Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@15:03:13 GMT

سختکوشی سوری ها رمز بازگشت سریع رونق اقتصادی

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۱۳۸۶۳

سختکوشی سوری ها رمز بازگشت سریع رونق اقتصادی

دمشق - ایرنا - وقتی سخن از سوریه به میان می آید، اذهان بسیاری به این سمت سوق می یابد که کشوری جنگ زده مانند شهرهای اروپا بعد از جنگ جهانی دوم است که مردم در لابلای خرابه ها رفت و آمد می کنند و آب و برقی وجود ندارد.

البته چنین تصاویری در سوریه نیز وجود دارد، ولی نه در همه مناطق این کشور، چون برخی از مناطق سوریه با وجود اشغال 80 درصد از خاک این کشور در سال 1394 توسط تروریستها، شاهد هیچ درگیری نبوده و مشکل خاصی هم برای آنها پیش نیامده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مناطقی نظیر دمشق ، سویدا ، و بنادر غرب سوریه مانند لاذقیه ، طرطوس ، بانیاس ، مناطق وسیعی از شهر حمص را می توان از جمله این محل ها ذکر کرد که بر خلاف باور برخی یا از جنگ 9 ساله در سوریه اصلا آسیب ندیده اند و یا این که بسیار کم آسیب دیده است .
اکنون در خیابان های مرکزی شهر دمشق تا پاسی از شب مردم در رفت و آمد بوده و یا در رستوران های به نام این شهر و مراکز خرید و تجاری حضور پیدا می کنند.
دستفروش ها و فروشندگان دوره گرد نیز در مراکز تجاری و بازارهای شهر دمشق مانند حمیدیه در رفت و آمد هستند و همه اینها نشانگر تلاش سوری ها برای بازگشت سریع ثبات و آرامش به این کشور است.
بر اساس اعلام فروشندگان با توجه به کاهش ارزش لیره سوریه، تعداد مشتریان کم شده، ولی گردشگرانی همچون زایران عراقی همچنان به دمشق سفر می کنند .
در روزهای اخیر ارزش پول سوریه در برابر دلار 540 و در برابر یورو 603 لیره شده است و این رقم قبل از بحران سوریه در سال 1389 برابر 49 یا 50 لیره برای هر دلار بود.
مغازه ها و فروشگاه های دمشق و مناطق اطراف آن که بیشترین جمعیت را در خود جای داده اند، مملو از لوازم و کالاهای مختلف اعم از پوشاک ، مواد غذایی ، میوه و سبزیجات است و یکی از علل پیروزی سوریه نیز در بحران و جنگ جهانی 9 ساله در این کشور وجود زمینه های کشاورزی و دامپروری گسترده و تامین امنیت غذایی در این کشور از طریق مناطق غربی و جنوب غربی بود.
اکنون هنگام گشت و گذر در مناطق اطراف دمشق مانند 'کسوه' و 'زینبیه' می توان شاهد بود که مردم بار دیگر دست به کار شده اند و با انجام ساخت و ساز و دیوار کشی در اطراف باغ ها و مراکز صنعتی تلاش دارند تا بار دیگر زندگی به صورت کامل در سوریه جریان یابد.
شهرک های صنعتی نیز در اطراف دمشق مانند 'بلاس' در ماه های اخیر با افزایش امنیت و ثبات در سوریه و فراهم شدن زمینه های رونق، بار دیگر فعالیت های خود را از سر گرفته اند و ترافیک موجود در مسیر رفت و آمد به این شهرک گویای همین امر است.
اصولا یکی از ویژگی های مردم سوریه سخت کوش بودن و جدیت آنان در کارهای مختلف است که موجب شده تا آنان در هیچ کجا حتی در زمان آوارگی با مشکل مواجه نشوند و اکنون همین زمینه امیدها را برای بازگشت سریع رونق اقتصادی و حیات و زندگی عادی به این کشور را دو چندان کرده است.
در همین حال با توجه به احتمال حضور برخی عناصر تروریستی خفته در اطراف دمشق و بروز درگیری هایی در چند سال گذشته، پست های ایست و بازرسی در این مناطق ایجاد شده، ولی چندان سخت گیری نمی شود و فقط برخی خودروهای مشکوک مورد بازرسی و تفتیش قرار می گیرند و این موضوع در مبادی ورودی مناطق اطراف دمشق شدیدتر است.
اکنون یکی از مهم ترین مشکلاتی که مردم سوریه را در دمشق و دیگر شهرهای آن رنج می دهد، کمبود مواد سوختی به خصوص بنزین و گازوئیل است که بیشترین مصرف را در سوریه برای وسایل حمل و نقل و گرمایشی در خانه ها دارد.
مردم سوریه هنگام صحبت با آنان اولین موضوعی که در خصوص مشکل سوخت به آن اشاره می کنند، تحریم های ظالمانه و غیر قانونی آمریکا است.

بر اساس اعلام 'عماد خمیس' نخست وزیر سوریه در شش ماه گذشته نیروی دریایی آمریکا در مدیترانه از نزدیک شدن کشتی های حامل سوخت به سوریه جلوگیری کرده و همین موضوع موجب نرسیدن نفت خام به پالایشگاه های این کشور برای تامین بنزین و سوخت شده است.
در زمستان امسال نیز شماری از کودکان سوری به خاطر نبود سوخت و یا آتش سوزی منزل به خاطر استفاده از سوخت های جایگزین جان خود را از دست دادند که در یک مورد در دمشق 7 کودک یک خانواده در آتش سوزی کشته شدند.
کسبه دمشق به خصوص در اطراف مکان های مقدس مانند حرم حضرت رقیه (س) و حضرت زینب (س) نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اعلام کردند که امیدوارند با بازگشت دوباره زایران به سوریه، کسب و کار آنان رونق تازه ای بگیرد.
به گفته آنان زایرانی که این روزها از افغانستان و پاکستان به سوریه می آیند چندان تمایلی برای خرید کالا ندارند و کسب و کار فروشندگان چندان داغ نیست .
بر اساس اعلام برخی منابع فعالیت هایی در ماه های اخیر برای بازگشت دوباره زایران به سوریه انجام شده است.
اسفند ماه نیز در جریان برگزاری گفت وگوهای سه جانبه بین مقام های نظامی ایران ، سوریه و عراق در دمشق، رایزنی هایی برای بازگشایی مسیر زمینی از طریق عراق به سوریه برای انتقال زایران و کالا بین کشورهای منطقه مطرح شد.
اکنون بر اساس گزارش های موجود چرخ های صنعت در مراکز تولیدی حلب پایتخت اقتصادی سوریه یکی پس از دیگری به حرکت در آمده و همه اینها حاکی از رونق سریع سوریه در ماه های آینده است.
از داود پورصحت
خاورم*1436**1651

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۱۳۸۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: