Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-23@15:11:50 GMT

لزوم توجه جدی به بیماری سالک در کاشان

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۴۸۸۷۵

لزوم توجه جدی به بیماری سالک در کاشان

این روزها بحث نگران‌کننده در منطقه کاشان، «انگل سالک» و مواردی مرتبط با آن است که گاهی با انتشار برخی نظرات غیر کارشناسی باعث شناخته نشدن صحیح این بیماری، نهادینه نشدن فرهنگ پیشگیری و نادیده گرفتن درمان بموقع و همچنین نگرانی و ترس از این بیماری می‌شود. پشه خاکی ناقل انگل سالک

برخی مردم کاشان از گزش پشه خاکی ناقل انگل سالک نگران هستند و تصورمی کنند، این بیماری شایع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«رسول عبادی» از اهالی کاشان در این باره اظهارداشت: این پشه‌ها بیشتر کودکان را نیش می‌زنند که علاوه برهزینه برشدن این بیماری، ازبین رفتن جای زخم همیشه آزاردهنده است. زخم سالک در برخی مناطق کاشان شایع شده و باید با این بیماری به طور جدی مقابله شود.

سالک، بیماری مشترک بین انسان و دام

«سید علی رضا مروجی» معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان و رئیس مرکز بهداشت این شهرستان استان اصفهان نیز در گفت‌و‌گو با«ایران» در خصوص بیماری سالک گفت: سالک بیماری مشترک بین انسان و دام است و هیچ زمانی نمی‌توانیم به درمان قطعی آن فکر کنیم، چراکه یک مخزن بیماری غیرانسان هم وجود دارد که انگل آن در زخم حیواناتی چون موش وسگ نیز زندگی می‌کند.

وی افزود: انگل سالک بیماری بومی منطقه کاشان است و بیماری جدید این منطقه نیست؛ ازسال‌های گذشته آماری موجود است که در یک دوره بیماری سالک 960 نفرثبت شده، در حالی که از شروع امسال تا 12آبان ماه 369 نفر مبتلا به بیماری سالک در این منطقه شناسایی شده‌اند.

زمان شیوع بیماری سالک

مروجی در خصوص چگونگی و زمان شیوع بیماری سالک، گفت: انگل سالک در زخم انسان و حیوان زندگی می‌کند؛ پشه‌های خاکی از این زخم‌ها تغذیه و انگل را منتقل می‌کنند، انگل سالک در بدن پشه خاکی سیر تکاملی پیدا کرده و با نیش پشه منتقل می‌شود. گزش در اردیبهشت و خرداد ماه با آغاز فصل گرما شروع و اما مدتی زمان می‌برد تا به شکل زخم درمهر و آبان ماه خود را نشان دهد.

وی مکان‌های مخروبه، نخاله‌های ساختمانی و محل تجمع زباله را محلی مناسب برای رشد و تکثیر پشه سالک در شهرها دانست و گفت: این پشه در نقاط تاریک، نمور و گرم زندگی می‌کند.

نیاز به اعتبار ملی

وی همکاری بین دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، شهرهای همجوار وهمچنین ادارات شهری منطقه را برای کنترل این بیماری ضروری دانست. / کاشان - زهرا جلوداریان

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۴۸۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: