Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - اصفهان - ايرنا - ادامه ساخت خط انتقال آب از درياچه قايقراني ذوب آهن واقع در شهرستان لنجان به کارخانه ذوب آهن، روز جمعه با اجتماع و حضور جمعي از کشاورزان اصفهان متوقف شد.

عضو هيات مديره نظام صنفي کشاورزي شهرستان اصفهان در گفت و گو با ايرنا اظهارداشت: اين عده با يک دستگاه لودر بخشي از کانال عبوري خط لوله اين طرح را پر کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش ايرنا، بارگذاري غير اصولي به گفته کارشناسان يکي از معضلات اصلي رودخانه زاينده رود است که حيات اين شاهرگ حياتي فلات مرکزي ايران را با مشکل مواجه کرده است.
حسين محمدرضايي با بيان اينکه کشاورزان و حقابه داران خواهان رسيدگي مسوولان کشوري و استاني هستند، تصريح کرد: بر اساس قانون و طبق بند 2 مصوبه 9 ماده اي شوراي عالي آب که در سال 1392 تصويب شد، هر گونه بارگذاري جديد بر زاينده ‌رود تا تعيين تکليف حقابه داران و جبران خسارات آنها، ممنوع است.
وي با اشاره به لوله با قطر 600 ميلي متر براي انتقال آب در اين طرح، خاطرنشان کرد : شرکت ذوب آهن با احداث اين خط لوله قصد داشت سالانه 50 ميليون مترمکعب آب از زاينده رود را به محل کارخانه منتقل کند.
عضو هيات مديره نظام صنفي کشاورزي شهرستان اصفهان با بيان اينکه ذوب آهن يک سهم آبه دار است نه حق آبه دار، افزود: بر اساس مصوبات شوراي عالي آب قرار شد که صنايع به مرور از پساب شهرهاي اطراف براي مصارف خود بهره گيرند و برداشت از آب زاينده رود را متوقف کنند.
عده اي از کشاورزان و باغداران مناطق شرق اصفهان از جمله زيار، ورزنه، اژيه، کرارج، براآن شمالي و براآن جنوبي و خوراسگان با جمعيتي بالغ بر 300 هزار نفر و شهرستان هاي غربي شامل نجف آباد، فلاورجان، خميني شهر، لنجان و مبارکه پيش تر، در چند سال اخير و پارسال در چند نوبت با حضور در نقاط مختلف استان، رسيدگي به وضعيت حقابه خود از زاينده رود، حل مشکلات معيشتي و جاري سازي اين رودخانه را خواهان شدند.
حقابه کشاورزان اصفهان در نوبت نخست با افزايش دريچه‌ هاي سد زاينده‌رود از هشتم بهمن پارسال به مدت 20 روز تخصيص يافت و حدود 25 هزار هکتار اراضي کشاورزي در شرق و حدود 15 هزار هکتار در غرب اصفهان زير کشت رفت.
پس از آن رئيس جمهوري روز 12 اسفند پارسال به وزارت نيرو دستور داد ضمن در نظرگرفتن نيازهاي زيست‌ محيطي، به گونه ‌اي برنامه ‌ريزي کند که در ايام نوروز نسبت به رها‌سازي آب در زاينده رود اقدام کند که در پي آن با افزايش خروجي سد زاينده رود از 27 اسفند، 28 همان ماه آب رودخانه در اصفهان جاري شد و به دنبال آن تاکنون با اضافه شدن آب کشت کشاورزان، رودخانه همچنان جاريست و اين جريان بر اساس تصميم هاي اوليه تا 20 خرداد امسال ادامه خواهد داشت.
حوضه زاينده رود از دو استان اصفهان و چهارمحال و بختياري تشکيل شده که 93 درصد از مساحت و 98 درصد از جمعيت زير پوشش اين حوضه در اصفهان و هفت درصد از مساحت و 2 درصد از جمعيت زير پوشش آن در استان چهار محال و بختياري قرار دارد.
زاينده رود به طول بيش از 450 کيلومتر و تالاب گاوخوني هم در نبود آب در سالهاي آينده به تاکيد کارشناسان يکي از چالشهاي زيست محيطي کشور و فلات مرکزي ايران تبديل مي شود.
اين رود بزرگترين رودخانه منطقه مرکزي ايران است که از کوه ‌هاي زاگرس مرکزي بويژه زرد کوه بختياري سرچشمه گرفته و در کوير مرکزي ايران به سمت شرق پيش مي‌ رود و به تالاب گاوخوني در شرق اصفهان مي ‌ريزد، اما اين رودخانه که علاوه بر جاذبه تفريحي و فرهنگي، همواره نقشي موثر در کشاورزي و اقتصاد منطقه بويژه شرق اصفهان و هستي تالاب گاوخوني داشته به علت تغييرات اقليمي، خشکسالي هاي متوالي، تراکم جمعيت و افزايش برداشت بي رويه به يک رود خانه فصلي تبديل و در محل پايين دست در فصول گرم بويژه تابستان با خشکي مواجه شده است.
شهرستان لنجان با 263 هزار نفر جمعيت و 9 شهر در 35 کيلومتري جنوب غربي اصفهان قرار دارد.
6020/6026/
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۸۹۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: