Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - رئيس‌جمهور با بيان اينکه در آغاز دولت دوازدهم نگراني‌ها به نسبت دولت يازدهم کمتر شده‌ است، تصريح کرد که هنوز در راه سنگلاخ وجود دارد.
نسبت به همه اعضاي کابينه دوازدهم شناخت دارم
به گزارش ايسنا، حجت‌الاسلام والمسلمين روحاني در نخستين گفت‌وگوي تلويزيوني خود پس از آغاز به کار دولت دوازدهم با شبکه يکم سيما ضمن تسليت به مناسبت شهادت امام محمدباقر (ع) و تبريک پيشاپيش اعياد قربان و غدير اظهار کرد: اميدوارم همه ما بتوانيم از روز پرفيض عرفه بهره‌برداري کنيم و حاجيان ما نيز که فردا برايشان روز عرفه است از اين فرصت به خوبي استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي با تبريک فرا رسيدن هفته دولت و گراميداشت ياد شهيدان رجايي و باهنر اظهار کرد: من هفته دولت را به همه کارکنان دولت و ملت ايران تبريک مي‌گويم و ياد شهيدان رجايي و باهنر را گرامي مي‌دارم و نيز براي همه مسوولين دولت دوازدهم آرزوي موفقيت مي‌کنم که بتوانيم خدمتگذار مردم خود باشيم چراکه اين ملت حماسه 29 ارديبهشت را آفريد و در سايه همان حماسه بود که دولت دوازدهم امروز مشروعيت دارد و کار خود را آغاز کرده است.
روحاني با تشکر از راي اعتماد نمايندگان مجلس دهم به وزراي پيشنهادي‌اش اظهار کرد: از نمايندگان مجلس هم تشکر مي‌کنم که راي اعتماد بزرگي به کابينه دولت دوازدهم دادند تا آنها امروز بتوانند با روحيه بالاتري کار کنند.
وي در پاسخ به نخستين پرسش مجري برنامه در زمينه فرآيند انتخاب وزراي پيشنهادي و معيارها و شاخص‌هايش و نيز اينکه تفاوت دولت دوازدهم با دولت يازدهم چيست، اظهار کرد: به طور طبيعي بعد از انتخابات ما رايزني را براي انتخاب اعضاي کابينه آغاز کرديم و با همه چهره‌هاي معروف سياسي مشورت کرديم و همه کمک کردند.
رئيس‌جمهور ادامه داد: مي‌توانم بگويم بزرگترين فرقي که ميان دولت دوازدهم با يازدهم وجود دارد اين است که من در اين دولت با همه افرادي که امروز در کابينه قرار دارند، کار کرده‌ام و از آنها شناخت دارم. همانطور که نيمي از اعضاي کابينه همان وزراي سابق هستند که در دولت يازدهم هم حضور داشتند و برخي ديگر نيز معاونين وزرا در دولت قبلي بودند که نمونه آن را در وزارت اقتصاد، آموزش و پرورش و ارتباطات مي‌بينيم.
روحاني افزود: برخي از وزرا نيز معاونين اجرايي رئيس‌جمهور در دولت يازدهم بوده‌اند و بنابراين من با همه آنها کار کرده‌ام و شناخت بيشتري از آنان دارم و آنها نيز نظرات من را بهتر مي‌دانند و با آن آشنا هستند. در نتيجه کابينه دوازدهم با مشورت بيشتر و شناخت فراوان‌تري کار خود را آغاز کرده است.
هنوز در راه سنگلاخ وجود دارد
رئيس‌جمهور با بيان اينکه چون نيمي از وزرا همان وزراي کابينه قبلي هستند، با مسير و راه آشنايي دارند، افزود: بسياري از برنامه‌هاي اين دولت تکميل برنامه‌هاي دولت يازدهم است. ما در مسيري در نيمه راه بوديم و به مردم مي‌گفتيم راه بايد ادامه پيدا کند مردم هم مي‌گفتند که به عقب برنمي‌گرديم.
وي ادامه داد: امروز شرايط بهتري وجود دارد، ما در آغاز دولت يازدهم با مشکلات بزرگي روبه‌رو بوديم. امروز آنها يا از بين رفته يا کاهش يافته است. ما با تورم بزرگ، بيکاري بالا و رشد منفي روبه‌رو بوديم و مردم سال‌ها با مذاکرات هسته‌اي روبه‌رو بودند که چه مي‌شود. گروه‌هايي براي مذاکره مي‌رفتند و برمي‌گشتند و بعد هم يک قطعنامه جديد تصويب مي‌شد. امروز اين نگراني‌ها کمتر شده اما به معناي اين نيست که مشکلات کاملا برطرف شده باشد و هنوز در راه سنگلاخ وجود دارد.
رئيس‌جمهور در ادامه تاکيد کرد: ما با اراده قوي و آشنايي بيشتر راهمان را مي‌رويم و مسير را مي‌شناسيم. من امروز بسيار اميدوارتر از آغاز دولت يازدهم براي موفقيت هستم. ما با کمک و مشارکت مردم مي‌توانيم مشکلات را پشت‌سر بگذاريم. نوع مشکلات فرق کرده و برخي کوچک‌تر شده مثلا در بحث هسته‌اي آن زمان که دولت را شروع کرديم برنامه اين بود که تحريم‌ها کاهش پيدا کند. امروز تحريم‌ها شکسته شده و بازگشت به آن امکان‌پذير نيست. حالا ممکن است آمريکايي‌ها تصوراتي داشته باشند ولي شرايط بين‌المللي و نوع نگاه به ايران کاملا عوض شده است.
روحاني با اشاره به اينکه بسياري از مشکلات بزرگ را پشت‌سر گذاشته‌ايم، اظهار کرد: امروز در اقتصاد، سياست داخلي و خارجي مردم احساس آرامش بيشتري دارند و در کل جامعه احساس امنيت بالاتر است. البته امنيت نه به مفهوم نظامي بلکه به معناي عام در اقتصاد، اجتماع، فرهنگ و سياست مردم احساس امنيت و آرامش بيشتري دارند.
وي اضافه کرد: هرچند ممکن است برخي از مشکلات بيشتر شده باشد مثل مشکل آب که با ادامه خشکسالي بيشتر مي‌شود و بايد براي آن فکري بکنيم. در محيط زيست برخي از مشکلات را پشت‌سر گذاشته‌ايم ولي هنوز مشکلاتي وجود دارد. به هر حال مسير روشن و ما برايش برنامه‌ريزي داريم ضمن اينکه اميد و تجربه ما بيشتر شده و مردم ما براي کمک آماده‌تر هستند و شرايط جامعه آرام‌تر است که ان‌شاءالله اين آرامش ادامه خواهد داشت.
خوشحالم که جامعه ما امروز نسبت به جوانان و بانوان حساسيت بيشتري دارد
رئيس دولت دوازدهم در پاسخ به برخي انتقادات درباره حضور جوانان و زنان در کابينه جديد تصريح کرد: بسيار خوشحالم که جامعه ما امروز نسبت به جوانان و بانوان حساسيت بيشتري دارد و کاملا حق با افکار عمومي است. نيرو، انرژي و ظرفيت عظيمي در جامعه وجود دارد. جوان‌ها مي‌توانند تحول بيافرينند و اکثراً تحصيلکرده هستند. ما از نظر ظرفيت انساني و علمي بسيار خوب هستيم. من هم نگرانم چرا شاهد آن سرعتي که بايد باشيم در گردش نخبگان نيستيم.
وي در ادامه تاکيد کرد: به همه وزرا دستور دادم هر وزيري حداقل دو جوان را به عنوان معاون، مشاور و يا دستيار بگمارد و حتما از يکي از خانم‌ها در اين سمت‌ها استفاده کنند. ما بايد زمينه را براي جوانگرايي و استفاده از بانوان آماده کنيم. آخرين مصوبه‌اي که ابلاغ شد اين بود که بايد ظرفيت بخش‌هاي مديريتي را براي بانوان تا 30 درصد افزايش دهيم که اين کار آغاز شده است. معتقدم بايد از بانوان در سطوح مديريتي و بخش‌هاي مختلف فرهنگي، اقتصادي و اجتماعي استفاده شود.
روحاني به انتخاب آذري جهرمي به عنوان وزير ارتباطات اشاره کرد و افزود: به عنوان نمونه در کابينه يک جوان را به عنوان وزير انتخاب کرديم. اميدوارم که او راهگشا باشد براي اينکه نسل جوان ما از اعتماد بيشتري برخوردار باشند و بتوانيم در سال‌هاي بعد از حضور جوانان بيشتر استفاده کنيم. سه نفر از بانوان هم در کابينه هستند که از افکارشان استفاده مي‌کنيم.
رئيس‌جمهور همچنين خاطرنشان کرد: البته معناي استفاده از جوانان و بانوان اين نيست که حتما در هيات وزيران چند نفر حضور داشته باشند، چيزي حدود سه ميليون نفر کارمند لشکري و کشوري داريم که با بازنشستگان جمعيتي حدود 5 ميليون نفر مي‌شود. وقتي مي‌گوييم دستگاه اجرايي يعني بايد آن سه ميليون نفر را در نظر بگيريم و فقط بحث آن 30 نفري نيست که دور ميز بيضي هيات دولت مي‌نشينند.
وي در ادامه گفت: ما دلمان مي‌خواهد در بخش‌هاي ديگر هم بانوان فعال باشند که خوشبختانه مي‌بينيم در شوراي شهر و مجلس فعال هستند. مقصود من همه قوا و بخش‌هاي نظام جمهوري اسلامي است که بايد هم از جوانان و بانوان و هم از اقوام و مذاهب مختلف به خوبي استفاده کنيم و از ظرفيتشان در بخش‌هاي مديريتي بهره ببريم. اصل بر شايسته‌سالاري است و جناح، گروه و مذهب خاصي مطرح نيست.
از انتقادات استفاده خواهيم کرد
رئيس‌جمهور با بيان اينکه براي استفاده از بانوان و جوانان مصوبه‌اي توسط رئيس هيات دولت به وزرا ابلاغ شده است، اظهار کرد: همچنين در ابلاغيه‌اي از سوي رئيس‌جمهور به وزرا ابلاغ شده که ما اين مصوبه را به همه وزرا نيز داده‌ايم و قرار است از همه ظرفيت‌هاي بانوان، جوانان و اهل سنت در دولت استفاده شود همانطور که در دولت قبلي برخي از معاونين وزرا يا معاونين استانداري‌ها، فرمانداري‌ها نيز از اهل سنت بوده‌اند.
وي در پاسخ به اين پرسش که آيا در جريان انتخاب وزراي کابينه سهم‌خواهي‌هاي جريان‌هاي سياسي نيز دخيل بوده است، يا نه اظهار کرد: اولا ما از تمامي عزيزاني که نسبت به ترکيب وزراي کابينه انتقاداتي داشتند تشکر مي‌کنيم و از اين انتقادات استفاده خواهيم کرد. البته شايد در برخي موارد انتقادها دقيق نباشد اما مردم بايد نسبت به همه قوا آزاد باشند که انتقاد کنند.
روحاني ادامه داد: اينکه گفته مي‌شود من براي انتخاب اعضاي کابينه تحت فشار بوده‌ام درست نيست. شايد نظر گروه‌ها و جناح‌ها اين بود که از فلان فرد در فلان وزارتخانه استفاده شود اما اينکه من به خاطر رضايت آن جريان‌ها و تحت فشار قرار گرفتن از سوي آنها کسي را براي وزارتخانه‌اي انتخاب کرده باشم، درست نيست.
رئيس‌جمهوري با بيان اينکه در راستاي انتخاب اعضاي کابينه با هر سه فراکسيون مجلس، گفت‌وگوها و مشورت‌هايي انجام دادم، اظهار کرد: معتقدم اصل مشورت درست است اما اينکه جناح‌ها بخواهند سهم‌خواهي بکنند نيز حرف نادرستي نيست. به هر حال طبيعي است که جريان‌ها بخواهند افرادي که از لحاظ فکري وابسته به آنها هستند در کابينه باشند ولي دولت دوازدهم مانند دولت يازدهم فراجناحي است و در عين حال همه وزرا هم معتقد به اصولند و هم خواهان اصلاحات هستند و هم معتدل هستند ولي ما مسائل جناحي را براي انتخاب وزرا به عنوان يک اصل قرار نداده‌ايم.
وزراي نيرو و علوم هفته اول مهرماه به مجلس معرفي مي‌شوند
وي در پاسخ به اين پرسش که وزراي علوم و نيرو تا چه زمان به مجلس معرفي مي‌شوند، اظهار کرد: من از نمايندگان مجلس که وظيفه نمايندگي خود را در جريان راي اعتماد به وزراي پيشنهادي انجام دادند، تشکر مي‌کنم. هرچند که مايل بودم دو موضوع پيش از معرفي وزرا به مجلس رخ دهد که اتفاق نيفتاد از جمله اينکه لايحه دوفوريتي ما درباره تفکيک دو وزارتخانه توسط مجلس تصويب شود و اينکه سازمان ملي جوانان نيز از وزارت ورزش جدا شود که اين اتفاق نيفتاد و هر زمان که نمايندگان به اين دو لايحه راي دهند کابينه ترميم مي‌شود و شاهد تغييراتي خواهيم بود.
روحاني ادامه داد: درباره عدم معرفي وزير علوم به مجلس نيز بايد بگويم که من نتوانستم وزير پيشنهادي‌ام را طي مهلت قانوني به مجلس معرفي کنم به اين دليل که فردي را که براي تصدي اين وزارتخانه مشخص کرده بودم 20 يا 24 ساعت پيش از آغاز بررسي صلاحيت وزرا در مجلس انصراف داد و من در آن بازه زماني کوتاه نمي‌توانستم شخص ديگري را انتخاب کنم. اما اميدواريم که در هفته اول مهرماه اين دو وزير را نيز به مجلس معرفي کنيم.
رئيس‌جمهوري در پاسخ به اين پرسش که براي ايجاد انسجام و هماهنگي وزرا چه اقداماتي انجام شده است ، اظهار کرد: وجود انسجام و هماهنگي ميان وزرا يک اصل است همانطور که محصول مشترک آنها اصل است. ما هرچه بتوانيم هماهنگ‌تر عمل کنيم بهتر مي‌توانيم کار کنيم و بايد بگويم که دولت دوازدهم از دولت يازدهم هماهنگ‌تر است.
روحاني افزود: در دولت قبلي هم ناهماهنگي به آن شکل که در رسانه‌ها مطرح شد، وجود نداشت. اما به طور طبيعي ناهماهنگي‌هايي هم پيش مي‌آمد که اميدواريم در دولت دوازدهم چنين چيزي وجود نداشته باشد مخصوصا در ارتباط با وزراي اقتصادي.
وي با بيان اينکه ما براي بررسي مسائل اقتصادي در دولت جلسه‌اي شوراي هماهنگي را برگزار مي‌کنيم، اظهار کرد: در اين جلسه تصميمات اساسي نسبت به مسائل اقتصادي در دولت گرفته مي‌شود که در دولت يازدهم 200 جلسه در اين زمينه برگزار شد و در دولت فعلي نيز هر دو هفته يک بار جلسه شوراي هماهنگي را برگزار مي‌کنيم و همچنين ستاد اقتصاد مقاومتي هم براي هماهنگي ميان دولت و نهادهاي اقتصادي خارج از آن يا براي هماهنگي ميان مجلس يا ساير نهادها با دولت تشکيل جلسه مي‌دهد و در نهايت وزراي اقتصادي هم خودشان با يکديگر جلساتي را برگزار مي‌کردند که اين امر همچنان ادامه خواهد داشت.
رئيس‌جمهور در تشريح وظايف معاونت اقتصادي در دولت دوازدهم اظهار کرد: اين معاونت وظيفه‌اش انجام امور اقتصادي است که رئيس‌جمهوري به وي محول مي‌کند يا ماموريت‌هاي خاصي که رئيس‌جمهوري در زمينه مسائل اقتصادي بر عهده اين معاونت مي‌گذارد.
عملکرد وزرا هر سه ماه يکبار بررسي مي شود
روحاني با بيان اينکه ما در دولت دوازدهم در ضميمه حکم وزرا پيوستي را هم مدنظر قرار داديم گفت : تا آخر همين هفته يا اول هفته بعد به ين پيوست وزرا داده مي‌شود و امکان انتشارش در رسانه‌ها هم وجود دارد که شامل دو بخش کلي و اختصاصي است که نسبت به هر وزارتخانه بخش اختصاصي متفاوت خواهد بود.
روحاني ادامه داد: همچنين عملکرد وزرا هم قرار است هر سه ماه يکبار مورد بررسي قرار گيرد و به سازمان برنامه و بودجه نيز دستور داده‌ايم که درباره تخصيص بودجه براي هر پروژه به هر وزارتخانه، هر سه ماه يک بار بررسي‌هاي لازم را انجام دهد تا اگر بودجه کم است به ميزان آن اضافه شود و اگر اين طور نيست اين بودجه تنظيم گردد.
رئيس‌جمهور با بيان اينکه شيوع مصرف‌گرايي در زمينه اختصاص بودجه در ميان وزرا نادرست است، اظهار کرد: يکي از مسائلي که ما از پيش داشتيم اين بود که وقتي بودجه‌اي به وزارتخانه‌اي داده مي‌شد اگر اين بودجه کم بود بدون بررسي به اين بودجه افزوده مي‌شد و اگر به طور صددرصد مورد استفاده قرار نگرفته بود به وزيران شرايطي القاء مي‌شد که تشويق به مصرف بودجه شوند اما اين روند، روند نادرستي است.
ادامه دارد...

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۵۴۹۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی: