Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-16@05:10:45 GMT

رویکرد مثبت دولت برای حل مشکلات حاشیه نشینی

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۲۳۴۸۵۶۳۳

رویکرد مثبت دولت برای حل مشکلات حاشیه نشینی

به گزارش ایرنا، حاشیه نشینان کسانی هستند که در سکونت گاه های غیر متعارف با ساکنین بافت اصلی وشهر زندگی می کنند، گروه های یاد شده براثر نیروی دافعه ای چون فقرو بیکاری از زادگاه خود به شهرها روی می آورند.
اکثریت این گروه ها بی سواد بوده ومهارت لازم جهت جذب در بازار کار شهر را ندارند؛ حاشیه نشینان بیشتر افراد مهاجر روستایی و عشایر هستند، این افراد اغلب به سبب رانش زادگاه خود و کمتر به دلیل عوامل جاذب شهری زادگاه خود را ترک کرده وبه شهرها روی می آورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تلاش و همت دولت تدبیر و امید در جهت برقراری عدالت؛ کاهش حاشیه‌نشینی را به همراه داشته است، چرا که انجام این دسته از اقدامات انگیزه مهاجرت روستانشینان و افراد ساکن در مناطق محروم کاهش داده است.
تامین منافع مردم، در نظر گرفتن آینده فرزندان، رفاه، اشتغال و معیشت روستانشینان و افراد محروم سبب کاهش مهاجرت از روستا به شهر شده و پیرو این مهم حاشیه نشینی در دولت یازدهم کاهش یافته است. با بررسی عملکرد دولت می توان به این نتیجه رسید که دولت توجهی جدی به رفع مشکلات اقتصادی مناطق محروم و روستاها برای جلوگیری از مهاجرت آنها به کلانشهرها داشته است. ایجاد مراکز مهارت آموزی مخصوص این دسته از افراد به نوعی اقدام مهم دولت در خصوص کاهش حاشیه نشینی محسوب می شود چرا که تامین اقتصاد پایدار در روستاها کاهش مهاجرت و توقف معضلی چون حاشیه نشینی را به همراه خواهد داشت.
بدون شک تامین مسکن برای تمام آحاد مردم در جهت کاهش انگیزه حاشیه‌نشینان در استفاده از سکونتگاه‌های غیررسمی از دیگر اقداماتی است که دولت به ان توجه ویژه ای داشته، این مهم با بررسی روند تکمیلی واحدهای مسکن مهر و آماده سازی این ساختمان ها در دولت تدبیر و امید به خوبی آشکار و نمایان است. با بررسی بدون حب و بغض عملکرد دولت در حیطه کاهش معضل حاشیه نشینی می توان به این امر دست یافت که دولتمردان همواره در تلاش بودند افراد به سمت سکونتگاه های غیر مجاز سوق داده نشوند.
به طور حتم این مهم نباید دور از ذهن بماند که خطرات احتمالی ناشی از وقوع زلزله سکونت‌گاه‌های غیررسمی را تهدید می‌کند. حاشیه نشین ها به دلیل مشکلات مالی و قرار گرفتن در حاشیه شهرها، از خدمات شهری بی بهره هستند و احساس تبعیض و اختلاف طبقاتی همواره با آنان همراه است. به طور قطع با توجه به تمام مشکلات یاد شده حاشیه نشینی از جمله در حوزه بهداشت و درمان، می توان بر این نکته تاکید کرد که دولت یازدهم در ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به مناطق حاشیه نشین موفق عمل کرده است.
همچنین اجرایی کردن طرح بازآفرینی محلات توسط دولت تدبیر و امید از جمله اقدامات حائز اهمیت در حوزه کاهش معضل حاشیه نشینی به شمار می آید، در حال حاضر سازمان مردم نهاد بیشماری‌ در جهت اجرای توانمندسازی محلات همکاری می کنند.
با توجه به اینکه البرز استانی مهاجر پذیر بوده و همواره با نرخ افزایش رشد جمعیت رو به رو است توجه به مقوله مهم حاشیه نشینی در این منطقه در دولت یازدهم مورد توجه جدی قرار داشته است. پیرو این مهم راه اندازی و توسعه مراکز یادگیری محلی در مناطق حاشیه ای و محروم با همکاری نهضت سوادآموزی انجام گرفته است.
خوشبختانه در این حوزه شاهد راه اندازی مراکز اموزشی در حوزه های مختلف در مناطقی چون خط چهار حصار، ساوجبلاغ، ملک آباد، مهدی آباد، ناحیه 4 کرج و شهرستان نظر آباد بوده ایم. در راستای ارتقا سطح علمی و آموزشی دانش آموزان ساکن در مناطق حاشیه ای و محروم برگزاری کلاس های تقویتی در ساعتی غیر از ساعات مدارس با همکاری دستگاه های مربوطه انجام گرفته است.
آموزش و پرورش استان البرز در زمینه تربیتی و پروشی با اعزام‌ مبلغان و مشاوران تحصیلی و روانشناختی پاسخگو مسائل مربوطه دانش آموزان در مناطق حاشیه ای و محروم بوده است. توسعه و تجهیز کتابخانه های مدارس موجود در این مناطق همچنین برگزاری اردوهای تفریحی، آموزشی و زیارتی به صورت ویژه برای این دانش آموزان از اهم اقداماتی است که در راستای رفع مشکلات مناطق محروم انجام گرفته و همواره مورد توجه دولت بوده است.
بر اساس گزارش های دریافتی در مناطق حاشیه نشین استان البرز نظیر خط چهار حصار کرج، مهدی اباد و ملک آباد 5 مرکز یادگیری محلی تحت عنوان (ClC) تاسیس شده است، بنا شده این مراکز در قالب (توسعه محله) از جهات مختلف فعالیت داشته و اهدافی چون توانمندسازی فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را دنبال کند. در این مراکز به افراد ساکن در مناطق حاشیه ای و محروم صنایع دستی، کلاس روانشناسی و سواد آموزی اموزش داده می شود، همچنین در مهدی آباد جشن های جمعی به مناسبت های مختلف برگزار می شود که بازخورد خوب فرهنگی و اجتماعی را به همراه دارد. اقدامات دولت در حوزه بهداشت و درمان مناطق حاشیه ای بسیار موثر و آشکار بوده، در این رابطه در منطقه حصار کرج یک مرکز بهداشتی و درمانی کلنگ زنی و در حال احداث است.
ایجاد بستر لازم به منظور احداث کانون پروش فکری کودکان ونوجوانان در منطقه مهدی آباد از جمله اقداماتی است که در راستای بهبود شرایط مناطق حاشیه ای انجام گرفته که بنا است روند احداث ان توسط فردی خیر پیگیری و به سرانجام برسد. تلاش دولت بر این بوده تا مراکز یادگیری محلی به سمت و سویی سوق داده شود که مردم از این مراکز به عنوان پاتوق های علمی و آموزشی یاد کنند، خوشبختانه شاهد برگزاری کارگاه های آموزش خانواده و تغذیه در این مراکز هستیم که از اهمیت بالایی برخوردار است.
همچنین تلاش دولت بر آن بوده تا از ظرفیت و توانمندی روانشناسان و مددکاران در این مراکز بهره گیری شود که خوشبختانه بستر تحقق این امر در حال انجام است. از طرفی باید به این امر نیز اذعان داشت که کلیه خدمات یاد شده به صورت رایگان به افراد ارائه می شود. با توجه به اینکه استان البرز همواره زیر سایه تهران بوده و در حوزه شاخص تخت بیمارستانی از متوسط کشوری در رده پایین تری قرار گرفته، دولت همواره به واسطه اقدامات شاخص خود در این حوزه همواره درصدد است تا با سرعت بیشتری در جهت کاهش تا محرومیت ها تلاش کند. البرز به عنوان جوان‌ترین استان با رشد و توسعه غیرمتوازن مواجه است؛ به طوریکه از یک طرف با پدیده مهاجرت جمعیت از سایر نقاط کشور و حاشیه نشینی و از سوی دیگر با فقدان امکانات و زیرساخت‌های اقتصادی و خدماتی و تسهیلات اجتماعی متناسب روبرو است.
بدین منظور دولت دستور عمل اجرای برنامه تامین مراقبت های اولیه سلامت در مناطق حاشیه شهرها، سکونتگاههای غیررسمی را ارائه کرده است، از آن جائی که ماموریت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تامین سلامت همه جانبه جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی آحاد جمعیت ساکن در پهنه جغرافیایی جمهوری اسلامی با اولویت مناطق کم برخوردار است این مهم به طور خاص در استان البرز مورد توجه واقع شده است.
واگذاری اجرای طرح های توانمندسازی محلی به سمن ها و معتمدین محلی همچنین بهره مندی سمن ها از فضای مدارس در ایام تعطیل برای برنامه های آموزشی و ترویجی در مناطق و بهره مندی از فضاهای موجود در حسینه ها، هیات و فضاهای خالی مدارس از جمله برنامه های اولویت دار دولت بوده که در البرز به طور جد مورد توجه قرار گرفته و اجرایی شده است. دولت همواره درصدد بوده در راستای شکوفایی استعدادها، شناساندن توانمندی ها و بهره مندی از ظرفیت افراد خیر و نیکوکار شهری به افراد ساکن در این مناطق مساعدت و همیاری لازم را داشته باشد. ایجاد کارگاه های آموزشی برای مدیران و کارشناسان مرتبط با توانمندسازی محله محو و برگزاری کارگاه های آموزشی از جمله اقداماتی است که در سطح ملی همراه با برش استانی در تمام نقاط انجام گرفته و در دستور کار قرار دارد.
1535/6155خبرنگار:حکیمه کشاورز**انتشار دهنده:داریوش غفاری

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۸۵۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: