Web Analytics Made Easy - Statcounter

در دنیای امروز بیکاری یکی از مهم‌ترین مشکلاتی است که گریبانگیر جوامع شهری و روستایی است اما در این میان نهادهایی مانند کمیته امداد وجود دارند که با دادن وام مانع از مهاجرت جوانان به شهرها برای اشتغال شده و در این راستا جوانان کارآفرین می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، در مسیر جاده زیرکوه در حرکت بودیم بیابان‌های وسیع و خشک نظرم را به‌ خود جلب می‌کرد، اینجا فاصله روستاها از هم زیاد است اما وقتی به یک آبادی می‌رسی مهربانی و مهمان‌نوازی‌ مردمانش بی‌نظیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردمان کویرنشین خراسان جنوبی که در شهرها و روستاهای استان ساکن هستند دلشان به‌وسعت کویر و به‌پهنای آسمان بزرگ است گرچه این روزها مردم این استان هم مانند دیگر نقاط کشور دغدغه‌های زیادی از جمله اشتغال دارند اما هیچ‌وقت دست از تلاش و پشتکار برنمی‌دارند.

از شدت گرمی هوا شیشه‌های اتومبیل را پایین کشیدم اما گرد و خاک بیرون اجازه نفس کشیدن به من نمی‌داد مجبور شدم دوباره شیشه را بالا بکشم.

در این فکر بودم که در این بیابان‌ها چه اشتغالی و چگونه ایجاد شده که جوانان این منطقه را پایبند در روستا کرده است؟ و سؤالات زیادی که در ذهنم غوغا می‌کرد.

در جامعه‌ای که برخی از جوانان به‌دنبال فضای مجازی، اینترنت و به‌ فکر خوش‌گذرانی با دوستان خود هستند و امیدشان همان پول تو جیبی پدر است اما در این دل کویر جوانانی هستند که از همان کودکی در ذهن خود ایده‌های بزرگی برای آینده دارند و به‌دنبال این هستند تا در دیاری که در آن متولد شده‌اند کنار خانواده خود در همان روستای کوچک اما باصفا زندگی کنند.

در دنیای امروزی که بیکاری به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مشکلات جامعه آرامش، امنیت و اعتقادات خانواده‌ها را هدف قرار داده و به‌علت وسیع بودن کنترل آن از دست دولت هم خارج شده است هنوز جوانانی هستند که با شجاعت، تلاش، پشتکار و با حمایت‌های همه‌جانبه نهادی مانند کمیته امداد امام خمینی(ره) توانسته‌اند نه‌تنها از شر بیکاری خلاص شوند بلکه با راه‌اندازی صنعت و اشتغال خود قدمی در راستای تولید کشور برداشته و از مهاجرت به شهر برای اشتغال جلوگیری کنند.

اینجا زیرکوه، روستای بمرود و چاه صادقیه است

وقتی صحبت از کارآفرینی می‌شود عده‌ای تصور می‌کنند که شروع این کار نیازمند سرمایه زیاد است و تن به ریسک کردن برای شروع یک حرفه و کار جدید نمی‌دهند اما در این میان افرادی هستند که با کمک گرفتن از نهادی مانند کمیته امداد مجتمعی را راه‌اندازی کرده و به‌ دنبال گسترش دادن فعالیت خود هستند.

پرورش شترمرغ این روزها بسیار رونق گرفته است و طی چند سال اخیر استفاده از گوشت و محصولات شترمرغ میان مردم رواج یافته است.

آری اینجا زیرکوه، روستای بمرود و چاه صادقیه است که پس از گذشت جاده‌های خاکی از طریق راه فرعی به مجتمع پرورش شترمرغی کوچک می‌رسیم و جوانی که با اشتیاق تمام و با روی گشاده به استقبال ما می‌آید.

خود را رضا رضایی 23 ساله معرفی می‌کند و می‌گوید: ساکن روستای بمرود زیرکوه قاین و چاه صادقیه هستم.

وی ادامه می‌دهد: بعد از اینکه دوران سربازی‌ را تمام کردم دغدغه داشتم که برای اشتغال چه‌کاری انجام دهم که هم کنار خانواده‌ام در روستا باشم و هم بتوانم روی پای خود ایستاده و تشکیل زندگی دهم.

رضایی افزود: شبانه‌روز به‌دنبال ایده و نقشه کشیدن برای اشتغال بودم تا اینکه یکی از دوستانم به من گفت به‌ سمت‌وسوی صنعت شترمرغ بروم چون شغلی است که هم می‌توانم با راه‌اندازی آن کنار خانواده‌ام در روستا بوده و هم برای خود و خانواده اشتغال ایجاد کنم.

دستان پرتوان امداد به کمک جوان روستایی آمد

وی اظهار داشت: از آن جایی که مددجوی کمیته امداد امام خمینی(ره) بوده و هیچ سرمایه‌ای برای ایجاد این صنعت نداشتم تصمیم گرفتم به کمیته امداد مراجعه کرده تا برای راه‌اندازی این اشتغال مرا راهنمایی کنند.

رضایی افزود: کمیته امداد برای راه‌اندازی این مجتمع 15 میلیون تومان به من وام داد تا بتوانم این مجتمع را راه‌اندازی کنم و من با شنیدن اینکه می‌توانم این وام را دریافت کنم خیلی خوشحال شدم، بعد از ثبت‌نام از طریق کمیته امداد به مشهد رفتم تا دوره‌های مختلف برای ایجاد کردن این صنعت را فرا بگیرم.

وی گفت: تا چند روز پیش 36 شترمرغ داشتم که در حال حاضر 26 عدد دارم چون تعدادی از آنها را فروختم و در حال حاضر خدا رو شکر به‌ همراه پدر و مادرم در این مجتمع کار می‌کنیم اما یکی از مشکلات ما مشکل مالی است چون پرورش شترمرغ صنعتی مقرون به صرفه است اما برای گسترش دادن آن نیاز به سرمایه است.

این جوان بمرودی گفت: در هر شش ماه 380 هزار تومان برای شترمرغ‌ها هزینه می‌شود و کیلویی 13 هزار تومان شترمرغ خریداری می‌شود و می‌توان گفت هر شترمرغ 400 هزار تومان در هر شش ماه درآمد دارد.

رضایی بیان کرد: در هر سال دو بار باید جوجه‌ریزی داشته باشیم و خوشبختانه شترمرغ در منطقه ما فروش دارد و می‌توان تخم شتر‌مرغ را هم فروخت اما شترمرغ‌هایی که من پرورش می‌دهم پرواری و گوشتی است.

نبود کشتارگاه یکی از مشکلات پیش‌روی در منطقه است

وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات ما نبود کشتارگاه مخصوص شترمرغ است اظهار داشت: مشکل دیگر فروش شترمرغ به‌صورت زنده است چون مجوز فروش برای مجتمع‌های کوچک که بخواهند به خارج استان فروش داشته باشند نداریم.

جوان کارآفرین بمرودی گفت: نگهداشتن شترمرغ کار زیاد سختی نیست چون حیوانی است که مساعد با آب و هوای خراسان جنوبی است و من در تلاش هستم تا یک شترمرغ ماده و یک نر را نگه دارم تا بتوانم این تعداد را گسترش دهم.

رضایی بیان کرد: غذای شترمرغ‌ها بیشتر ذرت، سویا، یونجه و یک غذای مخصوصی است که با اینها مخلوط می‌شود و برای من جوان روستایی که بزرگ‌شده روستا هستم جای خوشحالی است که توانسته‌ام با ایجاد این صنعت در همان منطقه خودم ماندگار شوم و کنار پدر و مادرم مشغول به کار باشم.

وی معتقد است: نیازی نیست که حتماً همه بر سر کارهای میزنشین بروند و جامعه نیازمند کارهای تولیدی و مولد نیز است.

وی با بیان اینکه اگر وام بیشتری برای گسترش دادن این صنعت ارائه شود بسیار خوب است اظهار داشت: ماهی دو میلیون تومان بابت خوراک شترمرغ‌هایم پرداخت می‌شود.

جوانان در عرصه راه‌اندازی مجتمع‌های شترمرغ و بوقلمون ورود پیدا کنند

وی به همه جوانان توصیه می‌کند که وارد عرصه تولید و پرورش گزینه‌هایی مانند شترمرغ و بوقلمون شوند چون در کشور تولید آن کم بوده و بازارهای داخلی تشنه خرید این محصول هستند و علاوه بر آن می‌توان از درآمد خوب و کنار خانواده بودن استفاده کرد.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی خراسان جنوبی نیز در حاشیه این بازدید اظهار داشت: تعداد 2 هزار و 880 نفر مجری طرح اشتغال در خراسان جنوبی هستند که بیمه آنها توسط کمیته امداد پرداخت می‌شود.

رضا سلم‌آبادی افزود: مبلغ پرداختی بیمه مجریان طرح اشتغال از 80 تومان تا 250 هزار تومان است که این رقم برای افراد متغیر است و هزار و 344 نفر حق بیمه برای زنان سرپرست خانوار پرداخت می‌شود که در مجموع کمیته امداد برای مجریان اشتغال به‌تعداد 4هزار و 244 نفر حق بیمه در ماه پرداخت می‌کند.

وی اعلام کرد: تعداد کل زنان سرپرست خانوار و سالمند تحت حمایت کمیته امداد خراسان جنوبی 15 هزار و 600 نفر است.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی خراسان جنوبی گفت: پرورش شترمرغ یکی از عرصه‌های سودآور و مؤثر در تولید اشتغال و در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی است و نیازمند امکانات پیچیده نبوده و از آن جایی که پرورش شترمرغ تنها نیاز به مکانی دارای سایه‌بان، مزرعه کشت یونجه و آب دارد و این حیوان کمتر دچار بیماری می‌شود پرورش آن مقرون به صرفه است.

وی افزود: جوانانی مانند این جوان بمرودی که با حمایت کمیته امداد برای خود اشتغال دست‌وپا کرده تا با مشغول بودن به آن از مهاجرتشان به شهر جلوگیری شود زیاد هستند اما جوانان دیگر هم می‌توانند با عزم و اراده به‌سمت‌وسوی کارهای تولیدی و مولد رفته چون کشور به وجود بخش‌های مختلف تولیدی و کشاورزی نیازمند است.

گزارش اعظم انصاری

انتهای پیام/

R41348/P1486/S6,56/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۴۱۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: