Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-18@01:39:40 GMT

مشخص نشدن سهمیه بندی بنزین و یارانه نقدی در بودجه 98

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۴۸۶۲۴۳

مشخص نشدن سهمیه بندی بنزین و یارانه نقدی در بودجه 98

تهران- ایرنا- رسانه های داخلی در ادامه روند بررسی لوایح بودجه 98 توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی به تعیین تکلیف وضعیت بنزین و یارانه نقدی که همچنان مشخص نشده و منوط به تصمیم گیری نمایندگان است پرداخته اند.

به گزارش گروه نشریات خبری، مجلس شورای اسلامی چند روزی است که به بررسی لایحه بودجه 98 پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نمایندگان ضمن ارائه پیشنهادهای خود درباره بندهای بودجه سال آینده اقدام به برخی مصوبات از جمله موظف شدن آستان قدس رضوی، بنگاه‌های اقتصادی نیروهای مسلح و ستاد اجرائی فرمان امام (ره) به پرداخت مالیات، کرده اند. از اصلی ترین موضوعاتی که هنوز نمایندگان به جمع بندی نرسیده اند وضعیت بنزین و یارانه نقدی بوده که همچنان باید منتظر بود تا چه تصمیماتی درباره این دو موضوع اتخاذ خواهد شد.
بررسی روزنامه ها، خبرگزاری ها و تارنماهای داخلی نشان می دهد که برخی رسانه های منتسب به جریان اصلاح طلب با توجه به مشخص نشدن وضعیت سهمیه بندی بنزین و یارانه های نقدی در سال آینده، از سوی مجلس، عنوان داشتند: حداقل دو تصمیم مهم مجلس (یارانه نقدی و اصلاح قیمت بنزین) که انتظار می‌رفت بتواند اصلاح اقتصادی در بودجه سال آینده ایجاد کند و روند تازه‌ای را شکل دهد، در راستای حفظ وضعیت موجود اتخاذ شد و مجلس به نوعی با این تصمیمات نشان داد ریسک پذیری لازم برای اصلاح وضعیت کنونی اقتصاد کشور را ندارد و نمایندگان احتمالا از هراس بدتر شدن اوضاع به وضعیت کنونی رضایت داده اند.
مهم ترین عبارت های کانونی به کار گرفته شده از سوی این جریان رسانه ای عبارتند از: عدم تصمیم گیری نسبت به یارانه نقدی و بنزین؛ اخذ مالیات از آستان قدس و بنگاه‌های اقتصادی نظامی به رفع تبعیض‌های مالیاتی دامن خواهد زد؛ نمایندگان تن به اصلاحات نمی‌دهند!»؛ اعتراض نماینده بوشهر به کاهش اعتبار مالچ‌پاشی؛ مشخص نشدن جزئیات جدول مربوط به صندوق توسعه ملی؛ قیمت یکی از ابزارهایی است که می‌تواند مصرف را مدیریت کند. اکنون دولت این ابزار را در مدارس از دست داده؛ عدم اصلاح ساختار بودجه توسط دولت و گزارش بودجه شرکت‌های دولتی نه ارائه شده و نه فرجه‌ای برای آن در نظر گرفته شده است.
رسانه های نزدیک به جریان اصولگرا نیز با محورهای همچون «عدم شفافیت بودجه شرکت های دولتی»، «مشکل تامین بودجه داروهای بیماران خاص» و
«عدم تصویب همسان سازی حقوق شاغلین و بازنشستگان» اخبار و گزارش هایی در مورد بودجه 98 و لوایح آن منتشر کردند.
مهم ترین عبارت های به کار گرفته شده از سوی این جریان رسانه ای نیز از این قرارند:
70 درصد بودجه کشور متعلق به شرکت‌های دولتی است ولی متاسفانه این بودجه در مجلس مورد بررسی قرار نمی‌گیرد؛ عدم شفافیت بودجه شرکت‌های دولتی یکی از پاشنه آشیل‌های اصلی عدم تحقق نظام بودجه‌‌ریزی؛ نگرانی جدی به موضوع بودجه بیماران خاص؛ خوشبین نبودن به بودجه بیماران خاص؛ عدم تصویب همسان سازی حقوق.

رسانه های اصلاح طلب
---------------------------
** مشخص نشدن وضعیت بنزین و یارانه نقدی
روزنامه اعتماد عنوان داشت: صحن علنی مجلس تنها فرصت باقی‌مانده برای حل و فصل مشکلات یارانه در بودجه 1398 بود و انتظار می‌رفت راهکار یا تغییری در نحوه توزیع یارانه نقدی ایجاد کند، اما با مصوبات نمایندگان نه‌تنها هیچ تصمیمی برای جلوگیری از هدر رفت منابع در توزیع نقدی یارانه گرفته نشد، بلکه حدود 78 میلیون یارانه‌بگیر می‌توانند بار دیگر با خیال راحت 45 هزار و 500 تومان را دریافت کنند
اعتماد در ادامه نوشت: وکلای مردم در مجلس به اخذ مالیات از آستان قدس و بنگاه‌های اقتصادی نظامی رای دادند. این اقدام می‌تواند به رفع تبعیض‌های مالیاتی در اقتصاد ایران منجر شود و همچنین درآمد‌های مالیاتی دولت را افزایش دهد. این در حالی است که با فشار بیشتر به بنگاه‌های تولیدی به نظر می‌رسد برآورد‌های دولت برای کسب درآمد‌های مالیاتی کمتر شود. برآوردها نشان می‌دهد دست‌کم 60 درصد اقتصاد ایران زیرزمینی است؛ حال چه به ‌صورت قانونی و با استفاده از معافیت‌های مالیاتی گسترده و چه به شکل فرار مالیاتی. دولت بودجه سال آینده را بر مبنای درآمد مالیاتی 153هزار میلیارد تومان بسته و انتظار می‌رود با تایید مصوبه دیروز مجلس در شورای نگهبان نه‌تنها درآمدهای مالیاتی دولت افزایش پیدا کند بلکه اقتصاد ایران در شرایط تحریم پیش رو از وابستگی به درآمدهای نفتی تا اندازه زیادی نجات یابد. این تصمیم مجلس اگر چه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است اما این خطر وجود دارد که مانند سالیان گذشته به سد شورای نگهبان برخورد کند.

«نمایندگان تن به اصلاحات نمی‌دهند!» عنوان گزارش تارنمای فرارو است که در بخشی از آن آمده است: حداقل دو تصمیم مهم مجلس (یارانه نقدی و اصلاح قیمت بنزین) که انتظار می‌رفت بتواند اصلاح اقتصادی در بودجه سال آینده ایجاد کند و روند تازه‌ای را شکل دهد، در راستای حفظ وضعیت موجود اتخاذ شد و مجلس به نوعی با این تصمیمات نشان داد ریسک پذیری لازم برای اصلاح وضعیت کنونی اقتصاد کشور را ندارد و نمایندگان احتمالا از هراس بدتر شدن اوضاع به وضعیت کنونی رضایت داده اند.

**اعتراض نماینده بوشهر به کاهش اعتبار مالچ‌پاشی
به گزارش خبرگزاری ایسنا، در جریان بررسی بندی از لایحه بودجه که مرتبط با اختصاص اعتبارات برای آسفالت معابر و راه‌ها و مالچ‌پاشی بود، عبدالحمید خدری نماینده مردم بوشهر در مجلس به دنبال بیان شدن پیشنهادی در خصوص کاهش اعتبار مالچ‌پاشی تقاضای اخطار کرد، اما علی مطهری که ریاست جلسه علنی را برعهده داشت اخطار وی را وارد ندانست. پس از تصویب این پیشنهاد خدری در اخطاری انتقاداتی را نسبت به علی مطهری که ریاست جلسه را برعهده داشت وارد کرد.
خدری خطاب به مطهری گفت: شما یا ادعا کنید که به عالم غیب وصل هستید یا هاله نور به شما سرایت کرده است. شما از کجا فهمیدید که اخطار من وارد نیست؟ اگر مرد عمل هستید یک هفته در خوزستان زندگی کنید و بعد قانون تصویب کنید.
مطهری در پاسخ به وی بیان کرد: بنده متوجه شدم که اخطار شما با استناد به اصل پنجم و در خصوص محیط زیست خوزستان بود و آن را وارد ندانستم. سپس وی گریه کرد و تعدادی از نمایندگان در اطراف او تجمع کردند.

** مشخص نشدن وضعیت صندوق توسعه
به گزارش روزنامه مردم‌سالاری مصطفی کواکبیان نماینده مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بودجه 98 با اعلام اینکه جزئیات جدول مربوط به صندوق توسعه ملی در کجا بررسی شده است؟ گفت: هیچ‌یک از نمایندگان در جریان جزئیات این جدول نیستند؟ مثلا گفته می‌شود در مورد طرح‌های آبرسانی روستایی مبالغی تخصیص یافته است که شامل عشایر نمی‌شود لذا این جدول را باید نمایندگان تصویب کنند. شایان ذکر است علی لاریجانی گفت: جدول چاپ شده است و پیشنهادات نمایندگان هم قبلا دریافت شده است.

**مجوز فروش اموال منقول و غیر منقول
به گزارش خبرگزاری ایسنا، نمایندگان مجلس روز گذشته بندی را به کمیسیون تلفیق بودجه ارجاع دادند که بر اساس آن وزارت امور اقتصادی و دارایی مجاز می‌شود تا سقف 1000 میلیارد تومان از اموال و دارایی‌های منقول و غیرمنقول مازاد دولت را بدون تشریفات بفروشد که به اعتقاد یک اقتصاددان، چنین طرح‌هایی برای افزایش درآمدهای بودجه‌ای دولت در شرایط فعلی درنظر گرفته شده‌اند اما باید در فرآیند آن نظارت جدی باشد تا عامل توزیع رانت نشود.

** رایگان شدن آب و برق مدارس
«عباسقلی جهانی»، کارشناس مدیریت آب در گفت و گو با روزنامه ایران با توجه به تصویب مجلس نسبت به رایگان شدن آب و برق مدارس اظهار داشت: قیمت یکی از ابزارهایی است که می‌تواند مصرف را مدیریت کند. اکنون دولت این ابزار را در مدارس از دست داده و ممکن است که با بی‌توجهی مسئولان مدارس به صرفه‌جویی در مصرف آب، آموزش غلط به دانش‌آموزان داده شود. اما حالا که این موضوع در قانون بودجه سال آتی دیده شده باید در کلاس‌های درس آن را توضیح داد و به دانش‌آموزان گفت که اگر پول آب اخذ نمی‌شود معنی آن بی‌ارزش بودن آب نیست. نباید اجازه دهیم که این به جامعه سرایت کند. البته شنیده می‌شود که بر اساس بودجه 1398 قرار شده است مدارس، بیمارستان‌های دولتی و کتابخانه‌های عمومی نیز در صورت مصرف بالاتر از الگوی مصرف، مشمول جریمه شوند و تعرفه بهای آب مصرفی معادل قیمت تمام شده از آنها اخذ شود. اگر این اتفاق بیفتد امکان تخلف و بدآموزی وجود نخواهد داشت

**عدم اصلاح ساختار بودجه
به گزارش خبرگزاری ایسنا، محمدرضا پورابراهیمی نماینده مجلس شورای اسلامی، گفت: رییس جمهور در نامه‌ای به مقام معظم رهبری فرصت چهارماهه‌ای را برای اصلاح ساختار بودجه درخواست کردند اکنون که در روزهای پایانی بررسی بودجه هستیم نه تنها این اتفاق رخ نداده که بودجه فعلی با بودجه سنوات گذشته تفاوت ندارد. سوال این است که قرار است اصلاح ساختار چه زمانی رخ دهد.

** ارائه نشدن گزارش کمیسیون تلفیق درباره بودجه شرکت‌های دولتی
به گزارش خبرگزاری ایلنا، علیرضا سلیمی نماینده مجلس شورای اسلامی گفت:گزارش بودجه شرکت‌های دولتی نه ارائه شده و نه فرجه‌ای برای آن در نظر گرفته شده است. یا بودجه شرکت‌های دولتی جزو بودجه هست یا نیست. اگر نیست چرا آن را به مجلس می‌آورند و اگر هست طبق قانون باید

رسانه های اصولگرا
--------------------------
**عدم شفافیت بودجه شرکت های دولتی
خبرگزاری فارس نوشت: حدود 70 درصد بودجه کشور متعلق به شرکت‌های دولتی است ولی متاسفانه این بودجه در مجلس مورد بررسی قرار نمی‌گیرد. به همین دلیل می‌توان گفت که عدم شفافیت بودجه شرکت‌های دولتی یکی از پاشنه آشیل‌های اصلی عدم تحقق نظام بودجه‌‌ریزی مبتنی بر عملکرد است. از طرفی باید توجه داشت که بخش قابل توجهی از بودجه شرکت‌های دولتی صرف انجام معاملات مختلفی می‌شود که اطلاعات شفافی در مورد جزئیات آن‌ها وجود ندارد. به همین دلیل یکی از اصلی‌ترین موضوعاتی که برای اصلاح ساختار بودجه باید مورد توجه نمایندگان مجلس قرار بگیرد طراحی سازوکار مناسب برای شفاف‌سازی معاملات شرکت‌های دولتی است.

**مشکل تامین بودجه داروهای بیماران خاص
تارنمای جهان نیوز عنوان داشت: موضوع بودجه بیماران خاص یکی از موضوعاتی که هرساله نگرانی جدی برای این افراد ایجاد می‌کند، طی ماه‌های گذشته نیز افزایش نرخ ارز نیز بسیاری از این بیماران را با مشکلاتی مواجه کرده است، به طوری که به گفته متخصصان این حوزه بسیاری از این بیماران در شرایط مالی نامناسبی نداشته و به‌دلیل افزایش نرخ ارز، توان مالی برای ادامه درمان خود را ندارند. بیمارانی که علاوه بر تحمل بیماری ، باید رنج و سختی کمبود دارو و افزایش قیمت آن را هم به دوش بکشند. هرچند نمایندگان مجلس اعلام کرده‌اند که بودجه بیماران خاص افزایش پیدا کرده و از محل هدفمندی یارانه‌ها بودجه‌ای به این گروه اختصاص یافته است اما کارشناسان معتقدند نمی‌توان به تحقق بودجه از این محل خوشبین بود.

**عدم تصویب همسان سازی حقوق شاغلین و بازنشستگان
به گزارش خبرگزاری تسنیم، حمیدرضا حاجی‌بابایی رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس شورای اسلامی گفت: دولت و کمیسیون تلفیق با افزایش بودجه نظام رتبه‌بندی و نظام همسان‌سازی حقوق شاغلین و بازنشستگان مخالفت کردند.
وی افزود: شما نمایندگان مجلس 35 هزار میلیارد تومان برای افزایش 20درصدی حقوق مصوب کرده‌اید که خلاف قانون برنامه ششم توسعه ودر تضاد با قانون هماهنگ‌سازی حقوق است، این در حالی است که 3 هزار میلیارد تومان برای اجرایی کردن نظام رتبه‌بندی و قانون هماهنگ‌سازی حقوق شاغلین و بازنشستگان را که منطبق بر قانون برنامه ششم توسعه و مبنای اجرای عدالت در پرداخت‌ها است، مصوب نکردید.
گروه نشریات خبری
پژوهشم**9351**1025

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۸۶۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: