Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-19@04:35:19 GMT

شهدای روحانی نقش مؤثری را در دوران دفاع مقدس داشتند

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۳۷۷۰۵

شهدای روحانی نقش مؤثری را در دوران دفاع مقدس داشتند

مشاور فرهنگی نماینده ولی‌فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بیان داشت: روحانیون نقش‌های بزرگی در طول عملیات در سطوح مختلف جنگ بر عهده داشتند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ سردار محمدعلی آسودی مشاور فرهنگی نماینده ولی‌فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز پنج‌شنبه در همایش ایثارگران روحانی و طلبه استان مرکزی گفت: یکی از توفیقات بنده این است که خادمی شهدای روحانیت را انجام می‌دهیم و دستاوردهای مهمی که شهدای روحانی در زمان جنگ برای انقلاب تولید کرده‌اند را نشر می‌دهیم که باید همه کمک کنند تا این امر به شکل مستند و دقیقی انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تجلیل و تمجید از شهدای خوب است ولی مهم‌تر از آن پیام شهدای به جوان امروز است که باید منتقل شود، متأسفانه هجمه‌هایی که علیه روحانیت طی این سال‌ها انجام‌شده است خیلی گسترده و عظیم بوده و دشمنان به شکل ناجوانمردانه به علما و روحانیون ما حمله می‌کنند که وظیفه ما در این جنگ نابرابر دفاع است، دفاع ما باید مستند، جذاب و قابل‌لمس باشد.

۳۹۸۳ روحانی شهید در کشور شناسایی‌شده است

مشاور فرهنگی نماینده ولی‌فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اظهار کرد: ما درمجموع ۳۹۸۳ هزار شهید در کنگره شهدا به ثبت رسیده است که این رقم تنها شهدای روحانی کشور ایران است که شهدای روحانی افغانستان،عراق،لبنان و سوریه در دسترس نیست.

وی افزود: آن چیزی که ما در استناد دفاع مقدس نگاه می‌کنیم شامل زندگینامه، وصیت‌نامه، دست‌نوشته، خاطرات موجود است که این‌ها برای قشر خاکستری زیاد جذابیت ندارند و در عرصه دانشگاه، علم و بین نخبگان زیاد خریدار ندارد و چیزی باید در این جمعیت‌ها ارائه شود که ندارند.

سردار آسودی تأکید کرد: کاری که مدت‌ها ذهن ما را مشغول به خودکرده است و به آن رسیده‌ایم این است که نقش و کارکرد مراجع، علما و روحانیون در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس چه بوده است؟ و این نقش چه اهمیتی داشته است؟

وی افزود: نقش روحانیون در انقلاب اسلامی بسیار گسترده بوده و تنها به انجام اعمال واجب و شرعیات ختم نمی‌شود و این نقش را می‌توان با گفتن خاطرات جذابی از شخصیت‌هایی چون امام(ره)، رهبر معظم انقلاب، شهید محلاتی و دیگر بزرگواران تا حدودی بیان کرد.

این یادگار دفاع مقدس با اشاره به مهم‌ترین نقش و کارکرد روحانیون در حوزه فرماندهی و مدیریت در سطوح مختلف مدیریتی دفاع مقدس گفت: مهم‌ترین نقش آن‌ها در این بخش می‌توان به رده‌های چون فرمانده دسته، فرمانده گروهان، فرمانده گردان، فرمانده تیپ و لشگر، فرمانده قرارگاه و فرمانده سپاه اشاره کرد.

وی افزود: همچنین می‌توان به نقش روحانیون در مسئولیت آن‌ها در سطوح مختلف عقیدتی و تبلیغات و در حوزه‌های تخصصی دیگری چون آرپی‌جی زن، تیربارچی، تک‌تیرانداز، امدادگر، لودرچی، دیده‌بانی و رانندگی نیز اشاره کرد.

روحانیون نقش بزرگی در طول عملیات دوران دفاع مقدس داشتند

مشاور فرهنگی نماینده ولی‌فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بیان داشت: روحانیون نقش‌های بزرگی در طول عملیات والفجر مقدماتی در سطوح مختلف جنگ بر عهده داشتند،سؤال اینجاست که مگر آن‌ها بلد بودند؟ بله آن‌ها توانایی بسیار زیادی داشتند که البته فرماندهی کل قوا آن زمان دست روحانی برجسته یعنی خود حضرت امام(ره) بود و امروز هم شاهد هستیم که فرماندهی کل قوا رهبر انقلاب هستند و این نشانه نقش پررنگ روحانیون در عرصه‌های انقلاب است.

وی افزود: فرماندهی علما در هشت سال دفاع مقدس از بی‌نظیرترین فرماندهی در دوران تاریخ است،یکی از اشتباهاتی که تکرار می‌شود این است که می‌گویند جنگ تحمیلی جنگ بین ایران و عراق بود که این غلط است بلکه جنگ تحمیلی بین‌المللی بوده که استکبار جهانی با تمام قدرت علیه انقلاب اسلامی که ۴۷ کشور علیه ایران به‌وسیله صدام متحد شده بودند و در این جنگ مشارکت داشتند.

مشاور فرهنگی نماینده ولی‌فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ادامه داد: دشمنان در روز سوم جنگ تا کارخانه نورد اهواز پیش رفتند و از آن‌طرف هم تا سوسنگرد آمده بودند که در این شرایط اکثر رزمندگان خودشان را باخته بودند و امام عظیم‌الشأن انقلاب که از افتخارات استان مرکزی است موضوع را مدیریت می‌کنند.

وی افزود: امام خمینی(ره) استاد عملیات روانی در عرصه بین‌المللی است که در آن شرایط احساس کردند این روحیه تخریب‌شده را ترمیم،اصلاح کند و بالا بیاورد و دشمن را به‌گونه‌ای سست و کوچک کند که در باور خودشان بنشیند و در این هنگام می‌فرمایند: "چیزی نشده است،دزدی آمده و سنگی انداخته و فرار کرده است."

وی افزود: همچنین جمله بعدی که باعث نابودی این دشمنان شد می‌فرمایند:" ما آن‌چنان سیلی به دشمنان و صدام بزنیم که از جایشان برنخیزند" که در این شرایط برخی‌ها در داخل و خارج به‌خصوص لیبرال‌ها معنی این پیام امام(ره) را متوجه نشدند و کلام امام(ره) را مسخره کردند.

سردار آسودی در همین خصوص تصریح کرد: امام سیلی را به دشمنان زد ولی چشم بینا زمانی این سیلی را دید که آمریکا کشور عراق را اشغال کرده بود و صدام را از چاه بیرون کشیدند که صدام ناتوان را به‌گونه‌ای زمین‌گیر کرد که در ته اعماق زمین پیدا شد.

وی افزود: فرمانده باید روحیه بدهد،نمونه این فرماندهی را در هیچ کجای تاریخ سراغ نداریم،هیتلر باوجوداینکه چندین میلیون نفر را فرماندهی می‌کرد آیا در یک مورد سراغ داریم که چنین فرماندهی کرده باشد؟

این فرمانده دفاع مقدس بیان داشت: در کدام‌یک از جنگ‌های جهانی کدام فرمانده توانسته بیش از ده لشگر را به‌گونه‌ای در منطقه‌ای کوهستانی بتواند فرماندهی کند و به عمق خاک دشمن برسد؟ در جنگ دفاع مقدس نمونه این فرمانده شهید رزاقی پور است.

وی افزود: کدام فرمانده مثل شهید قنوتی دوش‌به‌دوش شهید جهان‌آرا و مدافعان خرمشهر یک‌طرف قبا را بالا می‌زنند و هم روحیه معنوی به رزمندگان می‌دهد و هم فرماندهی می‌کند و اگر شهید قنوتی نبود ما در آن شرایط نمی‌توانستیم مقاومت کنیم.

مشاور فرهنگی نماینده ولی‌فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بیان کرد: باید مصادیق شهدای روحانی را برای دانشجویان و اساتید بازگو کنیم تا فرماندهی و مدیریت آن‌ها را بدانند،ما فرماندهی موفق علما و روحانیونمان را باید نشان دهیم و ضمن اینکه کار فرهنگی و تبلیغاتی می‌کردند دوش‌به‌دوش رزمندگان درصحنه‌های مبارزه حضور داشتند.

وی افزود: در حقیقت گردانی که طلبه رزمنده فعال داشت مطمئن بودیم که خط‌شکن است و تک‌تیراندازها و آرپی‌جی زن‌های زبردستی در روحانیون رزمنده داریم،بنابراین نقش و کارکرد علما و طلاب در حوزه فرماندهی را باید برای آن کار مطالعاتی کرد و مستند تولید کنیم.

سردار آسودی  ادامه داد: یکی دیگر از مسئولیت‌های علما و روحانیون هدایت،راهبری و پشتیبانی در مجموعه‌های امنیتی و تبلیغات بود که وظایف مهمی انجام می‌دادند،شهید میثمی(ره) از یاران همیشه همراه فرماندهان بود و در عملیاتی چون بدر که بسیار حساس بود به‌عنوان جان پناهی برای فرماندهانی چون آقا رحیم صفوی،آقا عزیز جعفری،شهیدصیادشیرازی، احساس وظیفه می کنند و عبای خود را به عنوان جان پناه فرماندهان قرار می دهند.

وی افزود: چه اسرار مهمی در این حرکت شهید میثمی وجود دارد که با مستقر شدن فرماندهان آنچنان آرامشی به آنها دست پیدا می کند که تصمیم گیری در لحظات حساسی را انجام می دهند و اگر این آرامش نبود ممکن بود تصمیماتی بگیرند که تلفات بیشتری را بدهد و همراهی شهید میثمی(ره) اینگونه بود.

مشاور فرهنگی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی  بیان داشت: خود حضرت آقا در زمان جنگ تحمیلی دو وظیفه مهم را ایفا می کردند،اولین وظیفه مهم ایشان مدیریت فرهنگی و اعتقادی در برابر لیبرال هایی چون بنی صدر بود و دوم فرماندهی کل قوا از جانب امام را عهده دار بودند.

وی خاطر نشان کرد: بنابراین نقشی که علما در ایجاد،حفظ و ارتقاء معنویت به عنوان یکی از مهمترین مولفه های مقاومت و پیروزی داشتند را باید برای مردم تبیین کنیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۳۷۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: