقات برنج کشور مستقر در آمل از توليد و توزيع يکهزار و 600تن بذر گواهي شده انواع ارقام بومي طارم و پرمحصول خبر داد و گفت: توليد بذر گواهي شده براي سال زراعي جاري نسبت به سال گذشته 2 برابر شده است.

به گزارش ايرنا، بذر گواهي شده (certified seed) به بذري گفته مي شود که تحت نظر کارشناسان کشاورزي در زمين هاي منتخب کشت و برداشت مي شود و با هدف افزايش کميت و کيفيت توليد محصول در بسته بندي هاي خاص در اختيار کشاورزان قرار مي گيرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بذرهاي گواهي شده از کشت بذرهاي مادري يا اصيل ( registered seed) که در مراکز تحقيقاتي کشاورزي پس از سال ها مطالعه و تحقيق در ابعاد مختلف توليد مي شود، به دست مي آيد.
بر پايه آمار سازمان جهاد کشاورزي مازندران گستره شاليزارهاي استان 220 هزار هکتار است که اين مقدار زمين به حدود 12 هزار تن بذر گواهي شده نياز دارد.
عبدالرحمان عرفاني روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با بيان اينکه به دليل اطلاع رساني فراگير و مطلوب، استقبال شاليکاران مازندران به دريافت بذر گواهي شده دوچندان شده است، افزود: پارسال حدود 800تن بذر گواهي شده انواع برنج توليد و توزيع شد.
وي با بيان اينکه نيمي از بذر گواهي شده برنج ارقام محلي و مابقي نيز از ارقام پرمحصول است، ادامه داد: قيمت هر کيلو بذر گواهي شده ارقام محلي شامل طارم محلي و طارم هاشمي 9هزارو 200تومان و ارقام پرمحصول فجر ، ندا و تيسا هشت هزارو 200تومان است.
وي بيان داشت: بذر شالي گواهي شده از طريق شرکت خدمات حمايتي کشاورزي مازندران در حال توزيع است.
معاون موسسه تحقيقات برنج کشور با توضيح اينکه براي ترويج کشت برنج ارقام پر محصول دولت براي هر کيلو بذر گواهي شده تا حدود 2هزار تومان يارانه پرداخت مي کند، ادامه داد: براي نشا کاري هر هکتار 50 کيلو گرم بذر نياز است.
نخستين مرحله از فرآيند توليد برنج، خزانه گيري شالي پس از شخم و شيار است که براي هر هکتار به طور متوسط 45تا 55 کيلو بذر شالي استفاده مي شود.
عرفاني اظهار داشت: بر اساس برنامه تا پايان سال 1404توليد و توزيع بذر گواهي شده شالي در مازندران بايد به هفت هزار تن برسد تا 60 درصد از نياز استان تامين شود.
وي استقبال کشاورزان استان مازندران به استفاده از بذر گواهي شده ارقام پر محصول را مطلوب ارزيابي کرد و بيان داشت: از آنجائي که هزينه توليد ارقام محلي پايين تر و کيفيت و قيمت بازار اين نوع برنج نسبت به ارقام پر محصول بالاتر است، کشاورزان بيشتر ارقام محلي را کشت مي کنند.
**لزوم ضد عفوني کردن بذر شالي براي کنترل بيماري هاي رايج
وي با اشاره به اينکه عمده بذر شالي به صورت خود مصرفي توسط خود کشاورزان بدست مي آيد ،تصريح کرد: به همين دليل انجام ضد عفوني بذر شالي ضروري است.
اين محقق و پژوهشگر شالي مازندران از شاليکاران خواست تا درانتخاب بذر سالم دقت کرده و نسبت به ضد عفوني کردن براي کنترل بيماري هاي برنج اقدام کنند.
کارشناسان حفظ نباتات مازندران معتقدند ضدعفوني بذر شالي براي جلوگيري از بيماريهاي قارچي و باکتريايي ضروري است و به کشاورزان توصيه مي شود از سموم قارچ کش توصيه شده از قبيل، سلست، تريفمن و رورال TS استفاده شود.
بذر شالي بايد به مدت 24 ساعت در محلول آب و قارچکش قرار داده تا ضدعفوني بذر صورت گيرد و نکته مهم در استفاده از قارچ کش اين است که در اين مدت سه تا 4 بار بايد ترکيب بذر و قارچ کش مخلوط شود تا قارچ کش به همه قسمت هاي بذر آغشته شود.
بنابر توصيه کارشناسان، بذر شالي پس از 24 ساعت از آب حاوي قارچ کش بايد جدا کرده و سپس براي عمليات جوانه زني داخل گوني ريخته شود.
همچنين براي سبک و سنگين کردن بذر شالي، ابتدا بذر را در آب مي ريزيم و تمامي بذر هاي پوک روي آب جمع شده و با صافي از روي آب جدا مي شود.
معاون موسسه تحقيقات برنج کشور از شاليکاران خواست نسبت به خزانه گيري برنج در سال زراعي جاري عجله نکنند و گفت: با توجه به سرماي هوا ، بوته شالي در خزانه رويش مناسبي را نخواهد داشت و به اصطلاح علمي سن نشاء برنج در خزانه به دليل سرما و نوسانات دمايي بالا رفته و در فرايند رشد، مقاومت عليه بيماري ها و مقدار توليد دچار اختلال مي شود.
وي گفت: بذرهاي خود مصرفي و يا گواهي شده از اهميت بالايي در توليد دارند و کشاورزان بايد نسبت به انجام درست و به موقع خزانه گيري دقت لازم را داشته وبه توصيه هاي کارشناسي اهتمام کنند.
کشت برنج در مازندران از ماه اسفند هر سال با شخم و شيار و آب تخت شاليزارها آغاز مي شود و در فروردين و ارديبهشت به نشاء مي رسد.
بر اساس اعلام سازمان جهاد کشاورزي مازندران هم اکنون حدود 60درصد اراضي شاليزاري استان شخم و شيار شده است.
مازندران با توليد سالانه حدود يک ميليون تن برنج سفيد 42درصد برنج مورد نياز کشور را تامين مي کند.
6990/1899
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۱۰۳۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: