Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-25@04:47:36 GMT

توجه بین المللی به حضور بلند پایه های ایرانی در چین

تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۲۰۲۳۸

توجه بین المللی به حضور بلند پایه های ایرانی در چین

سفر هیات بلند پایه ایرانی به چین واکنش های مختلفی از سراسر جهان داشته است.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، هیاتی بلند پایه از ایران دو روز گذشته خود را در چین گذرانده اند و این سفر توجه بین المللی را به خود جلب کرده است.

 

این سفر که برای نخستین بار در تاریخ ایران با حضور وزرایی چون وزیر نفت، وزیر امور خارجه، وزیر اقتصادی و امور دارایی و رئیس بانک مرکزی تحت ریاست رئیس مجلس شورای اسلامی انجام شده برای رسانه های جهان تازگی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در این رابطه، خبرگزاری رویترز تلاش کرده ابعاد سیاسی این سفر را برجسته تر کند.

 

براساس ترجمه ایرنا، رویترز می نویسد: دولت چین باتوجه به دیدار چند روز آینده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان از پکن، سیاست سخت ایجاد موازنه قدرت در خاورمیانه را اعمال می کند. چین به رغم وابستگی به نفت منطقه، نقش کمتری در جنگ ها و دیپلماسی خاورمیانه ایفا می کند و سعی بر این دارد که موقعیت خود در منطقه و به خصوص در دنیای عرب را بالا ببرد.

 

ملک سلمان در سال 2017 از پکن دیدار کرد و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان اواخر این هفته به چین خواهد رفت.به هر حال، چین مجبور است در راهی بدون تنش قدم بزند و پکن رابطه نزدیکی با ایران، رقیب منطقه ای عربستان سعودی دارد.

 

از سویی دیگر هم دویچه وله آلمان نیز در وبسایت فارسی خود این سفر مقامات ایرانی را مرتبط با سفر ولیعهد عربستان به پکن دانسته است.

 

همچنین یورونیوز فارسی نیز در خصوص سفر مقامات ایرانی به پکن نوشته که چین به طور سنتی حضوری جدی در تحولات و درگیری‌های خاورمیانه ندارد، اما با ایران هم‌پیمان است. دولت کمونیستی پکن با این حال به دلیل وابستگی به نفت خاورمیانه تلاش می‌کند تا با کشورهای خاورمیانه به طریقی متوازن برخورد کند. چین اخیرا تلاش کرده است تا چهره مثبتی از خود در کشورهای عربی نشان دهد.

 

طبق نگارش یورونیوز، اکنون چینی‌ها پس از ملاقات با مقام‌های جمهوری اسلامی باید خود را برای پذیرایی از ولیعهد عربستان سعودی، رقیب منطقه‌ای ایران آماده کنند. محمد بن سلمان که در سفر آسیایی به سر می‌برد، اواخر همین هفته به پکن سفر خواهد کرد. این نخستین سفر بن‌سلمان به چین است، اما پیش از او ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان سعودی در سال ۲۰۱۷ میلادی از این کشور دیدار کرده بود.

 

این در حالی است که چین از این سفر مقامات ایرانی بسیار خرسند است و از سوی مقامات مختلف خود این خرسندی را ابراز می کند.

 

در همین خصوص، «وانگ ای» عضو شورای دولت چین در دیدارش با ظریف گفت:که او سخنرانی ظریف را در کنفرانس امنیتی مونیخ تماشا کرده و اینکه وزیر امور خارجه ایران، اسراییل را متهم به جنگ طلبی کرد.

 

وی در حضور خبرنگاران خطاب به ظریف گفت: من در تلویزیون دیدم که شما با صدای بلند در کنفرانس امنیتی مونیخ از حقوق ایران دفاع کردید. فکر می کنم صدها میلیون بیننده تلویزیون درچین، شما را دیدند و حرفهای شما را گوش کردند و اکنون شما شخص شناخته شده ای برایشان هستید.من از این فرصت استفاده کرده و می خواهم با اشاره به سابقه ارتباط راهبردی با دوست قدیمی خود بگویم که دولت چین می خواهد اعتماد راهبردی دو طرفه خود با ایران را تعمیق بخشد و اطمینان حاصل کند که در همکاری جامع و راهبردی با ایران پیشرفت های جدید ایجاد خواهد شد.

 

علاوه براین، «گنگ شوانگ» امروز در نشست خبری هفتگی در مورد سفر رییس مجلس شورای اسلامی و هیات همراه او به چین گفت: «علی لاریجانی» رییس مجلس شورای اسلامی ایران و هیات همراه با دعوت لی جان شو رییس کنگره خلق چین از 18 تا 20 فوریه به چین سفر کرده است.

 

براساس ترجمه دیگری از ایرنا، وی در مورد همکاری های انرژی دو کشور و واردات نفت از ایران نیز افزود: علیرغم نگرش ایالات متحده آمریکا نسبت به عدم همکاری کشورهای دیگر با ایران، موضع چین در این زمینه واضح است و تغییری نکرده است. ما همیشه تاکید کرده ایم و باز تاکید می کنیم که «با تحریم های یک جانبه» و ناعادلانه آمریکا مخالف هستیم.

 

گفتنی است، ایران و چین در کنار مناسبت های سیاسی از نظر اقتصادی نیز همکاری های وسیعی با یکدیگر دارند به گونه ای که در سال ۲۰۱۸ تبادلات تجاری دو طرف به ۵۲ میلیارد دلار رسید. همچنین ایران چهارمین صادرکننده نفت به چین محسوب می شود.

 

یادآور می شود، چین در واکنش به تحریم های نفتی آمریکا علیه ایران تاکید کرده بود که در هر صورت از این تحریم ها تبعیت نخواهد کرد و به خرید نفت از ایران ادامه می دهد. این پافشاری پکن باعث شد تا آمریکا نام چین را در میان ۸ کشوری که می توانند در دوران تحریم ها از ایران نفت خریداری کنند بیاورد./

 

 

 

 

پایان پیام/281

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۲۰۲۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: