Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - يخ زدگي باند فرودگاه ها از جمله معضلاتي است که بسياري از کشورها و شهرها در فصل زمستان با آن مواجه هستند. در بسياري از اين فرودگاه براي جلوگيري از يخ زدگي باند فرودگاه از ضد يخ هاي شيميايي استفاده مي شود.  اما اخيرا يک تيم تحقيقاتي نوعي بتون الکتريکي طراحي کرده است که از يخ زدگي باند فرودگاه جلوگيري مي کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش خبرگزاري آريا، تنها بال هواپيما ها در فصل زمستان بايد در مقابل يخ زدگي محافظت شود بلکه چيزي که مهم تر از بال هواپيما است، باند فرودگاه است که بايد از آن در برابر يخ زدي محافظت کرد. به همين دليل تيم تحقيقاتي به سرپرستي پرفسور هلال سيلان از دانشگاه آيووا نوعي بتون الکتريکي تهيه کرده اند که بکار بردن آن بر روي باند فرودگاه مانع يخ زدن آن شده و در صورتي که روي باند فرودگاه برف بنشيند، اين برف ها آب شود. اين نوع بتون در حال حاضر در باند فرودگاه بين المللي دي موآن استفاده شده است و مراحل آزمايشي خود را طي مي کند.
در باند اين فرودگاه بين المللي  از دو اسلب بتون الکتريکي که هر کدام  به اندازه 15 تا 13٫5 فوت يعني 4٫6 متر در 4٫1 متر است، استفاده شده است. ضخامت هر اسلب در حدود 19 سانتي متر و دولايه است. لايه بالايي ضخامتي در حدود 10 سانتي متر دارد که از بتون معمولي تشکيل شده است. اين لايه در زير لايه اي که يک درصد آن از فيبر کربن تشکيل شده است قرار گرفته است. اين لايه که به عنوان لايه رويي شناخته مي شود در واقع ترکيبي است از سيمان، سنگ و ماسه. در بين اين دو لايه که يکي از بتون معمولي و ديگري ترکيبي از سنگ، شن و ماسه و سيمان است، براي هر اسلب 6 الکترود قرار گرفته است که با سيم کشي هاي بسيار دقيق به منبع انرژي که در نزديکي اين اسلب ها قرار دارد متصل شده است.
براي فعال کردن اين الکترودها از نوعي اپليکيشن استفاده مي شود. وقتي الکترود ها توسط اين اپليکيشن فعال مي شود، جريان الکتريکي بر روي لايه بالايي ارسال مي کنند. فيبر کربن استفاده شده در اين لايه باعث مي شود که بتون حالت الکتريکي پيدا کند و گرماي مورد نياز براي جلوگيري از يخ زدگي سطح توليد شود. در واقع اين گرما نه تنها مانع يخ زدگي سطح بتون مي شود بلکه باعث مي شود که در صورتي که سطح بتون يخ زده باشد، يخ ها آب شود و باند براي فرود هواپيما شرايط مناسبي داشته باشد.

قرار است به زودي نوعي پوشش به منظور جلوگيري از نفوذ آب و همچنين جلوگيري از جذب رطوبت به يکي از اسلب ها به صورت آزمايشي اضافه شود.
ميزان انرژي مورد استفاده در هر متر مربع به مدت 7 ساعت در حدود 333 وات است که هزينه اي معادل 19 سنت دارد. بر اساس گفته هاي سرپرست اين تيم تحقيقاتي براي آب شدن يخ ها به زماني بسيار کمتر از 7 ساعت نياز است و بنابراين هزينه مصرفي بسيار پايين تر خواهد آمد. با وجود اينکه هزينه نصب اين نوع بتون بر روي باند فرودگاه بيشتر از هزينه نصب بتون معمولي است اما با نصب و بکار گيري اين نوع بتون ها نيازي به شيار بندي، استفاده از مواد ضد يخ شيميايي و همچنين استفاده از ابزارها و دستگاه هايي براي جمع آوري آب حاصله از آب شدن برف ها و يخ وجود ندارد.
در واقع اين نوع بتون مي تواند جايگزين مناسبي براي بتون ها معمولي در مکان هايي باشد که به دليل رفت و آمد زياد امکان استفاده مناسب از ماشين هاي برف روبي وجود نداشته ندارد. همچنين مي توان از اين نوع بتون در مکان هاي کنار باند فرودگاه که محل رفت و آمد اشخاص است نيز استفاده کرد.
تحقيق صورت گرفته توسط تيم تحقيقاتي به سرپرستي سيلان در واقع بخشي از برنامه اي است سازمان فدرال فرودگاه ها براي تجهيز باند فرودگاه ها در نظر گرفته است. در اين برنامه عظيم انواع ديگر بتون هاي ضد يخ نيز مورد آزمايش و بررسي قرار گرفته است که يکي از آن ها بتون ضد يخي است که توسط دانشگاه نبراسکا- لينکون طراحي و ساخته شده است. در بتون طراحي شده توسط اين دانشگاهف در واقع از نوعي براده هاي فلزي به همراه تکه هاي کربن استفاده شده است.


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۲۹۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: