Web Analytics Made Easy - Statcounter

مراغه - ایرنا - انتظار 15 ساله شهروندان مراغه ای برای بهره برداری کامل از خیابان در حال احداث جام جم که با هدف بهبود ترافیک شهری کلنگ زنی شد در حال تبدیل شدن به آرزویی دست نیافتنی است.

به گزارش ایرنا، طرح بزرگ احداث خیابان 120 متری جام جم که از سال 81 و با شور و حال خاصی به عنوان بزرگترین طرح سرمایه گذاری تاریخی این شهرستان آغاز شد، اکنون پس از گذشت 15 سال، به اتمام نرسیده و وعده ها برای اتمام این طرح هنوز عملی نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


طرحی که می توانست با توسعه و عمران بافت فرسوده شهری، امیدی برای گشایش روزنه و مسیری برای برون رفت از چالش های اجتماعی و اقتصادی مراغه باشد، اکنون به خیابانی بی روح و کم رونق تبدیل شده است.
زیباسازی و فضاسازی به عنوان حلقه مفقوده خیابانی که قرار است محوری ترین مسیر تردد شهری باشد، چشم اندازهای جذابی برای رهگذران و شهروندانی که از آن تردد می کنند ایجاد نکرده است.
عدم وجود حصار و محافظ برای برخی از نقاط خالی از طرح های عمرانی در گوشه و کنار این خیابان، نبود پیاده رو مناسب و نیز عدم وجود کمترین اماکن رفاهی عمومی در آن، این طرح را به جای مسیر پرتردد و جذاب شهری به مانند جاده ای خالی از جذابیت بدل کرده است.
پارکینگ های زیرزمینی که زمانی با تبلیغات مختلف از آن به عنوان بزرگترین طرح پارکینگ شهری یاد می شد، اکنون قفل های بزرگ و زنگ زده ای بر درب های خود می بیند و این شاهدی بر عدم وجود تلاش و انگیزه لازم برای تکمیل و بهره برداری شهروندان از امکانات این طرح بزرگ شهری است.
خیابان بزرگ و زیبایی که در روی کاغذ، نماد شهرسازی نوین در بافت فرسوده و غبارگرفته شهری مراغه بود، اکنون به محلی برای توقف خودروها تبدیل شده است.
در ماه های اخیر نیز با وجود ایجاد ایستگاه برای تردد اتوبوس های عمومی شهری، هنوز رونق و جذابیتی برای شهروندان در این خیابان 120 متری ایجاد نشده که باید علت های آن را در برنامه ریزی های شهری و نیز تاخیر ها جستجو کرد.
اجرای طرح های ناکارآمد به زعم کارشناسان شهرسازی برای کاهش بار ترافیکی در ورودی و خروجی این خیابان با ایجاد میدان و جدول کشی هنوز باری از دوش ترافیک سنگین داخل شهری مراغه را کم نکرده است.
قول های مساعد مسئولان شرکت آتی ساز برای تحویل و تکمیل چندماهه آن در سال های اخیر به خبری همیشگی برای رسانه های تبدیل شده و این وعده ها نیز نتوانسته راهگشایی بر گره کور توسعه و تکمیل نهایی طرحی باشد که قرار بود در سال 85 به بهره برداری برسد.
عدم تحویل واحدهای تجاری به صاحبان ملک های تملک شده در مسیر این خیابان، ماهانه حدود 2 میلیارد ریال بر مجموعه شهرداری هزینه تحمیل کرده که البته با تلاش مجموعه مدیریت شهری در سالجاری، بخشی از این هزینه مرتفع شده است.
شهردار مراغه در خصوص پیگیری تکمیل این طرح گفت: با توجه به محور قرار گرفتن این خیابان در شورای ترافیک و نیز انتقال ایستگاه های ناوگان اتوبوسرانی شهری به آن، تمهیدات مناسبی برای تکمیل و بهره برداری از این طرح انجام شده است.
محمدرضا احمدی افزود: برای این منظور با اصلاح هندسی ورودی و خروجی این خیابان سعی در کاهش ترافیک در این خیابان شده است.
وی ادامه داد: همچنین برای رسیدگی به نحوه و روند اجرای این طرح از سوی شهرداری، واحد ویژه ای برای این منظور ایجاد و راه اندازی شده و امید است با پیگیری های انجام شده بهره برداری از این طرح بزرگ عمران شهری تسریع شود.
وی اضافه کرد: تحمیل برخی هزینه ها به دلیل عدم واگذاری به موقع واحدهای تجاری و تعهدات معوقه که ماهانه بیش از 2 میلیارد ریال به شهرداری تحمیل می کرد، اکنون با رایزنی ها و توافقات انجام شده با صاحبان این واحدها مرتفع شده است.
وی اظهار امیدواری کرد با ادامه روند پیگیری های شهرداری و شورای شهر، تکمیل و بهره برداری کامل از این خیابان در آینده نزدیک محقق شود.
شهروندان مراغه همواره در این سال ها به امید رونق، توسعه و شکوفایی شهر به واسطه این طرح بزرگ عمرانی و سرمایه گذاری بزرگ، چشم بر آسیب هایی بستند که بر پیکره تاریخ و بافت تاریخی آن وارد کرد؛ لیکن آن سود مورد انتظار مردم تاکنون به زیانش نیارزیده است.
جام جم مراغه اکنون به مثنوی هفتاد من دردی تبدیل شده است که به جای غزل های شادی و فرح انگیز، قصایدی حزن انگیز و مرثیه های پردرد دارد.
تاکید مسئولان ارشد شهرستانی از چندین و چند سال پیش نیز نتوانسته آنچنان که باید و شاید، موتور متوقف شده تکمیل این طرح بزرگ مسیر گشایی و احداث خیابان را به حرکت درآورده و پرونده آن را مختومه کند.
به گزارش ایرنا، عملیات اجرایی احداث بلوار جام جم مراغه از سال 81 به طول 580 و عرض 60 متر از سوی شرکت آتی ساز در بافت مرکزی این شهر آغاز شده و قرار بود اجرای آن در سال 85 تمام شود.
شهرستان مراغه با 250 هزار نفر جمعیت در 127 کیلومتری جنوب تبریز، مرکز آذربایجان شرقی واقع است.
گزارش از: ابراهیم مطلوبی**انتشار:عیسی عطاپور**
3077/7487

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۰۰۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: