Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-20@09:05:55 GMT

اقتدار پدر؛ مبنای دوم تربیت اسلامی فرزندان

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۲۲۸۲۲۷۰۱

اقتدار پدر؛ مبنای دوم تربیت اسلامی فرزندان

حجت الاسلام والمسلمین سید مجتبی حسینی یمین کارشناس مذهبی و مدرس دانشگاه در گفت‌وگو با ایکنا از همدان، اظهار کرد: گفته شد که از واژه تربیت دو معنا استنباط می‌شود، یکی غلط به معنای اعمال کردن و ایجاد کردن، معنای صحیح آن شکوفا کردن استعدادها و ایجاد زمینه‌ رشد است.
وی افزود: همانطور که پیش از این گفته شد اولین مبنای تربیت اسلامی محبت مادری است، فرزندی که محبت را بچشد از پدر و مادر خود اطاعت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محبت هر انسانی را رام می‌کند که سه نوع محبت گفتاری، رفتاری و نوشتاری وجود دارد.


حسینی یمین با ذکر مثالی از امام حسین(ع) خاطرنشان کرد: شب عاشورا حضرت رقیه (س) به امام حسین (ع) گفتند «پدر، ما را به مدینه برگردان» امام فرمودند «اگر پرنده را رها کنند در آشیانه‌ خود می‌ماند به ما اجازه نمی‌دهند که در خانه باشیم» لطافت سخن پدر با فرزند نشانه‌ اهمیت مهر با کودک است. هم‌چنین شعری از امام حسین (ع) وجود دارد، مبنی بر آنکه اگر در خانه‌ای رباب و فرزندش نباشد من نمی‌توانم زندگی کنم.
وی با اشاره به نامه‌ امام خمینی به همسرش گفت: نامه امام به همسرش اینطور آغاز می‌شود که « تصدقت شوم الهی قربانت بروم دلم برایت تنگ شده کمی هم برای پسرت دلم تنگ شده».
وی با اشاره به اینکه امام صادق(ع) بخاطر عمر طولانی‌شان شیخ الائمه خوانده می‌شدند بیان کرد: روزی امام صادق (ع) روپوشی سرخ بر تن داشت، از او پرسیدند ای فرزند رسول خدا این چه لباسی است که بر تن دارید (در شأن شما نیست) ایشان فرمودند «همسرم این لباس را دوست دارد».
وی با تاکید بر اینکه محبت باید صادقانه باشد تصریح کرد: محبت واقعی حد و مرز ندارد حتی گاهی ما را به تنبیه کودک مجبور می‌کند اما اصل محبت باید صادقانه باشد.

متولی اقتدار پدر؛ مادر است
وی با تاکید بر اینکه مبنای دوم تربیت اسلامی «اقتدار پدر» است افزود: ترس از پدر و حساب بردن از او یعنی اقتدار، مبنای دوم تربیت صحیح فرزند است در غیر این صورت مسائل خانه مختل می‌شود اقتدار پدر در خانه را مادر به وجود می‌آورد اقتداری که اگر خود مرد آن را به وجود آورد به ظلم تبدیل می‌شود.
وی با اشاره به اینکه پدر مقتدر باید چهار ویژگی داشته باشد اظهار کرد: پدر مقتدر باید محکم باشد، نباید در خانه گله یا گریه کند، مانند حضرت علی(ع) که در چاه گریه می‌کردند؛ دوم اینکه پدر مقتدر باید مأمنی امن باشد، هر اتفاقی برای همسر یا دختر بیافتد باید به مرد خانه گفته شود، به دختران خود بیآموزید که اگر کسی به آنها پیشنهاد داد شماره‌ پدرش را به او بدهد تا افراد صادق را بشناسید.


حسینی یمین ادامه داد: ویژگی سوم اینکه پدر مقتدر دستور نمی‌دهد، افزایش دستور برابر است با کاهش اقتدار، همانطور که امام خمینی (ره) برای درخواست چای از همسرش سوال می‌کند «سماور روشن است؟» این اشاره‌ای است به جای دستور.
این استاد دانشگاه بیان کرد: پدر مقتدر تهدید و فشار ندارد، هیچ پدری نباید با همسر یا فرزندان خود معامله کند.

رفتارهایی که دومین اصل یک خانواده سالم را از بین می‌برد
وی با تاکید بر اینکه چهار رفتار در خانم‌ها باعث از بین رفتن اقتدار مرد خانه می‌شود گفت: اولین کار اقتدارشکن خانم‌ها بحث و جدل با همسر است هر حرف منطقی لزوما درست نیست، خانم‌ها می‌توانند به جای بحث و جدل از خواهش و پیشنهاد استفاده کنند.
حسینی یمین با اشاره به سخنی از شهید مطهری گفت: «خانم‌ها دو نوع مدیریت در خانه دارند، مدیریت آشکار، مدیریت نهان؛ مدیریت آشکار با مرد است و مدیریت نهان با زن است، خداوند مردها را جهانگیر و زنان را مردگیر آفریده است.
وی افزود: دومین عمل اقتدار شکن زنان قهر کردن است، قهر به شدت اقتدارشکن است. هدف از قهر بالا بردن توجه است اما مردان فکر می‌کنند وجود آنها برای همسرشان مهم نیست، به جای قهر درد و دل کنید در صحبت با همسر خود به جای سرزنش، توصیف کنید.

وی گریه را بدتر از قهر دانست و گفت: گریه خانم‌ها برای مردان اقتدار شکن است مگر در صورتی که این گریه روی شانه‌ مرد باشد.
آخرین عمل زنان که موجب از بین رفتن اقتدار مردان می‌شود پرخاش کردن و عصبی شدن است، این اتفاق باعث می‌شود مردان به طلاق فکر کنند.
وی با بیان اینکه زنان برای حفظ زندگی خود تلاش کنند که هیچ گاه به سمت پرخاشگری پیش نروند ادامه داد: پرخاشگری و حالت تهاجمی گرفتن، پرت کردن اشیا مرحله ای است که مرد را از ادامه زندگی منصرف می‌کند.

انتهای پیام/

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۲۲۷۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: