Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - سوالي که در تيتر مقاله مطرح شد، دغدغه تمام بزرگان صنعت بازي هاي ويديويي و گيمرها است. هنر کلمه ارزشمندي است و هميشه براي اثرهاي هنري و هنرمندان ارزش هاي زيادي قائل مي شوند. آيا بازي هاي ويديويي واقعاً هنر هستند؟ چه عواملي وجود دارد که منجر مي شود بازي ويديويي يک هنر باشد، يا نباشد؟
راجر ايبرت، يکي از بزرگ ترين منتقدان و فيلم نامه نويسان آمريکا، فردي بود که به پرسش «آيا بازي هاي ويديويي نوعي هنر به حساب مي آيند؟» پاسخ «خير» داد و در آخر مطلب، اکثر بازي هايي که به دستش رسيده بود تا اثبات کند بازي ويديويي هنر هستند را رقت انگيز خواند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او از لحني استفاده کرد که موجب خشم گيمر ها شد و از آن ها خواست که در خانه شان بنشينند و صبح تا شب بازي کنند و به خود تلقين نکنند که در حال تجربه اثر هنري هستند! پاراگراف آخر متن وي اين بود:
چرا گيمرها با اين شور و شدت و نگراني خواستار آن هستند که بازي هاي ويدئويي حالتي از هنر شناخته شود؟ بابي فيشر، مايکل جردن و ديک بوتکاس هيچ وقت نگفتند که فکر مي‌کنند بازي آن‌ ها نوعي هنر به حساب مي‌آيد. حتي شي‌ هوا‌ چن، برنده 500 هزار دلاري مسابقه جهاني بازي ماه جونگ در سال 2009 نيز چنين ادعايي ندارد. چرا گيمرها به اينکه به بازي‌ هايشان بپردازند و از آن‌ها لذت ببرند راضي نمي‌شوند؟ دعاي خيرم پشت سرشان خواهد بود. آيا به تائيديه نيازمندند؟ مي‌خواهند از «بازي کردن» خود در مقابل خانواده، دوست، همکار، همسر و حتي ديگر منتقدين دفاع کنند؟ مي‌خواهند قادر به اين باشند که نگاهشان را از صفحه تلويزيون بچرخانند و بگويند: «من در حال مطالعه بخش مهمي از هنر هستم؟» اگر اين جملات ارضايشان مي‌کند بگذار بگويند.
 متني که راجر نوشت زرد و توخالي نبود؛ درحدي که حتي مترجم اين مطلب خودش را در حدي نمي بيند که به مخالفت با او بپردازد و از روي تعصب، بازي هاي ويديويي را بزرگ و ارزشمند جلوه دهد. هرچه باشد او در هنر سينما و فيلم نامه نويسي جزو فعالان بزرگ است و اعتبار مقالات او نسبت به خيلي از ديگر منتقدان بالاتر جلوه مي کند.
با تمام اين اوصاف، مردم هيچ وقت به يک جواب حتمي براي پرسش «آيا بازي هاي ويديويي نوعي هنر هستند؟» نرسيدند. هنوز هم افرادي هستند که با مدرک و دليل بازي هاي ويديويي را نوعي هنر مي خوانند. هنوز هم صحبت هاي بسياري در اين باره مي شود و شايد با خواندن نظرات هر دو طرف، قضاوت خود را انجام داده باشيد.

خواندن نگرش دو طرف به نگرش خودتان در زمينه بازي هاي ويديويي و ارتباط هنر با آن کمک خواهد کرد. مطلبي که روبرويتان قرار دارد، توسط يک نويسنده ميهمان در سايت معتبر کوتاکو نوشته شده و سعي کرده به پرسش مطرح شده پاسخ دهد. 
گرانت تاوينور، در رشته فلسفه دانشگاه لينکلن تحصيل کرده. کتاب او، که «هنر بازي هاي ويديويي» نام دارد توانسته محبوبيت قابل توجهي کسب کند. به سبب مطالعات او و تحقيقاتي که در اين زمينه انجام داده، فرد شايسته اي براي جواب دادن به راجر ايبرت است. متن پيش رو که در سال 2010 و بلافاصله بعد از متن راجر ايبرت نوشته شده، بازي هاي ويديويي را زير تيغ فلسفه هنر مي برد و يک کالبدشکافي مجازي روي بخش هاي مختلف يک بازي ويديويي انجام مي دهد. با ديجياتو همراه باشيد.
مقاله جديد راجر ايبرت درباره بازي هاي ويديويي و پتانسيلي که در زمينه هنر دارد، جنجال عظيمي در اينترنت آفريد؛ نظرات از جبهه هاي مختلف سرازير مي شد و بحث ها به نقطه اوج خودش مي رسيد. اين موضوع نشان مي دهد که علاقه بسياري براي پاسخ دادن به اين سوال وجود دارد: «آيا بازي هاي ويديويي هنر هستند يا خير؟»
بسياري از مردم چنين مناظره اي را بي هدف مي خوانند. آن ها سوال ديگري را مطرح مي کنند: «چرا بايد ثابت کنيم که بازي هاي ويديويي نوعي هنر هستند؟»
هنوز پاسخ ها پيدا نشدند، اما چيزي در درونمان است که گاه گاهي خودش را بروز مي دهد و به شکل يک سوال در مي آيد: آيا هنگامي که پشت کامپيوتر يا تلويزيون هستم، يک اثر هنري تجربي مي کنم؟
نظرهاي بسياري در اين زمينه وجود دارد و هر کدام ساز خودشان را مي زنند، اما زمان آن رسيده که از نظرهاي شخصي و سلايق فردي فراتر رفت و اين موضوع را در سطح جديدي زير ذره بين گذاشت.
در حال حاضر، بازي هاي ويديويي وارد دنياي «فلسفه هنر» شدند؛ دانش آموختگان و محققان اين زمينه مي خواهند از ديد هنر، و فلسفه اش به آن سوال بزرگ پاسخ دهند.
کتاب ها و مقالات زيادي در اين زمينه منتشر شده که توسط آرون اسماتس و دومينيک لوپس به تحرير درآمده اند. کتاب خودم يعني «هنر بازي هاي ويديويي» نيز جزو همين موارد است که مي خواهند بازي هاي ويديويي را برحسب هنر، توضيح دهند.

يکي از مسائلي که مورد بررسي قرار گرفت، وضعيت بازي هاي ويديويي به عنوان يک مديوم جديد در دنياي هنر است. براي برطرف کردن ابهام ها، پاسخ به سوالات و بررسي منطقي مسائل بايد از فلسفه هنر استفاده شود.
راجر ايبرت، يکي از بزرگ ترين منتقدان و فيلم نامه نويسان آمريکا، فردي بود که به پرسش «آيا بازي هاي ويديويي نوعي هنر به حساب مي آيند؟» پاسخ «خير» داد

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۱۷۶۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: