Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-20@08:16:10 GMT

مشکلات نتانیاهو و اتهامات وی علیه لهستان

تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۲۰۱۰۷

مشکلات نتانیاهو و اتهامات وی علیه لهستان

تهران - ایرنا - اندیشکده کارنگی آمریکا در مطلبی نوشت: اتهامات بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسراییل به لهستان در خصوص همکاری این کشور با نازی ها در جریان هولوکاست می تواند احساسات یهودی ستیزانه را در اروپا افزایش دهد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، 'جودی دمپسی' از اعضای ارشد این اندیشکده پرنفوذ آمریکایی در مطلبی با عنوان 'مسبب خرابی یک نشست: اسرائیل، لهستان و گذشته' افزود: 'بنیامین نتانیاهو' نخست وزیر اسرائیل با متهم کردن لهستان در همکاری با نازی ها در حادثه هولوکاست (ماجرای قتل عام یهودیان در جریان جنگ جهانی دوم توسط نازی ها) هیچ گام مثبتی برای خودش و اسراییل برنداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در ادامه مطلب درج شده در این سومین اندیشکده پرنفوذ جهان آمده است: با توجه به رسوایی های اخیر مالی که او با آن دست به گریبان است و با توجه به انتخابات مجدد پیش رو، نتانیاهو با مشکلات بسیاری روبرو می شود.
شایان ذکر است او بارها و بارها از سوی اتحادیه اروپا به دلیل گسترش شهرک های غیر قانونی صهیونیست نشین در اورشلیم شرقی و کرانه باختری رود اردن مورد انتقاد قرار گرفته است. چنین سیاست هایی، اگر غیرممکن نکند، دستکم راه حل دو جانبه مساله اسرائیل و فلسطین را تضعیف می کند. از طرفی با حمایت بی قید وشرط دولت 'دونالد ترامپ'، نتانیاهو توانسته به لحاظ سیاسی هرآنچه می خواهد در کرانه باختری انجام دهد.
وی همچنین با پشتیبانی گروه 'ویشگراد یا V4 (یک گروه فرهنگی و سیاسی در اروپای مرکزی با عضویت 4 کشور جمهوری چک، مجارستان، لهستان و اسلواکی است که سال 1991 برای گسترش همکاری‌های نظامی، فرهنگی، اقتصادی و انرژی تأسیس شد)، به ویژه بر ورشو (پایتخت لهستان) و پراگ (پایتخت جمهوری چک) برای بلوکه کردن اقدامات شدید اتحادیه اروپا علیه سیاست های اسرائیل مقاومت می کند.
اما نتانیاهو در کمال بهت و ناباوری لهستان، این کشور را که میزبان نشستی در خصوص مسائل خاورمیانه بود را تحقیر کرد.
وی جدا از دیر رسیدن به نشست و تغییر محل نشستن خود در این همایش که میزبان لهستانی فقط می تواند چنین کاری انجام دهد، با اظهارات خود در مورد نقش لهستان در هولوکاست سبب ناراحتی مقامات این کشور شد.
نتانیاهو گفت: 'لهستان با آلمانی ها' در طول هولوکاست همکاری کردند. 'یسرائیل کاتس' سرپرست وزارت خارجه اسرائیل هم در اورشلیم پس از اظهارات نتانیاهو گفت: 'لهستانی‌ها از نوزادی یهودستیزی را با شیر مادرانشان می‌مکند'. این اظهارات برای دولت لهستان خیلی سنگین بود.
'ماتئوش موراویه ‌تسکی' نخست وزیر لهستان از این سخنان به شدت خشمگین شد. او در گفتگو با خبرنگاران سخنان کاتس را 'سزاوار سرزنش، غیرقابل قبول و نژادپرستانه' خواند و گفت: این یک نمونه نژادپرستی ضد لهستانی است.
نتیجه این تنش های لفظی آن بود که لهستان و پس از آن چک، از شرکت در نشست ویشگراد در اسرائیل در روزهای 18-19 فوریه (29 و 30 بهمن) که قرار بود در اورشلیم برگزار شود، خودداری کردند.
لغو شرکت در این نشست در راستای منافع اسرائیل نبود. چراکه در طول چند سال گذشته، روابط بین اسرائیل و V4 عمیق تر شده است. اما آنچه هنوز هم آنها را به هم نزدیک نگه می دارد، دیدگاه های مشترک این کشورها در خصوص سیاست های اتحادیه اروپا در مورد مهاجرت، وضعیت اورشلیم، امنیت، ادراکات تهدید و آنچه از روند صلح باقی مانده است.
علاوه بر این، سیاست های ملی گرایانه نتانیاهو، محدود کردن سازمان های غیر دولتی و دیدگاه کلی وی نسبت به سیاست ها و ارزش های لیبرال اتحادیه اروپا با اکثر کشورهای اروپایی های مرکزی نزدیکی دارد.
علاوه بر این، پارلمان های چک و مجارستان از شهرک سازی های غیرقانونی اسرائیل حمایت کرده اند. این دو کشور با صدور بیانیه ای مشترک، تلاش اتحادیه اروپا برای محکومیت انتقال سفارت ایالات متحده به اورشلیم را بلوکه کردند. دولت های عضو گروه ویشگراد اغلب در مورد مسائل مربوط به اسرائیل و فلسطین از رای گیری در مجمع عمومی سازمان ملل متحد خودداری می کنند. به طور خلاصه، ویشگراد به خصوص ورشو و پراگ، همواره در به چالش کشیدن سیاست های اتحادیه اروپا نسبت به اسرائیل، با یکدیگر هماهنگ بوده اند.
در مورد همکاری های اقتصادی، کشورهای عضور ویشگراد با انتقال فناوری اسرائیل به کشورهایشان همکاری های اقتصادی خود را بسیار گسترش داده اند و در قبال آن نیروی کار ارزان قیمت خود را به اسرائیل می فرستند. با این همه، گروه ویشگراد تاکنون نسبت به حمایت اتحادیه اروپا از توافق هسته ای با ایران تخطی نکرده اند و در راستای اقدامات اتحادیه اروپا گام برداشته اند.
لذا با توجه به روابط ویژه کشورهای V4 با اسرائیل و نقش آنها در اتحادیه اروپا، انتقاد آشکار نتانیاهو از لهستان گیج کننده است.
هرچند شاید یکی از دلایلی که نتانیاهو این اتهامات را به لهستان وارد کرد، در راستای تلاش های وی برای رای آوردن در انتخابات بعدی باشد، اما آیا این اتهامات می تواند سیاست های لهستان را نسبت به اسرائیل در اتحادیه اروپا تغییر دهد؟ و در مورد تاثیرات بعدی این اظهارات در لهستان و روابط آن با جامعه یهودی چه؟
یوجینیز سمولار' از مرکز روابط اروپایی در ورشو در این خصوص گفت: 'یهودیان هنوز در اینجا احساس امنیت می کنند. هرچند سخنان یهودی ستیزی به خصوص در اینترنت وجود دارد و من در مورد تاثیر آن نگرانم. اما نگاه کنید و ببینید در فرانسه چه اتفاق افتاده است. در آنجا، حملات فیزیکی به یهودیان افزایش یافته و در انگلیس وضعیت از این هم بدتر است و یهودی ستیزی در حال تبدیل شدن به پدیده ای خطرناک در گفتمان سیاسی این کشور به خصوص در حزب کارگر که حزب مخالف دولت کنونی است بدل شده است.
در نهایت فارغ از اتهامات نتانیاهو و کاتس، این مرافعه بر سر گذشته است. این دعوا بر سر چگونگی مقابله با هولوکاست است که سنت یهود و مسیحیت را نابود کرد. این سنت پیش از نابودی در تمام چارچوب ها، همزیستی این افراد را تا سال 1938 در اروپا شکل داد. اما حالا با گذشت سالهای طولانی از حادثه هولوکاست، اظهارات تند و تیز و دستاویز قرار دادن گذشته، کار چندانی برای آنچه امروزه در میان جوامع یهودی در بسیاری از کشورهای اروپایی در حال رخ دادن است انجام نمی دهد.
'بنیاد کارنگی یکی از تأثیر گذارترین بنیادهای ایالات متحده است که در سال 1911 توسط 'اندرو کارنگی' برای حمایت از توسعه دانش تأسیس گردید. ریاست این بنیاد بر عهده 'وارتان گریگوریان' فعال علمی ایرانی تبار می‌باشد'. این بنیاد آمریکایی اکنون سومین اندیشکده تاثیرگذار جهان است.
اروپام**7276 ** 1546

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۲۰۱۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: