Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرید آنلاین یا حضوری، بحثی است که هر سال با فرارسیدن ایام برگزاری نمایشگاه کتاب در میان بسیاری از فعالین حوزه نشر مطرح می‌شود.



سرویس فرهنگی فردا: گسترش روز افزورن خدمات دیجیتال باعث شده تا یکی از بحث‌های همیشگی در ارتباط با این فناوری جایگزینی کامل آن با خدماتی و امکاناتی است که پیش از این به صورت غیرمجازی و درواقع فیزیکی ارائه می‌شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خرید آنلاین کتاب نیز یکی از همین خدمات است که معمولا هر سال با فرارسیدن نمایشگاه کتاب و بحث بر سر مشکلات خرید حضوری برای بخش‌های مختلف جامعه از جمله دانشجویان ساکن شهرستان‌ها، دوباره مورد توجه قرار می‌گیرد.
نظر طرفداران خرید آنلاین چیست؟
اولین سوالی که در ارتباط با این موضوع مطرح می‌شود؛ بحث منطقی‌تر بودن نوع خرید است. طرفداران خرید آنلاین مدعی هستند که با توجه به راحت‌تر بودن این نوع از خرید و جلوگیری از بروز مشکلاتی همچون ترافیک و در نتیجه آلودگی هوا که ناشی از هجوم مردم برای خرید کتاب در یک بازه زمانی محدود و ده روز است؛ استفاده از این روش به صرفه‌تر و منطقی‌تر است.
علاوه بر این فضای مجازی و اینترنت به واسطه گستردگی که دارد، گزینه‌های بیشتری را در یک زمان کوتاه‌تر پیش چشم مخاطب قرار می‌دهد و حتی آثاری با موضوعات مشابه را به شما پیشنهاد می‌کند در حالی که شاید شما با حضور فیزیکی در محل خرید، نتوانید از همه این گزینه‌ها اطلاع پیدا کنید.
مخالفان چه می‌گویند؟
اما دیدگاه مخالفان نیز در این زمینه قابل تامل است؛ چرا که اساسا بسیاری معتقدند حضور در فضای کتابفروشی‌ها و یا نمایشگاه کتاب خود باعث اثرپذیری از جو موجود در این اماکن فرهنگی و البته آشنایی بیشتر مخاطبان با آثار مختلف می‌شود. درواقع مشاهده ویترین‌ها رنگارنگ کتاب و قرار گرفتن آثار مهم و شاخص در کنار هم بسیاری از مخاطبان را وسوسه می‌کند که آثار بیشتری را خریداری کنند و این علاوه بر کمک به بازار کم رونق کتاب کشور باعث ترغیب بیشتر مخاطبان به مطالعه می‌شود.
همچنین تجربه نشان داده که معمولا مردم در خرید هر جنسی (حتی کتاب که یک کالای فرهنگی محسوب می‌شود) زمانی که جنس را از نزدیک می‌بینند. علاوه بر این در صورت خرید حضوری معمولا نگرانی در مورد جنس خود و زمان تحویل نخواهید داشت و شما می‌توانید به راحتی جنس و کالای مورد نظر خود را بررسی کنید.
ورود رقبای تازه نفس!
در این میان اما کتاب‌های الکترونیک هم یکی از ظرفیت‌های جدیدی است که در این حوزه ایجاد شده است و بحث در ارتباط با خرید حضوری یا آنلاین را وارد مرحله جدیدی کرده است. بسیاری از کاربران مخصوصا نسل جوان ترجیح می‌دهند تا کتاب‌های مورد نیازشان از طریق تبلت یا تلفن‌های همراه خود مطالعه کنند.
کتاب‌های الکترونیکی را به طور کلی می‌توان به دو بخش تقسیم کرد؛ برخی کتاب‌های الکترونیکی، شکل چاپی ندارند و فقط در قالب دیجیتالی منتشر می‌شوند. به همین خاطر اصلا امکان خرید حضوری آن‌ها وجود ندارد و از این لحاظ اثری منحصر به فرد به شمار می‌آیند.
بخش دوم از کتابهای الکترونیکی نیز مروبط به آثاری می‌شود که نسخه چاپی آن‌ها نیز منتشر شده است ولی برای علاقمندان به مطالعه آن‌ها نسخه الکترونیکی این آثار نیز تولید می‌شوند. این گروه از کتاب‌های الکترونیکی به سرعت در حال توسعه و گسترش هستند.
بالاخره کدام روش بهتر است؟
هرچند که به نظر می‌رسد هنوز خرید حضوری از طرفداران بیشتری نسبت به خریدهای آنلاین برخوردار باشد ولی واقعیت آن است که روش خرید آنلاین رفته رفته در حال جا افتادن در میان گروه زیادی از کاربران است و بسیاری از مخاطبان امروزی ترجیح می‌دهند تا کتاب‌های خود را یا به صورت الکترونیکی مطالعه کنند یا به صورت اینترنتی آن‌ها را خریداری کنند.
البته نباید از این موضوع نیز غافل شد که خرید حضوری کتاب اثرات مثبتی دارد که صرفا نمی‌توان آن را با دلایلی چون راحت‌تر بودن خرید کتاب الکترونیکی و در دسترس‌تر بودن این نوع از کتاب‌ها مقایسه کرد. نفس کشیدن در فضای فرهنگ اتفاقی نیست که بتوان آن را با صرفا با خریدهای آنلاین تجربه کرد!

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۲۷۹۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: