Web Analytics Made Easy - Statcounter

چندی پیش نیز طبق برنامه ای جدید از وزارت آموزش و پرورش مقرر شد در مدارس اتاق اسباب بازی راه اندازی شود که این کار با هدف آموزش و تربیت کودکان پیش دبستانی و یه پایه اول دبستان در قالب بازی انجام شود واعلام شده این طرح در 10 استان کشور از اول بهمن به صورت پایلوت به اجرا درمی آید.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از "تیتریک"؛ استان البرز با وجود همجواری با پایتخت و گستردگی جمعیت دانش آموزی جزو این 10 استان معرفی نشد اما مسئولان استانی در تلاش و امیدوارند با همکاری و تعامل آموزش و پرورش، اولیا و همچنین ارگان های مرتبط بتوان در آینده ای نزدیک این طرح را در مدارس البرز هم راه اندازی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



سالهاست تغییر و تحولات زیادی در زمینه شیوه های آموزشی آموزش و پرورش کشور انجام می شود برخی از این تغییرات نتایج مثبت و بعضی هم بعد از مدتی اجرا نتیجه مورد نظر را نمی دهد.

 

درد دل مادر یک دانش آموز ابتدایی

بانویی که یک فرزند پسر در پایه دوم ابتدایی دارد می گوید: فرزندم از ابتدا خیلی بازیگوش بود و هیچ وقت در کلاس دل به آموزش نمی داد و هنوز هم از مدرسه گریزان است.

«عالیه فرهودی» می افزاید: در دوره پیش دبستانی هفته ای یک روز باید با خود اسباب بازی می بردند فقط در این روزها فرزندم علاقه نشان می داد و متاسفانه همچنان کلاس و مدرسه برایش خسته کننده است.

فرهودی با بیان اینکه بارها به مشاور مراجعه کرده می گوید: نتیجه و پاسخ مشاوران این بوده که برخی دانش آموزان به راحتی تن به آموزش و تابعیت از قانون نمی دهند و در این سه سال با راه های مختلف وی را برای درس خواندن هدایت می کنیم که نتیجه چندان مناسبی هم نگرفتیم.

وی با اطلاع از این طرح آموزش و پرورش می گوید: امیدوارم این طرح بتواند برای ترغیب و تقویت دانش آموزانی مانند پسر من موثر باشد.

 

تبعات خستگی دانش آموزان در مدرسه

مدیرکل آموزش و پرورش البرز با بیان این که کودکی سن بازی و تفریح است می افزاید: آنچه ملموس و متناسب با سن آنهاست اهمیت زیادی دارد که تحلیلات روانشناسی و زیادی در این زمینه ارائه و دین هم روی این مسئله تاکید کرده است.

«سالار قاسمی» می گوید: اینکه بچه ها در شروع آموزش مدرسه فقط در فضای یادگیری مطالب و محتوای درسی باشند و به حفظیات بپردازند تبعات مختلفی خواهد داشت و وقتی این فضا همراه با بازی هدفمند باشد حتما نتیجه بهتری خواهد داشت و این موضوع مورد تاکید علمای آموزش هم است.

قاسمی می گوید: تکیه روی مطالب درسی در فضایی رسمی برای کودکان خستگی هایی را به وجود می آورد که گاهی مدرسه گریزی، عدم مطالعه، علاقه به درس و حتی تغییر نگاه به معلم و درس را به دنبال دارد.

وی با اشاره به اینکه گاهی برخی دانش آموزان دوست دارند برف ببارد، هوا آلوده باشد و مدرسه به هر دلیلی تعطیل شود می گوید: باید شرایط را به سمت و سویی ببریم که علاقه و اشتیاق آنها برای حضور در مدرسه و آموزش بیشتر شود و راه اندازی اتاق بازی می تواند یکی از این اقدامات به ویژه در مقطع ابتدایی که پایه گذار علاقه دانش آموزان است باشد.

مدیرکل آموزش وپرورش استان می افزاید: در برخی خانواده ها به دلیل تک فرزندی و یا شاغل بودن پدر و مادر فرصتی برای بازی با کودکان وجود ندارد و با توجه به اینکه در مدارس حدود 30 کودک کنار هم وجود دارد می توان از این فرصت برای بازی های گروهی و آموزش بسیاری موارد در قالب بازی به آنها استفاده کرد.

 

محدودیت های البرز برای اجرای طرح اتاق بازی

قاسمی با بیان اینکه البرز جزو 10 استان پایلوت برای اجرای این طرح نیست می گوید: در بحث زیرساخت ها مشکلات زیادی داریم اما مهم است که حساسیت جامعه نسبت به آموزش کودکان بالا برود و آگاهی های لازم در این باره ارائه شود و امیدواریم بتوانیم این طرح را به زودی در البرز هم اجرا کنیم.

ضرورت همکاری همه جانبه برای اجری طرح

وی با تاکید بر اینکه شروع هر ایده ای نواقص زیادی دارد می گوید: این طرح نیز نیاز به همکاری همه جانبه بین اولیا، مدرسه، رسانه ها، شهرداری و سایر نهادهایی است که می توانند در اجرای آن کمک کنند.

قاسمی با بیان این که البرز به ویژه کرج به دلیل تراکم بالای جمعیت دانش آموزی فضای آموزشی را کاهش داده می افزاید: شاید این مسئله مانعی سر راه باشد اما نباید به دلیل ضعف در زیرساخت ها موضوع را کامل رد کرد. بلکه از فرصت هایی که داریم حتی کمترین فضا و خلاقیت مدیران و معلمان استفاده کرد.

مدیرکل آموزش و پرورش می گوید: الزاما نباید روی اسباب بازی های گران قیمت تاکید کرد که مانع اجرای کار شود و در این زمینه می توان از اطلاع رسانی و ظرفیت اولیا نیز استفاده کرد تا این طرح جایگاه خود را پیدا کند.

وی با اشاره به نقش اولیا و کمک های مردمی آنها در مدارس می گوید: برای اجرای این طرح نیز می توان با همکاری والدینی که اسباب بازی دوران کودکی فرزندانشان را نگه داشته اند و از نظر تمیزی می تواند قابل استفاده باشد به کار گرفته شود.

تاثیر اتاق بازی در حل بسیاری مشکلات دانش آموزان

یک روانشناس کودک می گوید: یکی از مشکلات کودکان جدا شدن از خانه و خانواده و ورود به مدرسه است که از فضایی آزاد که فقط تفریح و بازی و سرگرمی بوده وارد محیطی آموزشی می شوند و باید قوانین و مقرراتی را رعایت کنند که تاثیرات مختلفی روی آنها داشته و پذیرش آن برای بیشتر کودکان سخت است.

«زهرا سیدحسنی» با بیان اینکه بسیاری از دانش آموزان ابتدای ورود به مدرسه برای پذیرش شرایط جدید با مشکلات زیادی مواجه می شوند و خانواده های آنها و همچنین مسئولان مدارس هم درگیر این موضوع هستند می افزاید: ایجاد اتاق بازی در مدارس می تواند تاثیر خیلی خوبی در حل این مشکلات داشته باشد.

سیدحسنی بیان می کند: فضایی که در آن شرایط بازی و اسباب بازی مهیا باشد تا حدودی به محیط خانه کودک شباهت داشته و فاصله محیط برای او خیلی محسوس نخواهد بود و پذیرش محیط جدید را آسانتر خواهد کرد.

این روانشناس می افزاید: علاوه بر حل این معضل به کمک فضای بازی، این فرصت فراهم می شود تا در بحث آموزش و فرهنگ سازی کارهای بهتری انجام داد. با توجه به اینکه کودکان با زبان بازی، تصویری و لمس بهتر آموزش می بینند می توان در بازی های گروهی و استفاده مشترک از وسایل بازی روابط اجتماعی، قانون و مقررات، حق و حقوق، نوبت و... را آموزش داد.

اهمیت انتخاب نوع اسباب بازی

سیدحسنی اضافه می کند: انتخاب اسباب بازی و آموزش های کنار آن از جانب مسئولان نیز اهمیت زیادی دارد به عنوان مثال با انتخاب اسباب بازی هایی مثل آدمک، ماشین های امدادی و طراحی یک چیدمان ترافیکی شهری می توان قوانین راهنمایی و رانندگی و اولویت های تردد خودروها و... را به کودکان آموزشی ماندگار داد.

وی با تاکید بر اینکه در این فضا کودک می تواند نظم و ارتباط دوطرفه را هم یاد بگیرد می افزاید: در مجموع اگر از نیروهای کارآزموده و روانشناس در این زمینه استفاده شود این طرح هم از نظر درمان روحی و هم یادگیری بیشتر می تواند مفید و هم راهکاری برای جلوگیری از آسیب های درسی و اجتماعی در آینده باشد.

خدیجه ستارزاده- تیتریک

انتهای پیام/

 

 

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۴۸۲۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: