Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-03-29@14:56:50 GMT

آشنایی با روستای کوتنا، دارای طبیعتی چشم نواز

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۷۹۶۵۴

آشنایی با روستای کوتنا، دارای طبیعتی چشم نواز

روستای کوتنا از توابع بخش مرکزی شهرستان قائم شهر (شاهی سابق) در استان مازندران واقع شده است. جمعیت این روستا ۱۲۲۱ نفر است. این روستای زیبا، در ۶ کیلومتری شهرستان قائم شهر قرار دارد، دارای طبیعتی چشم نواز و مردمی با فرهنگ است که تحصیلات بالا وچهره‌هایی بزرگ از افتخارات کوتنا می‌باشد. در این مطلب ما قصد داریم شما را با این روستای دوست داشتنی آشنا کنیم با ما همراه باشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

به شهرستان قائم شهر که وارد می‌شوید در مسیر خیابان ساری وقتی از پل سیاهرود گذر کردید، وارد فرعی می‌شوید که شما را به سمت کوتنا هدایت می‌کند. در طول مسیر با چشم انداز زیبایی مواجه می‌شوید و در بخش جنوبی این روستا با صدای دلنواز سیاهرود آرامش خواهید یافت. روستای کوتنا در جنوب شرقی شهرستان قائم شهر و در فاصله ۶ کیلومتری این شهر خوش آب و هوا واقع شده است که از جنوب با روستای قادی کلای بزرگ و آهنگر کلای بیشه سر و گل افشان، از شمال به روستای تلوک، از غرب با روستای ساروکلا و از شرق با روستا‌های کرچنگ و ریکنده و سیّد ابو‌صالح وسیف کتی و پرچینک مجاور است. موقعیت مکانی روستای کوتنا را در نقشه گوگل ببینید و نشانه گذاری کنید.

شالیرزار‌ها و دشت در مقابل این روستا، باعث شده کوتنا یکی از سرسبزترین، چشم نواز‌ترین و خوش منظره‌ترین روستای این منطقه است در قسمت جنوبی به فاصله ۶۰۰ متر از روستا سیاه رود می‌گذرد که دارای منابع آب زیادی است برای آبیاری دشت و مزرعه منطقه بسیار مفید است، به طوری که آبادانی و زیبایی منحصر به فرد کوتنا را بیشتر کرده است.  
وجه تسمیه

پس از بررسی‌هایی در این خصوص می‌توان به کلمات کوتینار، کوتنه، کوتن ها، کوتن انار و … اشاره کرد. اما فقط یکی از این هابه واقعیت نزدیکتراست و کتاب‌های تاریخی آن را تایید کرده اند، که آن هم کوتن‌ها می‌باشد. به دلیل اینکه در زمان‌های قدیم برای آسیاب کردن وسیله‌ای وجود نداشت، اهالی این روستا در آن زمان از سنگ و تخته برای آسیاب کردن مواد غذایی استفاده می‌کردند، همچنین این موضوع تا حدی در کتاب‌های لغت نامه محلی قدیمی تایید شده است به طوری که نام کوتنا به معنی کوبنده آمده است.  
رسم و رسومات کوتنا

آداب و رسوم اجتماعی روستای کوتناتفاوت چندانی با سایر روستا‌های مازندران ندارد، امّا برخی از ویژگی‌ها و خصوصیت‌های مهم این روستا قابل توجه و بسیاری از ساکنین در منطقه است. یکی از آن‌ها این است که مردم روستای کوتنا در مشکلات و غم و غصه، همدم و شریک یکدیگرند تا حدی که وقتی یکی از اهالی روستا عزیزی را از دست می‌دهد، مردم تا روز چهلم خانواده سوگوار و غمدیده را تنها نمی‌گذارند. شب نشینی‌ها و صله رحم یکی دیگر از اخلاق پسندیده مردم روستای کوتنا است و احترام به بزرگان و قدیمی‌تر‌ها یکی از ویژگی‌های ممتاز کوچک‌تر‌ها و جوانان این روستا است. مردم این منطقه از این که اهل کوتنا هستند به خود افتخار می‌کنند حتی این موضوع در بین آن‌هایی سال‌ها است به شهر و یا جایی دیگر مهاجرت کردند، دوست دارند که ان‌ها را در دیار خود یعنی روستای کوتنا به خاک بسپرند. زنان که گویی شیر زنان این روستا همراه و هم قدم مردان خود در تمام طول عمر خود در ساختن زندگی و رونق کسب و کار و خانه داری فعالیت دارند.

چشمه کوتنا

از مسیر اصلی روستا که گذر کنید، تقریبا در انتهای روستا با یک بنای کاهگلی قدیمی روبرو خواهید شد که در مجاورت آن یک درخت انجیر مشخص است. این بنا که از مقدسات این روستا نیز محسوب می‌گردد، چاه آبی در آن قرار دارد که مردم منطقه از آب این چاه به گونه‌ای معجزه آسا جهت رفع زگیل و درد‌های چشمی استفاده می‌کنند. اما اکنون کمتر به آن توجه می‌شود و فقط قدیمی‌ها و پیران این روستا آن را مقدس بر می‌شمرند و بر اثرات خاص آن تاکید دارند.

امام زاده عباس رضا

در روستای کوتنا نیز امام زاده‌ای به نام امام زاده عباس رضا در دل خاک آرمیده است که در سنگ مزار این آن سال ۹۳۱ هجری قمری یاد شده است که مربوط به آخرین سال‌های فرمانروایی مرعشیان بر مازندران بوده است. بزرگان و ریش سفیدان این منطقه می‌گویند ایشان از بزرگان خاندان عصمت و طهارت علوی بوده است. همچنین در جوار مرقد ایشان مادر بزرگوارشان نیز به خاک سپرده شده اند. ساختمان و بقعه مبارک این بزرگوار در سال ۱۳۸۸ شمسی به دست اهالی کوتنا بنا شد و یک سال بعد بازسازی شد. امامزاده عباس رضای کوتنا در بخش جنوبی روستا و قبل از روخانه سیاهرود قرار گرفته است. فضای خارج از امامزاده مملو از درختان زیبا و بلند همراه با چشم انداز بسیار زیبایی از شالیزار‌ها و روستای کوتنا است؛ بنابراین همراه با فضای معنوی می‌توانید از طبیعت بکر پیش رو نیز لذت ببرید.

جشنواره هنر در روستا

جشنوراه هنر در روستا در سال ۱۳۹۰ در روستای کوتنا به ثبت وزارت فرهنگ و ارشاد کشور رسید. دبیر جشنواره هنر در روستا که خود از هنرمندان و نقاشان نامی کشور است، جشنواره نقاشی‌های او در کشور‌هایی مانند مالزی، فرانسه، چین، آلمان و .. با استقبال بسیار زیادی روبرو شده است. او می‌گوید:

این طرح بر اساس ایده خودم، یک پروژه سنگینی بود که در سال ۱۳۸۶ در وزارت اموزش و پرورش مطرح کردم. نیتم از این طرح سهم مردم روستا از هنر را مشخص کنم و هنر‌های خاص و سنتی روستا را احیا کنم تا فراموش نشود.

این روستا نیز علاوه بر موارد فوق دارای جاذبه‌های دیگری از قبیل: موزه اکبری کوتنا، خانه هنر و موزه ریحانه، آببندان و جنگل نسوم کوتنا، پیست سوارکاری کوتنا و جمعه بازار کوتنا می‌باشد. اما با وجود تمام این توضیحات بهتر است بدانیم در استان سرسبز مازندران نظیر این روستا‌های دیدنی بسیار زیاد وجود دارد. منبع: الی گشت

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۷۹۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: